Hjälp!

4½ timme tills vi åker till flygplatsen för att därifrån åka till Florida. Men jag har inte packat, och jag vill ta ett bad. Plus att jag måste se till att barnen har packat också..

SKYNDA!!!

Nu kan man iaf SE min bil..

Har ägnat morgonen till att skotta fram min bil.. Gick sisådär bra, bilen syns nu, men vad ont jag har i kroppen och händerna. Jag tycker att familjen borde skaffa snöslunga, så det blir lättare.. Flickan är iväg på halvdags-läger, så jag ska vid tolv åka och hämta henne, bara vägarna inte är för svåra att köra på, så jag fastnar. Pojken spelar wii, och vi väntar på att hans kompis ska komma över.

Själv tror jag inte att jag kan längta mer till imorgon. Fjärde gången i Florida på ett år, underbart. Ligga vid poolen och bara njuta av solen, det säger jag inte nej till. Näe, nu ska jag ta och småpyssla här hemma tills städhjälpen kommer..

Hörs senare!
xoxox

Hej Då

Alla börjar nu att sära på sig.. Imorgon åker Elaine till Canada för att fira jul med sin familj, Sophie åker på Onsdag till Connecticut för att fira jul och nyår med sin släkt och familj som kommer över, jag åker till Fort Lauderdale med familjen på Onsdag, och dagen efter vi kommit hem åker jag till Buffalo för att fira nyår med mina kompisar där uppe. Och det var först idag som jag då insåg att jag inte kommer träffa några av mina vänner förrän nästa år!
Kommer ju sakna dem som tusan!!


De jag kommit närmast på senaste.. Sophie och Elaine..

Men sen har vi såklart alla andra också: Isi, Moni, Pia, Svenja, Anti m.m.


Hej, mitt vinterland..


I Torsdags var det relativt varmt, eller det kanske bara jag tyckte, då Elaine och Sophie gick med tjockare jackor och halsdukar på sig.. Men i alla fall, att kunna ta en sån här bild framför julgranen i downtown Annapolis, med klarblå himmel är ju för härligt..
Men..
På Fredagen började det snöa, och inte lite heller..

vanligtvis är detta ett trappsteg neråt.

och det var svårt att se sittbänken på altanen..

typ en halvmeter kom..

vår tomt är ju vacker med snön liggandes, men det är ett helskotta att försöka ta sig någonstans..


Stressfaktor

Vem gillar att ha allt ansvar på kvällar och helger?
Inte jag..
 
 
Det ändå roliga som kommit ut från denna helg, är att jag får låna mammans fyrhjulsdrivna explorer nu när det är så mycket snö.. Dagen började med att jag släppte av mamman vid tågstationen, sen åkte jag hem för att skypa med mamma. Sen var det tänkt att jag skulle ta och städa innan barnen kom hem. Dock så kom pappan hem med dem tidigare än väntat, utan att ens höra av sig, så jag blev avbruten i allt. Inte nog med detta så var dem jättetrötta och griniga, just vad jag behövde, TACK! 

Men i sista minuten blev flickan inbjuden till en väns lillasysters kalas, så jag fick köra henne dit, droppade av henne med väskor då hon skulle stanna över natten. Pojken och jag åkte hem, och helvetet bröt ut. Han var så otroligt dryg och oförskämd mot mig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Massor med timmar och samtal till mamman senare kom han äntligen i säng. Med ett stooooort utegångsförbud imorgon. Men då fick jag ett samtal från flickans kompis mamma som sa att flickan inte kunde andas pga sin astma. Jahopp, då blev det till att åka och hämta henne.

Nu vill jag bara sova, och inte behöva tänka alls. Hoppas man får några timmars sömn innan man måste gå upp imorgon.. Huvaligen..

till och med veckan har gett upp..

After Monday and Tuesday, even the calender says W T F !!!!!!

Dock så har det gått bra för mig denna vecka. Barnen har gjort bra ifrån sig på prov de har haft, då vi pluggat stenhårt. Pojken hade idag en konsert med orkestern som finns på hans skola. Han hade 1:a stol som cello, vilket betyder att han är den med mest talang av de som spelar cello. Mäktigt stolt man är va!

Mamman var idag i Florida för jobb, och skulle egentligen inte komma tillbaka förrän till midnatt, men då hennes filmning slutade tidigt, så kom hon hem runt 5-tiden och överraskade barnen. Och nu är det exakt 7 dagar kvar tills vi åker till Fort Lauderdale, Florida. Och mamman börjar synas till mer och mer här hemma, vilket är så uppmuntrande, då det då börjar kännas som att slutet på den stressiga säsongen börjar närma sig. Tänka sig, 2 månader har nu blivit 7 dagar. Lycka!!

Näe, nu ska jag köpa min bussbiljett till Buffalo, så jag kommer dit över nyår!!

Over and Out
xoxox


Smärta

Smärtan i ryggen har kommit tillbaka, och nu är den värre än i lördags. Jag är helt körd i ryggslutet. Har gått med ett väldigt starkt linement i handväskan hela dagen, för att kunna smörja på vid behov. Det var ju typiskt att detta skulle komma tillbaka, när söndagen var så bra. Fan ock..

Annars så är jag ganska så glad. Bara en vecka kvar tills mamman är klar med sin stressiga period, och vi alla(mamman, jag, barnen, mormor, morfar och gammelmormor) åker till Fort Lauderdale, Florida.

Och sen är jag väldigt glad för att jag ska med 95% säkerhet åka till Buffalo för att fira nyår med mina kompisar där uppe. Blev inbjuden av min kompis Brad, och jag har kollat på bussbiljetter och jag har frågat mamman om jag kunde åka, eller om hon ville ha mig som hundvakt, eftersom hon själv är borta då. Men hon sa att det var helt okej om jag ville åka, och att hon skulle fixa hundvakt. Så några få dagar där uppe får jag nog in..

Näe, nu väntar sängen!

xoxox

Söndag morgon

Inga skador igår. En kul kväll på FedHouse blev det också. Resan ner downtown åkte vi med Hassan, chaffisen vi hade på fredagen, och han påminnde oss om saker som vi alls hade något minne av. Självklart åkte vi hem med honom sen också.

Nu sitter jag hemma, då en cabel-guy är här. Dock skulle jag hellre lägga mig ner och sova resten av dagen. Men mamman jobbar idag också, så jag måste nog ta en tur till affären så fort snubben har gått. Vi har inget hemma just nu.
Sen ikväll blir det nog middag med mormor och morfar då dem ska överlämna barnen till mig igen.. Får helt enkelt se hur dagen kommer bli ju längre den går..

xoxox

Ut

Väskan är packad, sover hos Elaine i natt. Ska nog bli en kanon kväll, får akta mig för trappor.

Nu drar jag! Ha det så bra, så hörs vi imorrn!!

xoxox

Framtida yrke - Stuntkvinna

Detta skulle man ju i alla fall kunna tro efter att jag dök i trappen när Isi, Sophie, Elaine och jag var på efterfest igår. Tur att det var en kille som tog emot mig i botten av trappan, annars hade det kunnat sluta illa. Dock har jag väldigt ont i ryggslutet, knäna och anklarna nu. Notis till mig själv: ta av dig de höga klackarna innan du går ner, och HÅLL I DIG!
Sophie har också ont, men efter att hon hoppa från en avsats på en meter. Inte så klokt då man höga klackar på sig.

Men annars var kvällen väldigt skoj, och jag ser fram emot ikväll då Sophie, Elaine och jag ska gå ut och göra en repris från gårdagen, utan skador då..

Nu ska jag ta och slappa och samla krafter, blir nog även ett bad.

Vi får höras senare!

xoxox

Utbytt

Mitt halsband som jag nu har haft på mig i 2 år sträck har åkt av! Orsaken? Jag fick ett nytt halsband från designern Judith Ripka (som är mammans favorit-designer) idag av mamman och barnen som en Chanukkah-present. De tre har nu åkt för att spendera första natten av Chanukkah hos mormor och morfar, och sedan ska barnen stanna där över helgen då mamman måste jobba och jag får lite fri tid.

Jag ska nu hoppa i badet för att sen åka hem till Isi, där vi ska spendera kvällen innan vi åker downtown för party för att sen åka hem till henne igen för att spendera natten.

Hörs senare!

xoxox

Mumma!

Svenska lussebullar, gjort på amerikanskt vis var ju hur gott som helst!!!! Sitter och njuter av bullarna med ett glas julmust nu. Men frågan är ju hur jag ska kunna dela med mig till familjen när jag själv tyckte om dem så mycket?




Pappa: Musten kommer från IKEA. Läs tdigare inlägg, tror jag nämnde något om det.. Xoxo


Är det fredag än?

Behöver jag säga mer?


Så var det avklarat!

Fick min första P-bot idag. Tydligen stod jag på en last-zon, trots att det var målade parkeringsplatser där. Och infon om last-zon stod i finstilt. USA är minsann konstigt. Fick i alla fall in en trevlig fika med Sophie, Antigona och Elaine. Efter några timmar på fiket gick jag, Elaine och Sophie över till Navy Academy för en rundtur i deras gift-shop, och sedan fotografering vid vattnet, med solen starkt lysande..(Snön är typ snart borta!)
Jag hade dock problem att komma in på akademin. Jag visade upp mitt pass, och kontrollanten bläddrade till mitt visum, men det har ju gått ut, så hon sa att jag egentligen inte kunde komma in, då det var federal mark, men att hon idag skulle göra ett undantag, men att jag måste skaffa ett nytt papper att häfta in i mitt pass, när nu blev jag orolig.. Jag som ska till Florida om 2 veckor, måste jag fixa massa nytt nu? Näe, blir till att mejla min counselor, måste ändå fråga efter ett nytt försäkringskort.

Annars så har jag bara varit med barnen, haft en mysig eftermiddag. Är superglad då jag ska åka till IKEA med Sophie och Elaine imorgon. Har hur mycket som helst på hjärnan som jag vill köpa.

Dags att sova nu, är dock glad att jag inte längre känner mig trött. Trött är jag självfallet, men jag är inte trött-så-jag-inte-kan-fungera-trött. Jag har ju som sagt sovit som en björn i ide de senaste dagarna, vilket har hjälpt jättemycket. Så nu ska det bli fart på mig denna slutspurt på 13 dagar till mamman är klar med sitt jobbande!

Over and Out!
xoxox

Bilder från fredags..

Isi's (EZ) Födelsedagsfirande

    
  

   

  

  


Mycket produktiv dag

Jag vill inte direkt påstå att det är ja som varit duktig, för jag har sovit heeeeela dagen. Pojken väckte mig igår på grund av magsmärtor, och var vaken hela natten, vilket också innebär att jag var vaken. Så när mamman kom hem tidigt på morgonen, så gav hon mig ledigt för dagen, trots att hon själv jobbat de senaste 24 timmarna.

Så jag sov fram tills dess att mamman och pojken åkte för att hämta flickan i skolan. Då var jag uppe. Dock gick jag med en huvudvärk som jag nu haft i 3 dagar, och jag har insett att det nog är från att inte ha druckit kaffe. TYpiskt, jag som trodde att jag skulle ha mitt på det torra, och inte falla för en sån sak som kaffein..

Något som jag då ser fram emot, är att imorgon åka ner downtown för att träffa tjejerna på City Dock Café. Ännu mer ser jag fram emot att jag och Sophie ska åka till IKEA på onsdag för lite julshopping. Julmust och glögg står först på min lista, sen får man se vad man kan hitta mer.

Något mindre uppmuntrande är att jag kommer jobba sträck till fredag. Jag trodde mamman skulle komma hem emellan sina shower, men hon kom fram till att det är bäst för henne ifall hon stannar kvar vid studion, då hennes tider inte riktigt stämmer överrens med att komma hem emellan..

Näe, nu ska jag fortsätta sova. Är sååå trött. Först ska jag bara se till att pojken hoppar i säng.

Over and Out
xoxox

Det roligaste med snön just nu..

.. Är att bilen jag kör inte har däck som är anpassade för väglaget. Det är som att vara på halkbanan åter igen.. Riktigt kul, dock inte när jag måste korsa en vältrafikerad väg. Men närsom ska vi åka och hämta ut min lilla Honda Civic från verkstaden, då blir man mer säker på vägarna.. 

Fredag kväll + Lördag morgon

Först: Hur mycket jag än hatar trädgårdsdekorationer hemma i Sverige över julen (speciellt våra grannars fula trädgårdstomte), så totalt älskar jag all belysning och dekorationer här i USA. Antingen är det för att det "hör hemma" här, eller så är det för att folk är spenderar mycket mer tid och tanke bakom det som görs...

Sen: Så kvällen igår var väldigt lyckad tycker jag. Vi började hemma hos Sophie med en varsin drink. Och efter ett tag kom ett helt gäng Au Pairer kom dit, vi var lite sociala, och sedan blev det paketöppning, där vi hade gett Isi ett litet 21-års-kit med banderoll, tiara, små vodkaflaskor och ett shotglas. Mer när kvällen kom, så åkte jag, Isi, Elaine och Sophie downtown och gick in på FedHouse. Där träffade jag dj:n Chris, så jag önskade en låt åt Isi's vägnar, och hon fick även en shot med honom. Inne på FedHouse kände jag också att något stack till i foten, men tänkte inte mer på det, men efter ett tag tittade jag ner, och ser att hela min stortå är täckt i blod, glas-splitter, myyyys.. Gick till toaletten med Elaine, och hon gick för att hämta plåster, tillbaka kom hon med en gasbinda, tydligen skulle jag linda den runt tån. Efter lite pyssel lyckades vi äntligen få på det, och nu i efterhand är det sjukt att ett  sånt litet jack lyckades blöda så mycket.
Gick efter det över till Dock Street, som var väldigt tomt jämfört med annars. Efter ett tag på dansgolvet gick vi ner ner på undervåningen, där vi träffade Navy-Mike. Umgicks lite med han innan han var tvungen att ge sig tillbaka till sitt, och vi kände att det var dags för oss också att åka hem..

De andra tjejerna hoppade in i en taxi, och jag gick mot bilen. När jag kom fram till bilen började jag tömma mina fickor på mina saker eftersom jag inte hade någon handväska med mig. Mobilen, kameran, nycklar åkte ut, men var fan var mitt pass och bank-kort?
Ringde Sophie för att höra om det var kvar i Isi's handväska, men det var det inte. Började gå tillbaka den väg jag gått. Men efter en 50 meter hittade jag det. De båda låg i min tröja jag hade på mig. Längst ner på min top finns nämligen en snodd som håller tyget inne, och där hade de hamnat. Otrolig lättnad kom, och jag kunde äntligen åka hem och somna in.

Halv 7 blev jag väckt i morse av pojken som undrade om han kunde spela Wii, jag gick med på detta, och då jag knappt kunde komma ur sängen och var väldigt disorienterad, så sa han att jag kunde ligga kvar och fortsätta sova. Klockan 8 kom han tillbaka och undrade om jag nu kunde komma ner, vilket jag kunde, fast när jag väl kom ner så somnade jag i soffan igen.

Halv 10 åt vi frukost och fick se första snön falla, typiskt nog är det också plusgrader ute, så det är bara slask som ligger på vägarna. Halv 2 körde jag honom till en inomhus-fotbollsmatch han hade, men det andra laget hade ställt in, så det blev istället en träning..


Kvällsrapport

Mamman kom hem nu för kvällen, så jag passade på att fråga ifall jag kunde ta kvällen ledigt för att gå ut och fira Isi som nyligen fyllt 21. Och visst fick jag ledigt, dock börjar jag jobba tidigt i morgon bitti igen, så det kan inte bli alltför sent.. Ska nu bara packa ihop lite saker för att åka till Sophie, där middag väntar.

Annars så har de senaste dagarna gått väldigt bra. Mamman pratar också om att vi kanske ska göra en ny trip till New York innan vi åker till Florida, dock blev detta lovat förra året, utan att något hände, så mina förhoppningar är inte alltför stora..

Näe, nu ska jag skynda mig på. Viktig party-tid går till spillo över att jag sitter här hemma!!!

xoxox

Bra dag idag..

Barnen kom snabbare än snabbast ut  ur sängen idag, bara för att tjäna poäng. Ner och alla morgonrutiner sköttes kanon. När jag släppt av barnen i skolan åkte jag till gymmet, och denna gång hade jag proppat min iPod med mycket upptempo-musik. När jag var klar på gymmet åkte jag för att fixa mina naglar, det blev ett helt nytt set, och jag är jättenöjd med hur killen jag var hos gjorde dem..

Hem sen för att städa lite och ta en dusch. När jag kom ur duschen så slog jag mig ner för ett konferens-samtal på skype med Izzy(som åkte hem till Tyskland i Juli, och vi har inte pratat sen dess), Freddie, Isi och Moni. Väldigt skoj att prata med Izzy igen, och det var kul att höra Fred's röst igen.
Då vi satt och pratade så såg jag att mamma och pappa loggat in, så jag avslutade mitt samtal med mina vänner och ringde hem istället.

Efter att ha pratat med päronen en stund så var jag tvungen att gå och ta hand om en hel del tvätt. Sen var det dags att hämta pojken. Vi åkte och köpte en slurpee åt honom och en kaffe till mig, och åkte till flickans skola. På onsdagar har hon dans på skolan, och idag var sista gången, så de hade en mini-föreställning. Jag fick sitta och filma allt åt mamman, så hon inte kunde komma. Hon var nämligen på ett plan hem ifrån Dallas.

Kom hem och började med läxor, och efter en liten stund kom mamman in genom dörren, pojken blev upphämtad för att åka till hebreiska-skolan, och vi tjejer hade en stund hemma för oss själva..
När pojken kom hem, var mamman tvungen att åka igen, hon ska upp till New York för att medverka för the TODAY show imorgon bitti.

Alla ligger nu och sover, och jag borde göra detsamma, eftersom jag har varit så trött på senaste.. Så, God Natt!!!!

xoxox
Over and Out!


Reklampelare

Jag kommer komma hem som en levande reklampelare. Många företag skickar saker till mamman, så när hon får något hon egentligen inte vill ha, så får jag det. Kul bara som minne tycker jag.

Hittills har jag fått: en t-shirt från ToysR'Us, T-shirt för Monopol City, t-shirt från nya Zelda, en kringel-leksak och handklovar. Framtida yrke - Svensk Leksaksexpert - Sveriges motsvarighet till min värdmamma?


1 år = 1 år

Det känns inte så. Hur kan tiden gå så fort? Har jag redan varit i USA ett år?!?!?!?! Allt har gått upp och ner, in och ut. Vissa dagar har man undrat var tusan det är man har gett sig in i, vissa dagar är man totalt såld. Jag har haft många gånger då ja undrat om detta verkligen var rätt beslut att stanna ytterligare ett år, men jag har kommit fram till att det är det.

Jag totalt älskar min livsstil som jag har, jag älskar familjen jag är med, och jag älskar mina vänner. Jag har förändrats på många sätt, mestadels positivt får jag hoppas. Oavsett om jag kom hem till Sverige imorgon eller om ett år, så kommer jag nog aldrig att vara den person jag en gång var. För denna upplevelse är nog det bästa jag gjort. Låter nästan som att jag verkligen SKULLE åka hem imorgon. Och förstå då hur mycket mer jag kommer vara fast om ett år.. Mamma och Pappa, bli inte upprörda, men ni förstår nog..


Som sagt har jag ju haft en hel del nedgång på senaste, men nu bestämt mig för att ta tag detta. Så igår satte jag mig med barnen och gjorde ett poäng-schema, då de får poäng för vissa saker de gör. Och ifall de uppnår den summan, så hittar vi på något speciellt. Och genast började de sätta igång med disken. VA?! De snor ju mina sysslor. 

De jobbade även på så bra imorse, utan problem, så jag tog med dem och åt glass efter skolan. Och nu på kvällen har det gått lika bra. Men då är frågan, om det går lika bra imorgon, vad ska jag hitta på? jajustde, mamman kommer hem och spenderar några timmar med oss, det blir nog en bra bonus!