Fre-Lör

Vad finns det att skriva? Jag har inte gjort alltför mycket.
Igår hade pojken en match som vi tittade på, och vi fick se en vinst med 1-0, hand lag är obesegrade i deras serie än så länge.. Efter det hade flickan två kompisar som stannade här över natten, det var hennes födelsedagsparty, då hon inte är en person som gillar stora kalas.

Kvällen var dock inte alltför rolig. Mamman och jag fick tampas med hemlängtan, och gammelmormor, som gick och la sig, men efter en timma vaknade hon igen, kom ner och visste inte vart hon var, och hon frågade efter sin make, som dog för mer än 10 år sedan. Och tydligen hade hon vandrat runt mitt i natten igen, enligt mamman.
Så igår kväll tog jag och mamma och satte oss och blandade drinkar i mixern, och drack även handblandade drinkar..

Idag har flickan haft fotbollsmatch, där hennes lag vann med 6-0, och hon gjorde 2 mål. Efter det åkte vi hem igen. och mamman åkte för att fira en väns födelsedag, och jag fick då vara hemma med barnen och gammelmormor. Kvällen gick kanon, och jag fick klara instruktioner av morfar, mormor och mamman att droga gammelmormor lite extra ikväll, så att hon verkligen sover genom hela natten, nu när jag är ensam med henne. Så det fick bli en benedryl för att göra henne extra sömnig..

Jag däremot behöver ingen benedryl, jag kommer däcka närsom.. Zzzz

Chicago, here I come!

När går nästa flyg????




Rymningsförsök nummer 1..

Kunde inte hitta gammelmormor någonstans, tills jag märker att ytterdörren står öppen, och gammelmormor sitter i hennes bil. Tur nog hade vi hittat alla nycklar hon gömt i bilen, så hon lyckades inte starta den i alla fall..

Nu ska jag iväg för att hämta pojken i skolan, jag får väl ta med mig gammelmormor, så att hon inte försöker rymma igen.. :S

yo

Nu drar jag till min college-klass.. Haha! ska bli skoj. :I

Efter det tror jag att jag tar mig en tur på gymmet, och sen blir det till att träffa Pia och Moni downtown en snabbis..

Hörs senare!!!

Jag börjar bli biff..

Mina armmuskler börjar framhävas, YES!
La märke till detta innan jag åkte till gymmet idag, och detta gjorde mig bara mer motiverad att lägga på extra vikt och köra fler reps. Denna gång jobbade jag även med benen, Beach 2013, here I come..

Mer intressant än så har inte dagen varit. Jag har varit hemma med flickan idag igen, och gjort läxor med henne. Ikväll kommer gammelmormor och ska bo med oss till på söndag, och jag är inte motiverad alls. jag kommer få återgå till att köra min lilla Honda utan avgasrör, då vi inte har hennes samtycke till att köra Mercuryn. Ska bli kul..Hmm..

Nu försöker jag få tag i Pia, så vi kanske kan hitta på något, så jag slipper ta hand om gammelmormor när hon kommer innanför dörren. Pia har varit här i 2 veckor nu, men börjar redan snacka om att hon inte gillar familjen, kanske för att de är FÖR pedantiska och oroliga över allt.. Så jag ska väl säga några schyssta ord till henne.

Over and Out..


Har precis haft en multi-multi-miljonär i källaren..

Som sagt, ganska så coolt..

Annars så började mitt college idag. Jag hade valt Dance Aerobics som ska fylla ut de 14 timmar jag har kvar på mitt första år. Och jag fick mig en chock och asgarvade hela lektionen.
Jag och två andra tjejer sänkte medelåldern med ca 20 år tror jag. Men endå så var medelåldern 50+. En kvinna är min favorit. Uppfluffad page-frisyr med en övertajt lila body. Sketasnyggt..
Lärarn vår var själv säkert 60 bast, och det roliga med henne var att hon blundade under hela lektionen. Vafan, har jag pungat ut 150 dollar på detta?


Blir en dag hemma idag..

Flickan vaknade upp med halsont, och då hennes kompis precis varit hemma från skolan med feber och blåsor i halsen, så tyckte mamman att det var bäst att flickan var hemma idag. De två har nu åkt till läkarn för att försöka se vad det är hon har fått..

Jag sitter nu bara och tar det lugnt, men ska snart gå för att städa runt lite här i huset. Skoj dag!

Jason Derulo

Just nu kommer det så mycket nya låtar, där de tagit inspiration från gamla godingar. Jag har nu kärat ner mig i Jason Derulo - Whatcha Say, där refrängen kommer från Imogen Heap - Hide and Seek.
Jag gillar!!!


Johnny Depp har tydligen varit i stan..

Annapolis är tydligen mer kändistätt än vad man kunnat ana. Johnny Depp's yacht har synts till i Annapolis hamn, och när man läser tidningar på nätet, så finns det flera artiklar som säger att Nicole Richie synts till i köpcentrat i somras. varför missar man allt sånt för?
Hade ju hoppats på att det skulle blitt en efterfest hos Johnny, men hans yacht hade tydligen lämnat hamnen i onsdags igen, snacka om otur man har..

Kom nu hem från en tur till Acme, och efter det åkte jag, Moni, Isi, Freddie och Pia till Double T Diner för lite nattamat. Övermätt och trött ligger jag nu i sängen, redo att somna in. Upp imorgon igen för att åka och köpa en hej-då-present till Freddie och en liten halsbandskedja till flickan som födelsedagspresent.

God Natt
xoxox


Rash Hashanah

Kom precis hem från en lunch/middag från farmor och farfar. God mat i massor. Farmor gjorde mig lite glad i alla fall, hon sa att hon tyckte det såg ut som att jag tappat vikt och smalnat av, jag tycker det var lustigt, då jag bara känner mig mer och mer uppblåst. Menmen, får nog ta och kontrollera det på vågen, se vem som har rätt.

Nu ska jag göra mig i ordning för att gå ut i Annapolis ikväll igen.
Ni får ha det så bra tills vi hörs igen..

Over and Out
xoxox

Världen är allt bra liten..

Utekvällen igår var lyckad tycker jag. Vi var 3 svenskar, Jenny, Sophie och jag, och Moni från Österrike, och Isabell och Catie från Tyskland. Och självklart så gick vi till Acme, då bara jag och Catie var 21, och de andra kommer inte in någon annanstans.
Väl på Acme så träffade vi några marin-killar som de andra träffat förra helgen, och vi åkte på efterfest hos dem. Klockan fem imorse kom jag innanför dörren, sov till klockan 9, och nu ska jag nog åka till farmor och farfar för att fira Rash Hashanah, det judiska nyåret. Väl där ska vi också fira flickan, som fyller 8 år idag!!!!!

Men tillbaka till igår, och till titeln på detta inlägg. Jag och Sophie började prata om vart vi kom ifrån, och hon bor nu i Norrköping, men när jag sa att jag bodde strax norr om Stockholm, så kom det fram att hon också gjort det, och inte vart som helst, utan i Täby Kyrkby. När vi började prata om  våra gymnasium, så kom det fram att vi hade många gemensamma vänner. Hur kul som helst!

Over and Out
xoxox

Hjälp

Vill förnya lay-outen på bloggen, men hurfan gör jag det??
HJÄLP!!!


Utgång Annapolis.

Det blev filmen Hangover som jag tittade på i badet, oj så rolig den var.. Och efter det har jag bara slappat. Mamman hämtade barnen i skolan och körde dem till pappan. Jag ska nu göra mig iordning för att sen åka till Annapolis för att gå ut med några vänner, jag har också fått med mig Catie, som är 21(!!!) och eventuellt får jag med henne på att gå till de lite mer roliga ställena..


2 veckor till 14 månader kvar..

Idag sände vi in papprena om min förlängning.. Iiiiihh.. Hoppas man inte gjort sig ovän med myndigheterna bara, så de inte avslår mitt visum, men det tror jag inte..

Mer än så, så har inte mycket hänt. Varit en sväng på gymmet, och nu väntar ett bad, ska nog kolla på en film på datorn samtidigt.. Vad det blir återstår att se..

God Natt

För trött för att skriva om kvällen. Jag skulle kunna säga att jag kommer skriva om denna kväll imorgon, men faktum är att jag troligtvis inte kommer göra det. Så jag struntar i det helt och hållet..

God Natt!
xoxox


Lunch-träff

Jag lovade mig själv att bara ta det lugnt idag, då kvällen kommer bli ganska så stressig. Tog och städade barnens plus mitt eget rum.
Sen tog jag och åkte och plockade ut pengar som ska gå åt min försäkring under mitt andra år här. Sen tog jag och åkte och åt lunch med Freddie, den nya Au Pairen Pia för hennes familj och Svenja. Vi gick också och letade efter en födelsedagspresent till min flicka, men utan resultat. Vi fick även in ett besök på Starbucks.

Nu sitter jag och surfar lite på nätet, för om 10 minuter måste jag åka och hämta barnen igen. Är trött, men är glad att jag får saker att göra ikväll. Dvs bara kvällssysslor med barnen.

Over and Out

Lustigt

Måste även säga, då pappsen inte verkade alltför glad med ett av mina tidigare inlägg
(läs: Jag hade en dröm), så måste jag nämna hur lustigt
jag tycker det är att jag för en vecka sedan grät för att jag hade hemlängtan,
och idag gråter jag för jag inte vill åka härifrån.
Varför kommer det sig?


Sa jag detox?

Innebar min detox 5 koppar kaffe, och ett glas vatten? Nej, jag tror inte det. Men ändå är det vad jag fått i mig idag i flytande vätska. Var och träffade Catie(Caterina), och hon verkade trevlig, lite tyst för min smak,  men det kan ju vara för att hennes engelska inte är på topp.

Ligger nu hemma och skakar på grund av kaffein-kick, och undrar hur jag ska lyckas somna. Kan ju läsa klart Tori Spellings självbiografi som jag påbörjat.

Imorgon åker mamman iväg till Philadelphia för att jobba, så då blir det jag som får ta hand om barnen hela dagen. Mycket att tänka på, men jag är exalterad, oj det var länge sedan jag använde det ordet, exalterad exalterad..


Va?

Hörde världens ljud utanför fönstret, och när jag tittar ut så ser jag regnet ÖSA ner. Kul, då jag ska ner till Annapolis för att träffa en ny Au Pair från Tyskland, Caterina, men så helt plötsligt, lika snabbt som det började, så slutade det regna igen. Kanon.

Men nu började det igen.. Kalas-kul, då jag tror att båda mina paraplyn ligger i mammans bil..

Regnjacka? Ja, det tror jag..

Jag hade en dröm..

Och i morse när vi satt i bilen för att köra barnen till skolan, så frågade flickan vad det var jag drömt, och fram kommer bara tårar.. Det gick bara inte att berätta vad det var jag drömt.
Men jag måste få det ur mig..

Jag drömde att jag var hemma i Sverige igen, fast med mitt jobb, och jag var inget annat än olycklig. Mitt hjärta var i tusen bitar för att jag tvingats ifrån min familj här. jag är överlycklig att jag ska stanna ytterligare ett år(så fort vi fått iväg alla papper), men redan nu, 14 månader innan min hemresa, så fasar jag för den dagen.

Min familj här är så otroligt grym, alla de skrattanfall jag har varje dag för att flickan är galen, varje gång jag förundras över hur otroligt intelligent pojken är, och när jag ser vilken underbar vän mamma är. Det kommer bli svårt alltihopa.




Kärlek!


Operation: Detox

Nu måste jag göra något åt detta. Jag måste komma på ett sätt som får min kropp att må bättre. Just nu så känner jag mig uppsvälld och seg så fort jag ätit, oberoende vad jag ätit. Ibland ger det mig lusten att inte äta alls, vilket jag vet jag måste, och självklart även gör.

Så nu har jag pratat med mamman, och tillsammans ska vi nu lägga upp ett kostprogram, räkna ut vad vi äter, och sedan ändra på det.. Självklart så är ju träning 1 timma om dagen inräknat.

Så vad måste vi tänka på?
* Inget socker eller sötningsmedel. (Dvs ingen läsk, inte ens Diet. Inget tuggummi.)
* Inget småätande.
* 2,5 dl vatten varje timma 
* Endast 1 kopp(?!) kaffe om dagen(tillsammans med ett glas vatten)
* Mer protein, mindre kolhydrater, mer grönsaker.

Hoppas att min vilja är tillräckligt stark för att klara av detta. Jag vill ha en förändring, och nu tror jag tusan att jag ska få det gjort. Det är nu det gäller!!

Bränd glädje?

Sitter och tittar på foton från Miami, och trots att detta gjorde sviiiiiinont under ett par dagar, så kan jag inget annat än le, när jag ser likheten med klippet från VÄNNER.



Lägg märke till randen..


Morgonstund

Jag såg inte den omtalade händelsen. Kanye West's behavior under VMA-galan. Jag låg istället och sov så skönt, dock var jag inte direkt utvilad imorse när jag vaknade.

Har nu precis kommit hem från gymmet, och ska nog bara ta det lugnt idag. Imorgon ska jag träffa en ny Au Pair här, Julia ifrån Sverige. Ska bara träffas för en fika.
Ska nog också försöka få tag på Caterina, en tjej från Tyskland, som kom förra veckan, nya vänner - ja tack..

Nä, nu väntar duschen.

xoxox

Svullen

Kom precis hem från middag hos farmor och farfar. Mycket god mat som får en att svälla upp. Nu är det läggdags för att orka upp imorgon igen, därför kommer jag inte bli så långvarig. Jag får skriva imorgon igen..

Over and Out.

Alltid lika kul när polisen kommer på besök..

..Och nästa gång, kan någon snälla förvarna mig, så jag jag ta på mig lite smink i alla fall, det får mig att inte se alltför sliten ut. Kläderna kan jag strunta i..
Denna gång polisen kom, så var det ingen som vandrat runt utan tillåtelse på våran tomt, nej denna gången ville dem bara ha kontakt med barnens pappa, som skulle vara tvungen att flytta på bilen(som la av när jag körde den) som han ställt vid något specifikt ställe.
Kul att det även var samma polis som senast, han kände igen mig på en gång. Såg jag verkligen risig ut då också?

Och denna dag har varit hektisk. Pojken hade som sagt en kompis över. Jag och flickan tog och bakade små cup-cakes. Och snart kom två vänner till henne också, ringer efter pizza och lagar hot wings i ugnen. Städar, tvättar kläder, sätter på frosting på våra cup-cakes, städar, tittar på en pjäs flickan och hennes kompisar satt upp, städar och får barnen i säng, bara mina barn dock...

Nu är jag själv också i säng och känner att jag kan slockna närsom. Dock får jag inte sova imorgon. Barnens söndagskola börjar imorgon igen. Och eftersom mamman är borta, så är det jag som får ta hand om allt. Så upp igen klockan 7am. Ses då.

Over and Out

Fredag/Lördag

Igår hände väl inte alltför mycket. Fick lyssna på mammans historier om 9/11, då hon berättade om alla de kollegor, vänner och hennes chef i den advokatfirma hon jobbade för, som dog under attackerna mot WTC 2001. Men denna dag var vi också i flickans skola då de hade en liten ceremoni för den nya lekplatsen som vi byggde under juni månad. Flickan fick hålla ett tal, som hon gjorde super!

Efter det åkte mamman och jag hem, men så fort jag kommit innanför dörren så får jag ett textmeddelande från henne, där hon sa att hon var tvungen att åka till mormor för att hjälpa till med gammelmormor som har alzheimers. Så jag var hemma och städade, och bara tog det lugnt. Efter ett tag kom mamman hem med gammelmormor. Och vi åkte och plockade upp pojken och flickan från deras skolor och åkte hem.

Pojken hade fotbollsmatch, konstigt tyckte vi då det regnat 24 timmar sträck. Och när vi kommer till fotbollsplanen inser vi att matchen VAR inställd, bara det att deras coach inte sagt något, då han tyckte det var bra att få in en extra träning. Vi vuxna tackade för det, då vi var tvungna att stå ute i regnet i en timma.

Åkte hem igen och plockade upp gammelmormor, som vi lämnat hemma på grund av regnet, och åkte tillbaka till mormor och morfar och möttes med en sen middag och vi stannade natten där. Passade på att tvätta alla våra kläder, då vår torktumlare tydligen börjat brinna utan att vi la märke till det. Och med tanke på den mängden tvätt vi har, så går det inte att hänga tvätten. Plus att tvätten blir så mycket mjukare om man torktumlar den..

Tillbaka till idag. Jag har hand om barnen medans mamman är iväg på en konsert. Pojken har en kompis över, och jag får lite tid med flickan, som har spelat sin första fotbollsmatch för säsongen idag.
Hennes lag vann med 6-2. Kanon!!!!

Nu lever jag igen!!!

Idag fick vi ÄNTLIGEN ett nytt modem. Och efter att JAG suttit och klurat, bytt sladdar och så vidare, så fungerar äntligen internet här hemma igen!!!!! Är du inte stolt pappa? JAG fixade problemet.. Och till min datalärare i gymnasiet, vad menar du med att jag bara fick ett G? Tusan, vilken bra make jag kan vara ibland.. haha..

49-update

Sitter på 49 West Street Cafe med Svenja och Freddie, tack gode gud för trådlöst internet.. Inte mycket har hänt på senaste, mamman berättade för mig igår att hennes mamma vill inte att de ska skaffa en ny Au Pair efter mig, för "hon trodde inte att någon annan kunde visa barnen lika mycket kärlek som jag gör". Detta gladde mig rejält.

Igår åkte vi också till mitt college för att hämta mitt intyg om att jag deltar i kurser där, så vi kan skicka in mina papper om förlängning, men colleget hade gjort fel i papprena, så vi fick bråka lite med dem, men nu har jag dem. Lite mer arbete, och sen kan vi skicka in papprena. Om 12 dagar måste de lämnas in, bråttom, bråttom..


Jobbig dag

Idag har inte varit alltfor bra. Korde Lisa till Dulles Airport i Virginia, da hon idag aker hem till Tyskland. Just nu vet jag inte vad jag ska ta mig till, for jag har haft henne hos mig i over 9 manaders tid. Jag har ju alltid Freddie, men bara i en manad till, usch vad detta ar jobbigt..

Annars har val inte mycket hant. Min forkylning var nog den lustigaste jag haft nagonsin, for nar jag vaknade dagen efter det forra inlagget, sa madde jag kanon. Lite snuvig bara..

Annars sa rullar allt. Mammans hektiska sasong borjar nu, sa fran och med nasta vecka sa kommer det inte bli nagon lugn stund, och sa kommer det vara till januari. Ikvall ska vi sitta ner med vara scheman, och planera sa gott vi kan..

Mer vet jag inte vad jag ska skriva. Helgen gick mest ut pa att spendera tid med Lisa. Freddie och jag ville ga till Acme, men tidligen har de NU insatt regeln om att man maste vara 21 for att  komma in.. VA?!?!?!?!
Man jag fick ga ut i alla fall, med mamma, Smitty(mammas pojkvan) och Rob(Smitty's van och chef). Dock blev det bara en lugn kvall i Annapolis, da ingen av klubbarna hade nagon DJ, utan bara musik pa lag volym..

Nu ska jag hem igen och gora huset redo, sa barnen kan komma hem och stoka till det igen. Alltid lika skoj da vi forsoker ha det stadat och rent..

Ha De!!
xoxox


Och sa hade man svininfluensan..

Nej, inte riktigt, men man sitter forkyld har hemma, typiskt da jag antligen ar ledig om dagarna, men det ar val da det slar till som varst..
Konserten igar med Gary Allan var helt otroligt bra. Nar vi kom dit sa stotte vi pa en man som jobbar for radiostationen som hade ett samarbete med sjalva konserten, och han drog fram 6 VIP-biljetter, sa vi fick sitta precis framfor scenen, = valdigt bra bilder. Nar konserten tog en liten paus, sa sager pojken till mig: "Sofie, ser du det dar?" och jag tittar bort pa vad det ar han pratar om, och far se en av bandmedlemmarna sta med en annan man, och bada star och pekar rakt pa mig, jag undrar vad de snackade om.. Drog pa ett smajl och fortsatter dansa till musiken som var pa.
Efter konserten sa gick vi fram till stangslet och stoter pa den killen som tidigare statt och pekat pa mig, och pojken lyckades fa en autograf, flickan en gitarrpeg, och jag sjalv, jag fick skaka hand med honom, lyckliga jag, hade hoppats pa efterfest..

Tror minsann att jag glomt beratta att jag nu varit har i 9 manader. Imorgon ska jag, Freddie och Lisa traffas och ata brunch, da Lisa aker hem pa tisdag. Och detta ar nagot som vi gjort mycket av under vintern, traffats pa 49 West Street Coffeehouse. Dock inte lika mycket av det under sommaren, men nu ska det bli ett kart aterseende. Sen ska vi till Naval Academy och ga en liten tur dar.

Idag traffade jag Freddie och vi akte till den pool som hennes familj tillhor. Det blev en liten picnic i form av jordnotssmorsmackor, som vi levde pa i Miami Beach. Mumma.. Kart aterseende aven dar..

Nej, nu ska jag sova, ar helt dod..

Inget internet an..

Inget internet an.. Nu tror jag enda att de har lyckats lokalisera problemet, och jag hoppas det loser sig snart, jag ar trott pa att anvanda amerikanska datorer.

Sa vad har hant nyligen, inte mycket. Min bil dog nar jag och Freddie akte ner till Annapolis i fredags, kan det bero pa att avgasroret foll av samma dag jag kom hem fran Miami? Eller ar detta nagot nytt problem? I alla fall, vi har inte fatt tillbaka bilen an, sa igar akte jag och mamman till mormor och snodde gammelmormors bil, och jag maste da saga, att trots att den ar trakig att kora pa grund av att det art en automat, sa gillar jag den starkt..

Och mer, jag och mamman har nu paborjat vart arbete med att fa ha mig kvar i ytterligare ett ar. Papprena ar paskrivna och idag registrerade jag mig till min sista kurs pa college for detta ar, och fylla upp de timmar jag maste narvara pa, for att fa vara kvar.. Sa denna host kommer jag att ta Dance Aerobics, lite slappt sadar.. men sa fort jag har papper om att jag ska ta denna kurs, sa kan vi skicka forlangningspapprena till agenturen och hej hopp, vi ses i December 2010..

Idag borjar antligen mitt naturliga schema ocksa. Bade flickan och pojken ar tillbaka i skolan, sa jag far mina lediga timmar mitt pa dagen, hade dock varit battre ifall det varit en vecka sedan, for nu borjar temperaturen sjunka till 23 grader, inte lika varmt och mysigt som tidigare..
Ikvall ska vi ivag till Maryland State Fair, da pojkens favoritartist, Gary Allen, ska spela. Ska bli valdigt skoj tycker jag..

Jag har insett nu att den narmsta manaden inte kommer bli alltfor rolig dock. Mina tva narmsta kompisar, Lisa och Freddie kommer bada avsluta sitt ar och kommer att aka tillbaka till Tyskland respektive Danmark. Pa tisdag blir det jag som kommer kora Lisa till flygplatsen, usch, jag vill inte..