Valborg i Amerikat

Det blir nog lite firande i alla fall.. Fick ledigt utav min hostmom så att jag kan åka och träffa alla andra skandinavier för lite grillning och firande av Valborg..
Ska även träffa alla skandinavier imorgon för sushi-middag.. Ska bli mys.. Det finns tydligen betydligt mycket mer svenskar här än vad jag trodde.. Ska man få träffa lite sånna också..



Här ska jag fire min Valborg.. Synd bara att det är kallt ute.. Eller, kallt och kallt..
Det är kallare än de 30 grader vi haft de senaste dagarna..



Hmm...

Är det bra eller dåligt att bli igenkänd på en mexikansk snabbmats-restaurang efter att bara varit där en gång tidigare?? Och det var för en månad sedan..

The Swine Flu Is Here...

Och så var det dokumenterat.. Att personer i vårat county har svin-influensan. Min kompis Lisa ringde mig idag på eftermiddagen och berättade att hennes barn går i samma skola som den smittade. Hon hade inte tänkt på svin-influensan överhuvudtaget, förrän idag, då jag nämnde att min hostmom skulle ha åkt till Mexico för ett bröllop, men avbokade idag sin resa, för hon vill inte riskera att bli sjuk..
Snäll vän jag är va? Som stressar upp mina vänner...

Lunch på 49 West Street

Tog en lunch med Lisa nyss. Det var trevligt att träffa henne igen, det var ett tag sen. Vi rensade luften lite med en kycklingmacka och kaffe. Tog ytterligare en kaffe med mig därifrån, men i parkeringsgaraget lossnade locket, och kokhet kaffe rann över mina händer, AJ! Varför ska amerikanare ha så varmt kaffe för???
Stötte på en gammal "fighter", som berättade att han varit över till Danmark och Norge och han gillade både Oslo och Köpenhamn väldigt mycket..

Nej, nu ska jag dra, måste jobba på mitt dans-solo..

Over and Out!

Facebook-Stalker..

Mitt nya intresse är att sitta inne på facebook, och titta vad alla där hemma har för sig. Då man inte alls blir uppdaterad, så är detta en viktig del av min dag.

Väldigt ofta blir jag chockad. Fick nu precis reda på att en gammal klasskompis från högstadiet är förlovad och väntar barn. En annan vän flyttar hit och dit med sin pojkvän. En tredje skaffat hund(steget innan bäbis?) med sin pojkvän.

Och det får mig att undra, vart står jag? När jag ser det jag skrev ovan, så känns det som att mitt liv stått stilla sedan jag slutade gymnasiet två år sedan. Vad ska jag göra i framtiden? Och när ska jag bestämma mig och ta taktiskt till praktiskt??

College

Lugn dag idag.. eller? Jag måste jobba hårt med ett solo till min dans-klass tills nästa tisdag. Jag kommer ju att missa den sista lektionen för att vi åker till Florida. Så jag får inte lika lång tid på mig som de andra, men jag tror jag har ett grepp om det hela. Vet nog vad jag ska göra..

Och jag räknade igår ut hur många timmar jag har läst denna termin, och jag kom upp i 66 timmar, vilket lämnar mig till 14 timmar jag måste läsa om jag vill förlänga ytterligare ett år. men nu har jag hittat en kurs på 8,5 timme som är introduktion till idrottsmassage. Låter väldigt roligt, och kursen kostar bara 85 dollar.. Satsa på den kanske??

Ska i alla fall lämna in alla papper på tisdag nästa vecka, så jag måst ebestämma mig tills dess..

Valborg utan valborg..

Kom precis att tänka på att på torsdag är det Valborg. Vilket får mig att tänka tillbaka på fina minnen från då man var 15 och såg fram emot att hänga vid kvarnen och titta på brasan(det var innan någon förvandlade kvarnen till brasan)..
Man längtade i flera veckors tid och många förberedelser gjordes.

Och idag kom jag på förslaget att spendera torsdag kväll med Malin, men hon vet inte hur hon jobbar, och vi funderar på att träffas alla skandinavier i området för middag på fredag. Så jag tror nog att vi skippar torsdagen. Det blir för mycket för mig att ta ledigt två kvällar i rad..

Men jag kommer att sakna det så oerhört. Jag kan nog övertyga mamman om att ta en öl med mig på kvällen. Men att inte ha de vanliga tjejerna runt mig kommer att kännas wierd.. Jag saknar er jättemycket!!!


Rättelse

Måste påpeka att jag får alldeles för många kommentarer om hur brun jag var på Navy-balen. Ni måste komma ihåg att jag ALDRIG lyckats få en snygg bränna som inte är kräft-röd.
Det hela är en falsk brunhet som kallas soldusch..

Kom precis hem från dansen, snart är det gymmet som gäller, drar i mig massor av kalorier innan bara, Ceasar-sallad och choklad-drink från Starbucks. Oj, nu blir det till att jobba hårt på gymmet!!

Måndag eftermiddag..

Denna dag var till och med stressigare än då jag är hemma ensam med barnen. För på något sätt så låg det alltid högar med saker, trots att jag och mamman gick i cirklar och plockade. Mamman stack iväg till flygplatsen, och jag ägnade en timme åt att vika tre omgångar med tvätt, gjorde iordning ett snack till barnen och gav mig iväg för att hämta upp dem och köra pojken till cello-lektionen. Sen bar det hem och barnen gjorde sina läxor.

Barnen var RIKTIGT duktiga och snälla och gjorde precis vad de ska göra, så jag gick med på att äta middag framför tv:n. Tittade på Nickelodeon och sen var det bad som gällde. Vanligtvis på måndagar då jag är ensam, brukar jag stressa ut mig till klockan 10 på kvällarna, med tanke på att städerskorna kommer imorgon, men idag har allt gått så smort, så jag är redan i säng.. 21.20.. Hur härligt är inte det???


PS

Idag har vi runt 30 grader igen.. Tala om härligt..

Måndag morgon..

Jo tack, röd blev jag minsann, men dock bara över axlarna, snygg bränna..

Efter att ha kommit hem i går kväll från en middag ute i norra Virginia, så hittar jag en blå plasttallrik och lite folie på mitt golv. Då vi är ute brukar nämligen hunden släpa upp någonting som hon mumsar på, ifall vi glömt att stänga pentryt. Men igår hade vi tagit ut soporna, så det var inte det. Och pentryt var stängt. Det tog mig en lång stund innan jag insåg det. Hon hade ätit upp HELA sockerkakan som jag hade bakat, vi andra hade inte ens lyckats smaka på den.. Ojoj, så det blir till att baka en ny...

Idag har varit väldigt hektisk, efter att ha lämnat barnen i skolan åkte mamman och jag till gymmet och spenderade 1 ½ timme där. Sen åkte vi och handlade, kom hem och packade upp varor, samtidigt som vi packade upp/sorterade/la undan och tog hand om 20 kartonger med diverse leksaker som kommer komma ut till sommaren.
Nu håller vi på och stressar runt i huset, för idag ska mamman också åka till Orlando, Florida, för mer jobb..

Nej, har massa saker kvar att göra, plus att jag inte ätit idag.. MÅSTE dra!!!
Bye

Vad kan gå fel?..

.. När det är 32 grader och inga moln på himmelen..
Att man dessutom får spendera dagen vid en fotbollsplan utan skugga..
Vad kan gå fel??

Lång dag med mycket solsken

Gick upp alldeles för tidigt, med tanke på att jag gick i sängs aladeles för sent igår. Eller, jag var i sängen, men tittade på filmen Center Stage - Turn It Up. Riktigt bra film tycker jag.. Speciellt med Kenny Wormald i, jajamänsan!

Åkte iväg med barnen och morföräldrarna och åt frukost bestående av en bagel med kaffe. Kom hem igen och lekte en stund ute i värmen. Då mormor, morfar och gammelmormor åkt hem igen, så hade barnen varsin play-date hemma hos oss, och medans de lekte tog jag och bakade en sockerkaka. Hade i intresse att också baka en banansockerkaka, men vi hade inte tillräckligt med socker.
Mamman kom hem runt fem-tiden, och barnen dprang runt på tomten i badkläderna, medans mamman och jag sprutade ner dem med vatten. Och till middag hade vi kina-mat.

Nu ska jag titta på filmen Annapolis med James Franco. Ett måste om man bor här. Och vem kan motstå James Franco i vit uniform???

För att vi har det varmare än Sverige!!


83°F

Hur glad blir man, då på sena eftermiddagen är så här varmt?
Och då ska vi komma ihåg att det har varit varmare idag...

Sleeping in my new NAVY-pants..

Middagen med Malin blev jättebra, vi gick och åt sushi med Freddie. Och jag har ingen aning om hur vi lyckades prata med varandra, då vi hela tiden blandade svenska, danska och engelska.. Malin sa något till mig, men jag kunde inte koppla ihop om hon pratade till mig på svenska eller engelska..

Efteråt blev det en kaffe med två shottar espresso innan det var dags att skjutsa hem Malin igen, för klockan 8 var hon tvungen att jobba igen.. Men jag och Freddie åkte down-town igen och köpte oss ett varsitt par Navy-byxor, mörkblå mjukisar med gult NAVY-tryck på vänster ben.. Snart kommer jag nog ha  en hel samling med Navy-kläder..

Bjuder på en liten snabb bild från parkering-garagets tak i Annapolis. Inte så mycket att hurra för, men ändå!!
Lägg märke till den blåa himmelen, INGA MOLN!!! Och detta är efter 8 på kvällen..


Har den bästa (amerikanska) familjen!!

Jag fruktade verkligen dessa dagar då mamman är ute och reser, jag har alltid hamnat i ett mindre bråk med barnen, och jag har blivit ledsen och fällt tårar. Det har jag i och för sig gjort idag med, men idag var det glädjetårar, allt har verkligen gått kanon och de är änglar!! jag var tvungen att säga till både mamman och barnen hur stolt jag var över dem.. Och mamman blev väldigt glad över att allt gått bra..
Har flera gånger idag även fått massa random kramar utav flickan och hon har också flera gånger sagt: Sofie, I love you!

Imorgon blir det dock lite lugnare. Ska upp och fixa luncher, lämna barnen i skolan, sedan hem och städa huset, för klockan 2 kommer mormor, morfar och gammelmormor över och ska lätta upp det lite för mig. De ska ta hand om barnen till på lördag klockan 12, då blir det min tur igen tills mamman kommer hem klockan 5.. Imorgon ska jag även träffa Malin, en svensk tjej som kom hit för en vecka sedan. Tänkte ta med henne på en fika down-town, och visa henne runt lite..

Country of the day: Craig Morgan - Redneck Yacht Club

Hade idag också dans på colleget, och GUD så jag ÄLSKAR det!!!! När jag dansade hemma i Sverige, så fick vi lära oss stegen, men vi exprimenterade aldrig med dem, men i min klass är alla jättefokuserade. Och när vi lär oss stegen, så kan vi även lägga till en stil, så att det blir våran egen dans. SÅÅÅÅ KUL!! 



<3

Tack Elin-Gumman.
De orden gladde mig verkligen.. Känns konstigt att vara så långt ifrån dig, du är en av dem som betyder mest för mig. Och att inte ha dig nära till hands tär på mig. Jag är glad att jag har dig i mitt liv, du är underbar!! Älskar dig!!

Song of the day: Steve Holy - Good Morning Beautiful

Panik

Dagen började verkligen kanon, men nu får jag panik.. Pappan till barnen ringde precis och sa att han fortfarande var i Connecticut. Och att han inte kommer komma tillbaka förrän 5.45..
Barnen har kvällsaktiviteter långt ifrån varandra, och båda börjar klockan 6, inte en chans att vi kommer hinna.. Jag mådde hur bra som helst, då jag visste allt allt skulle gå som smort nu ikväll.. Men nu är allt helt galet.. Jag har ingen koll alls känns det som.

Vad tänkte han egentligen med? Han och mamman pratade om att de måste åka ifrån vårat hus 5.15 för att hinna till pojkens aktivitet, och jag klarar mig med flickan. Då kan han väl åtminstone se till att vara här??

Åhh, jag klarar inte detta!!!!!!

Väderomväxling + Hårdjobb

Att det kan gå från 20 grader och strålande solsken till spöregn, åska och blixtar tycker jag är otroligt. Och jag hade ingen aning att jag kunde njuta så av oväder.. Påminner mig på något sätt om Camp Onyahsa. Då det titt som tätt vad åska och blixtar i somras, och hur mycket amerikaner tar skydd då de ser svarta moln på himlen.

Igår påbörjades även min vansinniga vecka, en vecka då mamman är ute i landet för jobb. Måste säga att jag är riktigt glad över starten dock. Barnen skötte sig riktigt fint, så jag var både tvungen att berätta för mamman, och ge dem beröm själv, hoppas innerligt på att det kommer hålla i sig..
Nu idag kom mamman hem för att spendera ett dygn hemma, men imorgon åker hon iväg igen och återkommer inte förrän sent på lördag eftermiddag.

Klockan är nu 9.40pm, och sängen kallar,är riktigt trött då jag förra natten blev väckt två gånger av flickan. så nu ska jag passa på att sova ut ordentligt..

God Natt!!

Lördagens NAVY-Ball

Orkar inte skriva om kvällen, så det får bli bilder istället..



  
   

Söndagens Scavenger-hunt

Upp tidigt trots att lördagen blev väldigt sen. Körde och plockade upp Lisa, och åkte inte till Annapolis, för att ge två av hennes vänner skjuts till metron. Mötte upp våran counselor och en brasilianska och vi alla tog tåget in till D.C. där skatt-jakten skulle vara.

Väl inne vid Washington Monument mötte vi upp flera cluster från Maryland, Virginia och D.C. Totalt kanske vi var 10 cluster där. Varje cluster blev ett lag, och i våran skatt-jakt hade vi 2½ timme på oss att svara på 20 frågor om President Obama, såsom:
vilken bibel han svors in på,
titeln på hans bok,
vad vice-presidenten heter,
vilket community college vice presidentens fru undervisar på,
vilken stat han var senator för
m.m.

Tur nog hade brasilianskan Priscilla sin iPhone med sig, så vi letade upp alla frågor där. Inte alls fusk om ni frågar mig, då det inte alls fanns någon regel om att man inte fick använda elektronisk utrustning.
Mer saker vi skulle göra var att gå och ta foton på oss själva framför vissa saker, såsom Vita Huset, Lincoln Memorial, the Capitol.
Och vi skulle även hitta ett flertal saker runt om, vi hade stora problem att hitta en speciell gratis-tidning. Men till slut hittade vi den.

Och vår grupp fick full pott gällande poäng, vilket resulterade i att vi kom på första plats, egentligen kom vi delad första plats, men de andra gav upp då vi skulle ha en utslagstävling om vilken grupp kunde hålla en badbolli luften så länge som möjligt, vilket verkade omöjligt, så mycket som det blåste..
Vi fick även bevittna ett frieri vid roten av Washington Monument, och vet ni, hon svarade ja!



 

   



 


02.40am

Otroligt rolig kväll. Berättar mer imorgon.. Nu måste jag sova och förbereda mig för vårt cluster-möte imorgon då vi ska ha scavenger-hunt i D.C. tillsammans med 2 andra cluster.. Ska bli kul tycker jag..
Se upp alla, för här kommer en som kan läsa kartor och är tävlingsinriktad!!!

Bråttom, bråttom..

Ska nu åka och fixa naglarna, sen komma hem, städa, duscha och påbörja håret som jag ska locka.. Hur ska jag hinna med allt idag???
Familjen kommer komma runt 3 för att förbereda inför födelsedagspartyt, partyt börjar klockan 4, och Rebecca och hennes 3 vänner kommer komma klockan 5.

Stressa, stressa...


p.s. Hände en liten olycka igår med sol-duschen.. hahaha!!


Toppen!

Kan man må annat än bra då det är strålande solsken, molnfritt och 21 grader ute? Till det har vi planterat blommor i trädgården, och haft släkten på besök. Gammelmormor, mormor, moster med man och 4-årig flicka med autism som jag lekt med..

Livet leker just nu.. Ska hoppa snabbt i badet, så jag kan sol-duscha efter vi plockat upp barnen..

Punktform.

Morgondagen i punktform.
* Upp kl 05.50 för att börja jobb, innefattande förbereda lunch, väcka barn, frukost, cello-lektion, droppa av barnen i skolan 08.00.
* Hem och städa huset, ledig till kl.15.15. Gymmet kl 14.00.
* Hämta barnen, åka hem och packa väskor inför helgen med deras pappa.
* Runt kl 17.00 blir barnen upphämtade.
* Åka och sol-duscha, brun och fin till balen på lördag.
* Köpa locktång.
* Träffa Isabell, Moni, Lisa, Freddie, Isi för lite glass på Maggie Moo's.
* Satsar även på att se premiären av filmen 17 again.

Lördagen i punktform.
* Fixa naglarna.
* Göra allt obligatoriskt inför balen, duscha osv.
* Delta en liten stund på pojkens födelsedagsparty.
* Kl 17.00 kommer Rebecca, och vi gör de sista justeringarna inför balen.
* Kl 19.00 = Balen!

Kommer med en till country-låt. Rösten är lite skränig, men tusan vad bra låten är!!!
Kellie Pickler - Best days of your life

Luggen!

BILDBEVIS!

 

för idag har jag klippt mig..

.. Eller ja, rättare sagt så har jag kapat luggen på mig själv.. I badrummet med en kökssax..

Kände att jag behövde en förändring, och ja, nöjd blev jag.. Dock behöver jag platta och styla med spray/gele, för att luggen inte ska flyga iväg..

Bildresultat kommer..

<3



Nej, måste gå.. Dags för college!!
Ha det så bra..

NAVY-Ball


Bilder på klänningen jag ska ha på mig på lördag..


 
  

Kul? Nej, inte direkt..

Inget roligt att rapportera idag, den har varit som vilken annan dag som helst.. Tvättat säkert 6-7-8 tvättar med kläder. och så hade jag en sväng på gymmet. Det gick bra på löpbandet men jag har ännu inte blivit av med hostan. Inatt hade jag tydligen hållt flickan uppe, som i sin tur hållt mamman vaken då hon inte kunde sova..
Snart funderar jag på att uppsöka läkare, med tanke på att jag hostat i två veckor, men det är helst något jag vill slippa, då det är vansinnigt dyrt.. Dock behöver jag ju bara betala 100 dollar i självrisk.

Tuesday Night..

Dagen var riktigt bra, efter gymmet åkte jag och mamman till barnens skola och hämtade upp dem. Åkte hem och gjorde läxor och efter det åkte vi och åt middag med barnens pappa. Vi åt på Kyoto, som är en restaurang som serverar sushi, men de har även matlagning på en stor stekplatta, precis vid bordet. Jag blir lika förundrad varje gång. Helt otroligt att de lyckas göra de konster som de faktiskt gör.
Mätta och belåtna åkte vi hem för att äta ice cream-sundeas. mycket gott.

Idag har även gammelmormor flyttat upp till Maryland ifrån Florida, hon började bli för gammal för att ta hand om sig själv, så numer bor hon hos mormor och morfar..

En rolig sak också, tog precis och köpte en iPod shuffle, den äldre modellen i knallrött, oj så fin den var.. Råkade ju som tidigare sagt tvätta min gamla för ett bra tag sen, och jag är trött på att inte kunna lyssna på musik jag gillar då jag är utanför hemmet..

iPod shuffle           


The Insult of the Day.

Har precis kommit hem från dansen, det gick riktigt bra, men jag fick en liten förolämpning innan lektionen. Pratade med en tjej innan klassen började och jag nämnde att jag var 21. "Oj, jag trodde du var 18", och jag kan inte bestämma mig för om jag ska ta det negativt eller positivt.. Men i och med att jag inte är så pass gammal att jag vill se yngre ut, så tar jag det som en förolämpning..

Btw, pojken fick idag sin födelsedagspresent, en svensk fotbollströja, och så han sken upp.. Han tyckte den var jättehäftig..

Nu drar jag till gymmet.. Ha det bra, så hörs vi senare..


Måndag

Idag var det faktiskt skönt att gå upp tidigt igen. Ingen sovmorgon som de senaste dagarna.
Efter att ha skjutsat barnen till skolan tog mamman och jag och åkte till Annapolis Mall, där vi skulle handlat en iTouch i födelsedagspresent till sonen, men fick rådet att göra det on-line istället. Så istället blev det en tur på Victoria's Secret, och efter det inne på Nordstroms.
Då vi var klara åkte vi till gymmet, jag hade konditions-träning samtidigt som jag kollade in lite Navy-killar som var och tränade, medans mamman hade personlig tränng då de idag hade kick-boxning.. Jag hade jättekul och skrattade ofta åt de som hade det passet, de tyckte däremot inte att det var lika roligt, de var rejält mörbultade efteråt. Jag sa åt tränaren Mark att jag tyckte han tog det för lätt med dem, och jag fick tyvärr inga glada miner tillbaka..

Nu är mamman i Philadelphia och jobbar, och kommer hem tidigt imorgon, bara för att få vara här då vi andra vaknar. Vanligtvis brukar hon stanna kvar över natten, men med tanke på att sonen fyller 11 år, så är det viktigt att komma hem.. Nu ska jag sova, och jag hoppas det går lika bra att vakna imorgon som det gjorde idag..

helt ok

Trots att jag inte mådde så bra tidigare idag, så mår jag betydligt bättre nu. Familjen kom hem och hämtade upp mig för middag med farmor och farfar, vi åt på samma gamla vanliga vietnamesiska restaurang som vanligt.
När mamman och barnen var på påskfirande tig jag även och gömde de påskägg mamma och pappa skickat hit. Och oj så uppskattat det var för barnen att leta efter dem. Pojken hittade sitt ägg bakom Wii-spelet(Med den usla ledtråden: A game we(Wii) like to play..) Flickan hittade sitt ägg i en lampa(med ledtrågen: Mary had a little...(lamp), denna ledtråd från en bok hon läste för en månad sen.
Både barnen och mamman tyckte att äggen var jättefina och mycket mer roliga en de minimala amerikanska plastäggen. De blev även exalterade över det svenska godis som var inuti..

Imorgon är äntligen denna helg över, och allt återgår till det normala. Så inget mer tänkande på vad jag missar att fira när jag inte är i Sverige. Men snabbare än vad man hinner tänka, så kommer valborg och midsommar, usch tusan, varför ska vi ha så många helgdagar för????????????

Om två dagar fyller pojken år. Ska bli kul att se hur de firar en amerikansk födelsedag för ett barn. Spejsat?

Ensam

Sitter nu hemma själv. Familjen har blivit inbjudna på påskfirande hos en vän till familjen. Känns ruttet att familjen som inte ens firar påsk blir inbjudna att fira påsk, medans jag får sitta hemma, vännen är till och med en god vän, så jag förstår inte alls varför jag inte blivit inbjuden. Kan inte ens förklara känslan.
Trodde verkligen inte att det skulle vara så svårt.

Familjen och jag var ute och åt lunch, och mamman ville veta hur vi firade påsk hemma i Sverige, men barnen verkade inte lägga något som helst intresse i vad jag sa. Att de sen ska fira påsk känns väldigt annorlunda.

Jag har inte fått något påskfirande, men nu ska jag gömma påskäggen som mamma skickade till barnen. Varför? Jag har ingen ork med det..

Utgång

Det blir ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig.
Kvällen ute blev kort men rolig. Dock var Naomi's andra kompisar alldeles för torra och tråkiga, men som tur var hade jag med mig mamman. Så vi stack tidigare till en annan bar där vi hade betydligt roligare.

Imorgon pratade mamman om att laga lamm, så att jag ska känna mig mer som hemma. Får se om det håller i sig.. Hoppas på det, dock vet vi inte hur denn ska tillagas... Nu ska jag sova.
God Natt!!

Glad Påsk

Känns konstigt att inte få spendera påsken på landet på Ljusterö, som jag har gjort de senaste 20 åren. Det känns också konstigt att inte få åka upp till Farfar i Gävle och fira där.
Istället är jag i ett främmande land, hos en familj som firar Passover, och inte påsk. Måste säga att det gör mig lite ledsen.


Men något som piggar upp mig något mera är att vi ska åka till Florida igen. 6-7 Maj rättare sagt. Mamman ska vara kändisdomare i en EasyBake-tävling. Och flickan ska hjälpa henne att döma. Under tiden kommer jag och pojken att vara ensamma och gå runt på olika parker. Flygbiljetterna och hotellet är bokat och klart..

Nu måste jag göra mig i ordning. ikväll blir det PubCrawl med Naomi och hennes vänner för att fira hennes födelsedag.. Så duschen väntar. Hörs senare!!!

Fredag.

Idag har jag bara haft en mysig hemmadag med familjen. Pojken har haft två kompisar här och en av dem stannade även kvar över natten. Och vi har även en vän till familjen, som också spenderar natten här. Hon har två döttrar, varav den äldsta går i flickans klass. Så vi har ett övernattningsparty just nu..

Imorgon blir ytterligare en slappardag för min del. Men på kvällen ska jag ut med Naomi och flera av hennes vänner. Känner mig riktigt taggad för det. Hon har flera amerikanska vänner, så det ska bli jättekul att få festa lite med dem..

Sova!!!!! Over and Out!

Passover

Gårdagens Passover gick bara bra.. Dock var det lite för långt i mitt tycke och med lite annorlunda "ritualer" innan själva middagen började.
Vi smet lite tidigare än vad folk gillade, men barnen börjadebli trötta och rastlösa, vi tog och åkte till mammans pojkvän och spenderade natten där.. Vaknade upp tidigt så att jag skulle hinna tillbaka till college, men när vi skulle packa bilen insåg vi att den blivit bortbogserad, trots att vi stod på tillåten parkeringsruta. Mamman stack iväg och hämtade tillbaka bilen, men jag missade barn-psykologin på detta. men dansen hann jag till, och idag var det riktigt roligt. Äntligen börjar jag få tillbaka kontrollen vid piruetterna.
Kom hem efter klassen och spenderade lite tid med flickan. Klockan 3 åkte familjen till New Jersey för att fira en andra Passover. Och jag tog då och åkte iväg för klänningsjakt till Navy-balen. Kohl's, Marshall's och JC Penney utan resultat, men sen hittade jag en klänning inne på Macy's. Rosa och somrig. Eventuell bild kommer..

Efter det mötte jag Lisa och Freddie nere i Annapolis och drack en milkshake på Chick&Ruth's. Spanade in Navy-killar i vita uniformer och snackade skit.. Bara trevliga saker.

De senaste två dagarna..

Igår var en bra dag. Upp med barnen, till deras skola och sen var det skola för min del också.. Riktigt kul. När jag kom till psykologin mötte jag två tyska Au Pairer som tar samma kurs som jag, och så fort jag kom fram till dem sa den ena, "du har gått ner i vikt.." "Har jag??" svarade jag förvånat och försökte titta på mig själv så gått jag kunde, "Ja, i alla fall över benen.." fick jag till svar igen.. Åhhh, så glad jag blev...
Dansen gick väldigt bra också, dock hostade jag så jag var tvungen att lämna salen 2 ggr för att inte störa de andra..

Kom hem igen och tog hand om flickan medans mamman åkte till gymmet, jag och flickan målade våra naglar, skrev ihop en läxa hon hade och kollade på en film. När sonen kom hem från skolan satte han ihop några delar till det nya Rockband, som han fick i Hanukkah-present. Klockan halv 5 åkte han på fotbollsträning och kom hem igen efter 6-tiden. Middag, bad och sen satte vi igång med Rockband-spelet då mamman åkte till jobbet. Dock blev spelandet inte alltför långvarigt, då pojken och flickan hamnade i bråk, det hela blev att avstyra och sedan plocka undan alltihop..

Idag fick jag gå upp extra tidigt, pojken skulle på klassresa, och var tvungen att vara i skolan 6.45 på morgonen, då jag droppat av honom, åkte jag och flickan till ett bagel-ställe och åt vår frukost där..
När jag droppat av henne åkte jag hem och började städa. Nu är jag duschad och klar för att fira Passover Seder hos barnens farföräldrar, känner lite panik, den delen av släkten är inte alltför rolig, och barnens kusin lyckas alltid ställa till med trubbel.. Imorgon skulle jag ha följt med familjen till New Jersey, men efter en massa strul och trångt med platser, så får jag stanna hemma, ett dygn ledigt, så nu kanske jag äntligen kan hitta min klänning till balen, den är ju nästa helg!!
Känner mig lite ledsen att jag inte kan följa med, detta är ju endå min falmilj och det är en högtid som är väldigt viktig för dem. Men samtidigt förstår jag helt och hållet, speciellt då jag inte ens följer den religionen.

Nu måste jag gå, skriver senare ikväll om hur det var...

Födelsedagar..

Grattis Mamma på födelsedagen..
Önskar jag kunde vara hemma och fira den med dig..
Fick åtminstone iväg ett samtal med en födelsedagssång från mig och flickan..



Även ett Stort Grattis till Emma som fyller år idag!! Saknar dig JÄTTEMYCKET!!!! Kom till USA så att du kan använda dig av din 21-årsdag!





Inlägg om gårdagen och denna dag kommer så fort jag städat rent i huset..

Vabba

Dagen har varit lugn men lång.. Stackars flickan som låg magsjuk i 10 timmar, den lilla kroppen kan inte ha haft det lätt. Nu mår hon äntligen bättre dock, så det är lite mer liv och rörelse i henne.

Jag däremot med min förkylning har det inte gått bättre för.. Näsan och det onda i halsen är borta, men nu hostar jag som en galning. Tidigare hostade jag så hårt att det kändes som att jag skulle kräkas, och jag går numera hes, då halsen fått sig en rejäl känga av hostandet, inte alls kul. Flickan sa att jag hade hostat hela natten, så jag är jätterädd att jag ska väcka dem, med tanke på att jag sover ett rum ifrån henne, jag och pojken sover vägg i vägg, så jag hoppas verkligen att han inte drabbas.

Imorgon kommer flickan stanna hemma från skolan igen, men jag däremot ska iväg till college, så jag får ett litet break från barnpassandet.

Och så var det en ny vecka igen..

Helgen var utav det lugnaste slaget. Har bara slappat och tagit det lugnt, vilket har varit bra för mig, för nu känner jag mig hur pigg som helst för de närmsta två veckorna.. Fick iväg ett samtal till Martina och Emma också, och det värmde något så enormt. Många tårar från min sida, men jag lyckades hålla en konversation samtidigt, så det var inte alltför farligt..

<3 Hjärtan <3
  


Fick ett sms i morse, det var mamman som sa att flickan blivit kräksjuk och blödde näsblod, så jag skulle ta hand om sonen medans hon tog hand om flickan. Körde honom till skolan och är nu sedan en stund tillbaka hemma igen. Städade barnens plus mitt eget rum, och ska nu sätta igång att städa så att städhjälpen kan komma fram imorgon, men vart ska jag placera de 20 kartonger som står i hallen med leksaker? Usch, jag väntar med dem tills mamman kommer ner..

Over and Out!

FedHouse

Det blev ingen klänning idag, jag hade verkligen ingen som helst ork. Istället blev det TV och en två timmars tupplur, vilket kändes guld värt.. Jag och min hostmom snackade om mitt uteblivna inköp, och kom på att man måste vara på ett visst humör när man handlar två saker. Badkläder och klänningar.

Min hostmom och hennes pojkvän kom hem vid 5-tiden, och strax därefter kom Collette, en vän till familjen, över till oss. De tre skulle gå på en auktion som skolan anordnar varje år, och tydligen hade det varit INSANE.. Fick höra från Collette att någon köpt en burk choclate chip cookies för 5.000 dollar. Och jag undrade så klart genast vad det var för speciellt med dem kakorna, men tydligen var de som vilka andra kakor. 5.000 dollar. Helt otroligt.

På kvällen mötte jag upp min hostmom occh ett stort gäng av deras vänner på Federal House, en klubb i Annapolis. Hade riktigt kul trots att det kanske inte var min målgrupp jag var där med.
Men dessa 30+-40+:are jag var där med var det verkligen party i, så jag är nöjd trots att jag fick köra hem..

Ork.

Jag är förkyld, har legat vaken halva natten och hostat. Det har tagit mig 2 timmar att sätta på mig en tröja, och nu ska jag försöka åka och leta efter en klänning till balen..
Har jag någon lust? Nej, inte direkt.. Vill bara ligga och slappa idag..

Fredag den 3:e

Är precis hemkommen från en middag med Moni och Lisa. Försökte hela eftermiddagen att jaga folk till en middag, men antingen var de upptagna eller jobbade, men glad är jag att de två i alla fall kunde komma.

Helgen vet jag inte riktigt hur den kommer att bli. Imorrn har jag i alla fall bestämt mig för att åka och jaga klänning till Navy-balen som är den 18:e. Börjar bli lite stressigt nu, men jag är  rätt duktig på att vara ute i sista sekunden, men klara mig endå..
När den eventuella klänningen är köpt, pratade jag och Moni om att hitta på något, vad vet jag inte än, jag skulle ringa henne imorgon, och därifrån bestämma.

Nej, efter en lång vecka innehållande en förkylning, och nu extrem hosta, gör att jag bara är trött och vill sova, och vilken tur det är att jag då redan är i sängen. Ska antingen kolla på min favoritfilm Fired up eller bara lyssna på country samtidigt som jag läser min bok.. Vad ska jag välja? Jag vet! jag gör både ock..

Äventyr.

Har nu kommit på lite idéer om vad jag ska hitta på i sommar då barnen är på Camp.
Först tänkte jag åka till mitt eget Camp i New York State och hälsa på, vara där i några dagar innan det bär av till Honolulu, Hawaii. Flygbiljetterna kostar en 800 dollar totalt, men varför inte?? Nu gäller det då bara att spara, spara, spara..

Sen ska jag försöka få med mig de andra Au Pairerna och åka till Virginia och se Skyline Caverns. Men det kan ju bli en bra helgutflykt, då det är i "närheten"..

Up.

Längtar tills denna film kommer ut..

1 tredjedel eller 1 sjättedel, beror på hur det hela slutar...

Kom precis på att det nu är exakt fyra månader sedan jag lämnade Sverige för ett liv i ett annat land, vart har tiden tagit vägen? Känns som att det bara var 2 månader sen jag kom hit..



Förresten, någon där hemma som blev utsatt för något Aprilskämt? Själv blev jag lite smålurad, absolut inget allvarligt..

Walk Down Memory Lane

Så håller jag på att bli sjuk igen. Har i två dagar nu gått runt med en olustig känsla i halsen. Det har inte gjort ont eller nåt, utan bara känts olustigt.. Men idag har jag även blivit förkyld, vilket jag hatar. Htar att inte kunna andas normalt genom näsan, och till allt detta har jag även en torr rethosta, inte skoj alls.

Idag har vi fått mycket gjort här hemma, mamman och jag gick igenom källaren idag igen och kastade ut massa saker. Dock blev vi lite distraherade då vi hittade bilder från 80-talet då hon gick i High School. ÄLSKAR puff-håret som alla hade, jojo, vi fick oss ett väldigt gott skratt.

Efter att ha hållt på där nere ett tag, så åkte vi till gymmet, nu var det lite lättare att röra sig, men tusan vad ont det gör fortfarande..
Hämta barn och göra dem redo för kvällsaktiviterer, dans och hebreiska. Nu dags för sängen, ska fortsätta lite på boken I hope they serve beer in hell..

Orörlig

PS. Jag kan fortfarande inte röra på mig.. Fy, vad jag hatar träningsvärk.. DS.

Skadeglad.

Idag har varit en riktigt bra dag. den verkade inte så lovande då jag vaknade och kunde inte röra på mig, jag fick rulla runt så mitt ena ben nuddade golvet och jag kunde pressa mig upp med armarna, till råga på allt hade jag huvudvärk som inte räckte duga..

Klockan 8 kom städhjälpen hem till oss, och jag som inte vill vara i vägen, åkte till colleget  som börjat nu igen efter SpringBreak och satt och häckade på parkeringen. Tog med mig datorn, men kom på när jag väl var där, att det inte finns något nätverk på parkeringen. Så istället fick det bli ett samtal med mammsen hemma i Sverige.
Det var kul att vara tillbaka i skolan igen, trots att kroppen värkte, även då jag satt still, och då sk avi inte prata om hur ont det gjorde då jag dansade.

Då skolan var över åkte jag hem och hjälpte mamman städa ur källaren på alla leksaker som inte längre används.. Jag tror vi kastade iväg 13 sopsäckar med leksaker. Kul att det då står ytterligare 13 kartonger med leksaker skickade från olika företag som vill att mamman ska visa upp de leksakerna i TV. Gissa vart de leksakerna vill hamna?? Jo, i källaren..

När mamman åkte till gymmet kände jag att jag var tvungen att åka med, först för att jag ville spöa upp tränaren, men även för att försöka gå ur det onda på löpbandet, de andra tyckte inte det var så roligt att jag gick och skrattade åt dem, medans de gjorde allt det hårda jobbet med tränaren. Men jag mådde bra av att gå i 3,2 km i timmen och bara le och skratta..

Nu i natt kommer jag vara ensam med barnen, mamman åkte för att jobba för QVC, en nationell TV-station här i USA.
Ska snart gå ner och tvätta några maskiner tvätt och förbereda barnens lunch för morgondagen.

Btw, ser fram emot nästa vecka, då vi kommer åka till New York för att fira Passover, en judisk högtid. Ska bli kul att se hur en sån firas..
God Natt!!!