HELG!!!!!!!!

Och så var denna vecka över.. Trots att det varit extremt(!!!) mycket jobb för mig, så tycker jag ändå att veckan gått väldigt bra.. Mamman kom hem för en timme sedan och hon har redan åkt iväg med barnen för att övernatta någonstans..
Hon har också gett mig ledigt hela helgen, samt nästa vecka, förutom tisdag kväll till onsdag kväll, då hon jobbar samt behöver hjälp med att skjutsa till aktiviteter.. Dock tror jag inte att jag kommer kunna hålla mig borta från att hjälpa till..

Ikväll ska jag in till Annapolis. Lisa fyllde år igår, så vi ska in och fika en snabbis för att sen gå på krogen Acme, enda stället som släpper in folk som är under 21, eller är det bara för att det är au pairer som kommer dit?
Au Pairer=Fler män=Mer köp av alkohol?


Idag har det varit helt underbart här hemma. jag mådde dock inge vidare då jag kom hem efter att ha skjutsat barnen till skolan, så jag tog en tupplur på 2 ½ timme, sen blev det till att hämta barnen igen, då de bara hade halvdag.. Vikom hem och passade på att leka ute på tomten eftersom vi hade 20 grader varmt.. Så det fick bli lite basketspel och lådbilsrace.. Kände mig riktigt smidig då jag satt i lådbilen..

In och städa så det inte såg katastrofalt ut när mamman kom hem, och när jag var klar med det lekte jag en stund med flickan..


Nej, duschen kallar..


Och så var biljetterna kirrade och klara..

Nu har jag förstått varför Au Pairer blir kära i Navy-guys.. 20 minuter från mitt hus ligger nämligen USA's enda Naval Academy, så att vara en Navy är alltså ganska speciellt.. Nu har jag och min svenska kompis Rebecca köpt biljetter till en bal som arrangeras på Akademin. 18 april kommer vi få klä upp oss i klänning och gå dit.. Måste köpa en som ser bra ut tills dess...

Det var en bra avslutning på denna dag, då jag inte alls mått bra tidigare, huvudvärken satt i hela dagen, och jag höll på att däcka då jag kommit hem med flickan från skolan..

Jag vet att detta inte blev något långt inlägg, men vad finns det att säga om denna dag, som verkar någelunda intressant. Sängen väntar, och jag ska sova, sova, sova.. Imorgon har barnen halvdag i skolan, och undertiden de är i skolan, ska jag städa hela huset, då jag legat halvt på latsidan dessa dagar mamman varit borta..

Sjukling?

Vaknade imorse klockan 3 av att flickan hade börjat blöda näsblod, och då jag följde henne till badrummet så kände jag mig inte bra för fem öre.. Illamående, yr och kände att jag knappt kunde stå upp.
Sen när jag vaknade klockan 6 imorse, så hade jag ännu inte blivit bättre. Och när jag droppat av barnen i skolan och var på väg hem så hade jag jätteont i huvudet och i svanken, där får jag vanligast ont då jag har feber. Kom hem och tog tempen men hade som tur inte feber. Två stycken Ibuprofen fick bli min frukost då jag åkte till colleget för barnpsykologin och dansen. På psykologin lyckades jag knappt hålla ögonen öppna, och jag kom fram till att jag mådde som jag gjorde för att jag är utmattad, de senaste dagarna har jag knappt fått någon sömn, och har inte haft någon att luta mig tillbaka på..

Tur så kommer mamman hem imorgon, så då kan jag få lite mer tid för mig själv och vi kan jobba tillsammans med allt...

Nej, nu måste jag ta hand om tvätten.. Vi hörs!!!! 


Lååååång dag. (supposed to be published wednesday)

Upp 05.40, göra i ordning lunchlådorna och sedan väcka barnen. Så extremt kul att vi faktiskt lyckades komma iväg till skolan utan tjiv och tjafs.. Börjar arta sig riktigt ordentligt.
Sedan när barnen var i skolan åkte jag hem för att fixa lite tvätt och disk. Började tänka på min rapport jag ska lämna in på dansen på tisdag, men utan resultat. Freddie hörde av sig och frågade ifall jag ville luncha med henne och Lisa, träffade dem vid 12-slaget. När vi var färdiga klockan 2 åkte jag till biblioteket i hopp om inspiration till uppsatsen, där vi ska skriva om en sorts dans. Hittade en biografi om en liten flicka som dansade balett och ville bli dansare, hon var som vilket annat barn som helst, förutom att hon var döv.. Så då fick jag idén om att skriva om hur dansen är en glädjefaktor, även för de som kanske inte har samma förutsättningar som andra inom ämnet.. Dels tänkte jag ta upp ämnet dövhet, då dessa människor ibland har sämre balans, men jag tänkte också arbeta genom att skriva om barn med Cerebral Palsy(CP).
För se hur det kommer gå..

Ville också skriva till dig Carro, och säga att jag tycker det är så otroligt starkt av dig att komma tillbaka till USA, jag beundrar dig något så otroligt och önskar jag kunde vara lika beslutsam. Kommer du någongång till östkusten, måste du höra av dig.. Jag finns ju här!!!

Näpp.. bingen väntar. Sooooova!!!!!
(Men endast för att gå upp tidigt imorrn igen)

Tack!

Fick denna bild av mina föräldrar, tack, vad glad man blir.
Som att man inte redan saknade en del av Sverige.


Förändring.

Ville ta och berätta om vad som har hänt med mig personligen sen jag kom hit. Och det är att jag har förändrats på många sett, mest mitt sätt att tänka och agera.

När jag var hemma i Sverige kan man inte direkt säga att jag bäddade sängen ofta, nästintill aldrig. Grose, jag vet!
Men sen jag flyttade hit i början på December så kan jag inte lämna mitt rum på morgonen utan att ha bäddat sängen. ett annat sätt jag har förändrats på är att jag inte längre skjuter upp saker, jag kan inte, för jag har andra som är beroende på att jag gör det jag ska. Gå upp på morgonen, även fast jag är död av trötthet lyckas jag även med.
Laga mat och passa tider är något som kommer till listan på saker jag förändrats med.

Många släktingar har sagt att de är stolta över mig att jag lyckats göra detta själv, att ansöka, sköta det ekonomiska, samt att ta kontakt och flyga över. Och nu tycker jag att jag faktiskt måste få säga det själv, jag är stolt att jag lyckats göra allt detta själv, och att inte behövt hjälp från någon, förrutom agenturen såklart.

Jag har haft mina stunder, och frågat mig själv, vad har jag gjort? är det verkligen rätt?

Men nu vet jag, att detta är det bästa jag har gjort i hela mitt liv, och har redan ställt in mig på att få stanna 2 år..
sorry mamma, sorry pappa..


Nej, nu måste jag sikta in mig på att klara av midterms-provet i dans, men jag tror och hoppas att jag har mitt på det torra. Måste skriva en uppsats på 8 sidor, samt lyckas klara av en hel danslektion utan instruktioner. Öva,öva,öva!!!
Blev oerhört glad idag, för enligt mitt tycke, så har jag aldrig varit riktigt bra på att uttrycka mig genom ansiktet i dans, men idag pekade läraren ut mig och två anrda, och sa att vi var de ända som såg levande ut, så alla fick sätta sig ner, förutom oss tre, och vi fick visa dem. Jag älskar dans!!!!

Jag saknar er!




Dag 1 - av 7

Så var den första dagen på denna vecka avklarad.. Gick bra tycker jag, men kan ha varit för att jag bara tog hand om barnen i morse och sedan nu efter middagen. Värre kommer det bli framöver.. Men i alla fall EN dag har nu passerat!

Ska nu sova, ska upp imorgon klockan 05.40 för att steka korv till flickans lunch, men i denna familj har dem inte smör som jag ska steka i. Nej, jag kommer att steka korvarna i vatten. Kok-stek?

Nepp.. Nu väntar bingen..

uhuhuh

Jag är inte gjord för att gå upp klockan 05.45... Inte än i alla fall..

I had a dream..

Jag ska nog aldrig säga att våren är på gång igen.. För 10 minuter efter det att jag lagt upp bilden nedan, så började det att snöa, tur nog var det plusgrader ute, så snön blev inte långvarig..

Barnen kom hem tidigare idag, för att mamman ville träffa och spendera tid med dem innan hon drar iväg på sin femstäders media-tour. hon kommer dock åka fram och tillbaka mellan hemmet och de olika städerna, bara för att få spendera 2 timmar med barnen och få se deras ansikten.. Starkt tycker jag.
Denna vecka kommer även bli den mest kritiska för mig, då jag kommer jobba som en tok, men sen kommer det vara relativt lugnt fram till november igen..

Kom just på att tänka på en sak. Inatt drömde jag att jag var en utav deltagarna i "bonde söker fru / ensam mamma söker" och så drömde jag att jag hade med mig min gamla Nokia 3310 hit till USA och lade märke till att den faktiskt fungerade. Är det någon där ute som studerat drömtydning, som kan berätta vad detta betyder? Är riktigt nyfiken..

Nej, nu blir det till att sova. Ska upp tidigt och har många saker att göra imorgon..
God Natt!!

Dag i D.C.

Såklart!
Jag tror jag har ett problem till att hålla fast vid saker jag har planerat. Istället för att ta det lugnt så röjde jag runt igår. En av mina svenska kompisar Rebecca, ringde och frågade om inte jag ville komma in till D.C och spendera lite tid. Självklart!!
Jag tog metron in och vi träffades för lunch, efter det gick vi på två olika muséer, först ett Air and Space Museum, och sen American Native Museum. Jag gillade Air and Space mera, kanske för att på det andra muséet fanns det bara tavlor, skulpturer och mycket text, och jag var inte på humör att läsa..
Efter vår musée-tur, tog vi och gick förbi United States Navy Memorial (btw, det är typ ett krav att gilla Navy här, speciellt om man är en Au Pair). Och avslutade vår dag med en fika på Starbucks. Mycket trevlig dag.

På min väg hem så hade ett flertal av mina vänner försökt nå mig, vilket är hopplöst när man är på metron, då det inte finns någon mottagning. Dem ville veta om jag ville hänga med ut. Vilket jag ville, men inte sagt, då vi inte hade pratat om det hela.. Så jag åkte hem, bytte om, och for iväg igen för att hämta Lisa och Freddie.
Vi kom in till Annapolis, och vi ville äta sushi på Tsunami, men de hade inget bord förrän klockan 9.30, och klockan var 8 när vi kom dit, så vi satte och och åt thai-mat, och gick sen till ett fik, för att fördriva tiden lite innan vi skulle till Acme, som var fullt av Au Pairer.. Herregud!
Träffade tre andra svenska Au Pairer, men jag kände att jag inte vlle prata med dem, dessa tjejer är sånna som börjar prata svenska med en om man är i ett sällskap med andra som inte förstår svenska, vilket jag känner mig olustig med. Jag har kommit fram till att jag inte gillar att prata svenska här. Trodde jag skulle bli glad av att träffa folk från mitt eget land, men nu när jag gjort det, så känner jag bara "jahopp"..
En kille frågade mig om inte jag kunde gå och dra upp hans polare på dansgolvet, och efter att jag gjort mitt bästa utan resultat så frågade ena killen mig vart jag var ifrån. När jag sa att jag var ifrån Sverige så sa han "Är du svenska?" till mig, sen sa han något mer, som jag inte kunde urskilja, så eventuellt kan han ha varit norsk eller dansk. Det var i alla fall kul tycker jag..


Vårkänslor


Jag tror bestämt att våren är kommen...


Fired Up. (or FU as they said..)

Är precis hemkommen från att ha sett på bio med Lisa, Isi, Isabell, Freddie och Moni.. Vi såg filmen Fired Up, vilket påminner litegrannom American Pie-filmerna.. Väldigt rolig tycker jag, och man fastnade direkt för citaten som var i filmen..

Imorgon hade några av oss tänkt gå ut och äta sushi, och jag har jättestor lust att gå ut och festa efter det, hoppas några hänger på.. Innan vi går ut och äter, så måste jag också åka till köpcentrat för en produkt för min ansiktsrengöring tog slut idag, och jag måste skaffa nytt, jag vill inte att min hy ska gå tillbaka till hur den var, nu när jag äntligen har hittat en produkt som verkligen hjälper.

Hörde även att det skulle vara en basketmatch mellan Army och Navy, ska kolla upp det, känner för att gå och se det också..
Ojojoj, mycket att göra och fixa, jag som behöver ta det så lugnt som möjligt inför nästa vecka.. huvvaligen..

Confessions of a shopaholic.

Är precis hemkommen från köpcentrat där jag mötte Isi, Isabell och Moni, där vi såg filmen Confessions of a shopaholic. Den var bra, men svängde något så enormt, ena sekunden skrattade man tills man grät, för att nästa sekund bara gråta.

Mamman gav mig ledigt ikväll, då jag jobbat så hårt de senaste dagarna, och hon har även gett mig morgondagen ledig, men jag kommer ändå gå upp, hjälpa henne, för att sen åka till gymmet, jag kan inte minnas då jag var där senast.. Speciellt nu har jag stress om detta också, då jag tog och köpte middag från McDonalds, hade egentligen velat äta hemma, men då strömmen gick idag, så har vi inte velat öppna kyl eller frys, för att maten ska bli dålig.. Så mamman tog med barnen ut på restaurang, medans jag åkte för att plocka upp Isabell som bor i Annapolis.

Imorgon har vi bestämt att gå och se filmen Fired up. Hoppas på att den ska vara bra.. Jag längtar tills den 17 april, då filmen 17again kommer ut, verkar riktigt bra.. Helt oroligt hur mycket bio man ser här.. Har nog varit och sett fler filmer på bio här, än vad jag gjort de senaste 5 åren hemma i Sverige.


Och så var det vår igen..

Japp, snön försvann snabbare än vad det tog för mig att skriva denna mening.. Sitter nu och drömmer mig bort, samtidigt som jag bakar kakor till pojkens bake-sale, som han har i skolan. Bakar nu kakor som jag sen ska dekorera i glasyr. mums.

Var idag iväg till skolan också, dansade, och såå skoj det är. vi fick en övning i tisdags som jag ännu inte fått kläm på, när jag gör den för mig själv, även i snabbt tempo, så går det hur bra som helst, men när jag sen ska göra det på dansgolvet, så vet jag inte själv vad som sker.

Nej nu måste kakorna ut, uppar er senare..

Onsdag

Var riktigt rädd då jag hämtade barnen i skolan idag.
På onsdagar är det nämligen aktiviteternas dag, hämta barnen, hem, läxor, mini-middag#1, åka till dans, åka till hebreiskan, komma hem, mini-middag#2, bad, mer läxor, god natt.
Varför jag var rädd? Jag har aldrig behövt göra denna kväll på egen hand.. har alltid haft mamman med mig, och nu blev jag bara stressad, men varför då? det gick ju hur bra som helst..

Sängdags blev dock alldeles  för sen för mig, nu när jag är van att sova innan klockan 9 på kvällen, så är jag rent ut sagt död, när vi närmar oss 10.
Nej nu ska jag sova.. Upp tidigt imorgon för att fixa lunchlådorna, då jag inte hade orken att förbereda dem idag,,


Morgonsoffan


Vår - Vinter -Vår - Vinter - ????

Jag som trodde våren var kommen med 20 plusgrader och strålande sol. Men så var det tydligen inte.. Nu har det börjat snöa igen och stora snöflingor kommer ner, och dem smälter inte.. buuuhuuuu.. :'(

Jag vill verkligen inte det här, det kommer säkert resultera i att barnen får ledigt från skolan igen, och det vill jag inte, jag orkar inte.. Nu när mamman är borta större delen av månaden vill jag bara att allt ska gå så smidigt som möjligt.. Jag har redan mycket att göra som det är, och ska jag nu också arrangera play-dates, med fler barn springande omkring i huset.. Näe, vänta tills mamman kommer hem igen tycker jag. Då kan vi dela upp allt jobb som behöver göras...

Va?

Klockan är halv 9 och jag har redan gått och lagt mig..
Hur gammal är jag?

Barbie Fashion-Show

Förhoppningsvis kan ni hemma i Sverige se showen här, som jag nu lagt upp.
Det är Barbie'n i introt i randig baddräkt som jag fick.
Showen var upplagd i Dåtid, Nutid och Framtid..








Kändisspaning i NY + Fashion-show

Ska äntligen få rumpan ur vagnen och skriva lite om min resa upp till New York för att se Barbie's fashion-show, för att fira hennes 50:e födelsedag. Orsaken till varför jag inte gjort det tidigare är att jag skrev ett jääääättelångt inlägg, som senare raderades helt och hållet, då jag skulle spara det.

Som jag skrivit tidigare, så valde jag att inte sova innan jag tog tåget, detta var nog inte smart av mig, då mina två timmars sömn jag fick på tåget inte alls räckte. Istället för att jag och mamman gick ut på lördagkvällen, så däckade vi båda runt tio-tiden, men det behövde vi båda två..
Att ta sig till New York gick jättebra, hittade hela vägen till hotellet, och hade jättelätt för att checka in. Och jag hade tänkt sova några timmar till, men vem vill göra det när man har en stad att utforska?

Skulle ta tunnelbanan till Bloomingdale's, vilket är en finare version av NK i mitt tycke, men tog tunnelbanan åt fel håll och hamnade på Time Square istället, måste säga att jag var mer imponerad när jag var där i December, då vi såg stället på kvällen.
Tog en snabb tur på M&M-store, men tog sen tunnelbanan tillbaka till Bloomingdale's. En snabb tur även där, och sen bar det av till hotellet för att byta om och sminka sig. Hade kvällen innan köpt en Barbie-inspirerad klänning, som blev helt perfekt.

Sen när mamman kom hem från sitt jobb, så bytte även hon om, och vi bar oss iväg till Bryant Park. På vägen så åkte vi upp till ett av Time Square's hotells takvåning och drack ett varsitt glas champagne för 200 kronor/glaset. Väl framme vid Mercedez-Benz tältet fick vi väldigt bra placeringar, precis där catwalken slutade.

Kreationerna var gjorda av 50 toppdesigners och var helt underbara!! Designers såsom Betsey Johnson, Vera Wang, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Juicy Couture, the Blonds, Rag & Bone var några som deltog och alla 50 designers fanns även där personligen. Andra kändisar som var där och som även jag fick en skymt av var Heidi Klum, Sofi Fahrman, Miss Jay Alexander och en kvinna som var avskyvärt lik Liza Minelli. Men jag kan inte lova att det var den äkta varan, det var mest bara en snabb skymt..

Med mig därifrån fick jag en samlar-version av den första Barbie'n som kom ut 1959, så vacker!

När kvällen kom, gick vi ut för att äta middag, och vi hamnade på en liten italiensk restaurang vid namn Da Tommaso, och när vi var där kom det några spelare från NY Knicks, och även en gammal skådespelare vid namn John Amos. Tydligen har de kändisar där titt som tätt, i torsdags hade Jonas Brothers varit där. Kan förstå alla som äter där, då maten var otroligt god, och restaurangen var extremt mysig.. Värt ett besök tillbaka!!!

Pannkakor

Eftersom barnen varit iväg i Florida i helgen, så tänkte jag att jag idag skulle laga något speciellt. Så jag tog och lagade svenska pannkakor. Något nytt som de inte haft tidigare, är att de aldrig ätit pannkakor, som gjorts från grunden, deras tidigare Au Pair från Sverige köpte nämligen mix från IKEA.
För att göra middagen extra speciell, så köpte jag även vanilj och jordgubbsglass, som jag hade till. Vilket var ytterst märkligt, då det hade de aldrig hört om tidigare. Något annat som var märkligt, var att dem inte kunde förstå hur vi svenskar åt pannkakor till middag, för dem är det ju frukost-mat.

Dock fick jag höra att dem älskade det, att det var jättegott, och nästa gång kanske jag får laga dubbel sats, då allt gick åt idag...

Redo för fashion i NY..

Då var klockan 10 i 4 på lördag morgon, och jag har hållt mig vaken hittills.. Av rädsla att försova mig och missa tåget, jag får helt enkelt sova på tåget, och sen när jag kommer fram till hotellet. Gjorde det smarta draget att inte förbereda något för helgen. jag har inte fixat tvätten, tömt diskmaskinen eller packat, allt för att kunna sysselsätta mig nu i en timma innan jag måste sätta mig i bilen för att åka till tågstationen.

Idag var jag och luncha med Lisa nere i Annapolis, och det gladde mig att jag slapp ha någon jacka på mig, och jag hade leggins med ett långt linne/kort klänning. Efter det bestämde jag mig för att få lite färg till imorgon, så jag åkte och solduschade, blev riktigt bra måste jag säga, då jag blivit alldeles för flammig då jag gjort det tidigare. Sen åkte jag till köpcentrat, fast besluten om att ha en ny klänning som jag kan ha på mig imorgon, hittade en jättesnygg på Forever21, men den satt inte så bra som jag skulle velat, så jag fick istället gå därifrån tomhänt..
Efter ett tag fick jag panik, att det skulle vara så svårt. Funderade ett tag på om jag skulle skippa klänningen och bara köpa mig nya skor, men jag insåg att det var lika med skavsår, om jag inte hinner gå in dem. Til slut fann jag den, klänningen från Bebe. 

När jag handlat den var det dags att åka till Anna som bor i D.C. Lika duktig som jag alltid är, så lyckades jag köra vilse, men med Anna på luren, kom jag fram till slut, 1 timme försent, men lagom till middagen, köttbullar, prinskorv, raggmunk, gravad lax, knäckebröd med kaviar och senapssill.
Trevligt, trevligt.

Nej nu måste jag packa... Vi hörs imorgon när jag kommer hem!!!!

Planer?

Hade många planer för idag, hade tänkt åka till köpcentrat för att hitta något snyggt att ha på mig imorgon, men nu har en Lisa frågat ifall inte vi kan åka ner till hamnen och fika, och självklart vill jag ju hellre det, än att gå runt ensam.
Hade även tänkt sol-duscha innan, men då jag även ville ta ett bad, men peeling, så får det helt enkelt vänta, då jag nu måste sätta mig i bilen, får försöka göra det senare.. Ikväll ska jag även iväg till Columbia Heights för att träffa lite andra svenskar.

Ha det så bra, så ses vi senare..

Utflugna

Då har barnen nu åkt iväg för att spendera några dagar i Florida, och trots att dem åkte för bara 40 minuter sedan, så känns det redan tomt här hemma. Vad ska jag hitta på ikväll då?
Imorgon blir en full dag, då jag MÅSTE åka och shoppa, måste hitta något snyggt att ha på mig på Barbie's fashion-show..
Jag har heller inte någon lagom stor väska som jag kan få med mig allt i, så ska även försöka hita en sådan till ett rimligt pris.

Och sedan imorgon blir det svensk-middag från IKEA med några andra svenska tjejer. Ska bli roligt att få i sig lite svensk mat igen, och även få prata lite svenska, det gick inte så bra nämligen på Cultural Fair, då vi konstant överick till att prata engelska med varandra om och om igen..

Barbie 50 år.

Jag kan nu skatta mig som den lyckligaste flickan i världen.. När jag var yngre, var min favoritleksak Barbie, och vem har aldrig haft denna produkt som sin favorit. Och som många kanske vet, då det har stått i de flesta nyhetsportaler, är att Barbie i år fyller 50 år. Och för att fira det, så har de en fashionshow i New York under Modeveckan. OCH JAG SKA DIT!!!!!

Ska på lördag ta tåget upp till New York, och söka upp mamman, som jobbar där den kommande veckan, och vi ska gå på modevisningen tillsammans, då hon har blivit inbjuden. I showen kommer de ha 50 olika out-fits av ett flertal topp-designers.. Hur grymt är inte det? Sen senare på kvällen ska vi gå ut och möta flera vänner till mamman, och sen kommer jag få åka hem på söndag igen, för att möta upp barnen på måndag, då dem kommer hem från Florida.

Ser jättemycket fram emot detta, även fast jag måste vakna 4 på morgonen på lördag för att åka och ta tåget. Jag får helt enkelt avrunda lite tidigare på fredag, då jag ska på svensk-middag..


 

Jonas Brother

Jag saknar dig!!!!!


olycka

Ville berätta att jag var extremt nära att råka ut för detta igår när jag var på gymmet.
hade varit hur snyggt som helst...


Sorg

Carro
Jag beklagar bortgången av din mamma något så enormt. Det är inte meningen att man ska förlora någon så plötsligt, speciellt inte sin förälder. och inte heller när man är så långt hemifrån. Tankarna på dig finns med mig här på östkusten. Vila ut och ta en dag i taget. Och gör det som känns bäst för dig.

V-Ä-N-N-E-R samtal..

Gymmet fick vänta idag, tog istället och organiserade flickans garderob, beroende på typ av plagg, färg och storlek, eller ja, jag försökte med storleksordning, men det var för jobbigt, så det fick bli färg och typ istället. Gick bättre än vad jag trodde, men det blev många glada miner över att jag faktiskt gjorde det. Både från flickan och mamman, så det gjorde mig glad. Var idag även och skulle hämta barnen för att ta dem till tandläkaren, men när jag kom till skolan, fick jag inte ta med mig barnen, tydligen har de inte ändrat papprena från deras gamla Au Pair, så pappan fick komma förbi och skriva under de nya papprena innan vi kunde åka till tandläkaren.

Ikväll kom mamman hem från en dags-tripp till New York där hon hade ett möte med the View. Och nu när hon kom hem berättade hon för mig att Lisa Kudrow från tv-serien Vänner, ville ha ett telefonmöte med henne imorgon, typiskt då bara att jag är i skolan, så jag inte kan tjuvlyssna, jag är såååå nyfiken över vad de kommer prata om. Nåja, jag får nog reda på det i efterhand.

Denna helgen kommer nog bli bra också, var först lite orolig, då jag kommer vara ensam hemma från torsdag-måndag, och nu har tydligen larmet lagt av också, så jag kommer ju känna mig mer och mer rädd av att bo själv. Men då fick jag ett mail från en annan svensk tjej här, som jag hade denna Cultural Fair med, och blev inbjuden på en svensk kväll.. De förberedde mig på mycket IKEA, så eventuellt en liten tur där? eller bara njuta av medköpta saker.. Och sen kommer även en vän till mig Angelika ner till D.C. i helgen, ska försöka mig på att träffa henne. Angelika och jag träffades på flyget över hit till USA, hon är en Au Pair i New Jersey. Ska bli kul att se ett ansikte man känner igen!!!


Carro, Mirre, Angelika och Jag i Stamford, CT

Träna vs. Städa

Vad ska jag hitta på idag då? Har enorm lust att åka till gymmet, men har ingen motivation att sätta mig i bilen.. Hade även tänkt organisera flickans garderob med färg och storlek. Men är rädd att så fort jag fått ut allt, att jag inte har lust att hänga tillbaka allt. Men det måste göras.

Nä, idag är en dag, då jag bara vill lägga mig ner, stoppa huvudet under kudden och bara ligga där tills jag måste hämta barnen i skolan, idag måste jag även hämta dem 1 timme tidigare, då dem har tid hos tandläkaren. Åh visst ja, jag måste åka och handla också.. verkar som att jag får vänta med gymmet till imorgon.

Cultural Fair, Tysk Restaurang och Acme..

Okej, nu var det ett tag sedan jag skrev, och jag känner att jag egentligen inte har någon lust, men nu måste jag få det ur världen, så ni har något att läsa också.
Helgen har varit väldigt lugn. Pappan kom och hämtade barnen i fredag och i fredags var det även father-daughter dance med flickscouterna, så flickan hade fått en ny klänning och fick platta håret eftersom det var en sån speciell kväll. Till råga på allt hade hon även tappat sin framtand tidigare i skolan. Äntligen!! Som vi har kämpat med att försöka få ut den..

När barnen åkt, stannade jag uppe sent för att baka chokladbollar till Cultural Fair. Det var ganska knepigt då jag skulle försöka göra med amerikanska mått. Och amerikanare har heller inte pärlsocker, och kokosen jag köpte var alldeles för sötad, så det fick helt enkelt bli utan..

På lördagen hade vi då vår Cultural Fair, där ett flertal Au Pairer från olika länder representerade sina länder. Jag som tidigare inte haft någon aning om vad jag själv skulle bidra med, tyckte att jag personligen gjort ett bra jobb, bakade chokladbollar, köpte Swedish Fish(Även om vi inte har det i Sverige), och gjorde två planscher, en med fakta, och en med en (egenritad) bild av Sverigedräkten och översättningar på olika fraser, även skrivet med fonetisk skrift.
De andra tjejerna hade mest bara skrivit fakta och bildspel om Astrid Lindgren, den ena hade även varit förbi IKEA och köpt lakritsfiskar, marabouchoklad, chokladflarn och pepparkakor, det var först när vi var klara jag insåg att vi inte alls hade skrivir något om kungafamiljen.. oops.

På kvällen bar det iväg till en tysk restaurang för att ha en kväll för Nicole, som flyttar till Texas nästa helg, jag var väldigt nöjd med min Cordon Bleu, men tyskarna var inte alls förtjusta i amerikansk-tysk mat, vem har kanel i rödbetssallad.
Efter det bar vi iväg till Acme. Nog sagt...

Amerikaner är alltför(!!!) vänliga på födelsedagar..

Jag hade gärna berättat om min utekväll igår.. Men det tänker jag inte göra..
De stunder jag inte har minnesluckor från, vill jag faktiskt hålla för mig själv, kan säga att jag hade extremt kul, och imorse när jag vaknade hade jag en polis "identitetsnummer" skrivet med vattenfast penna på armen, och extrem huvudvärk, tur att mamman lät mig sova ut i morse, och hon själv skjutsade iväg barnen till skolan.

Vad kul att det hela kommer starta om från början på lördag igen, då vi ska ha middag och utgång med Nicole, som nästa helg kommer flytta med sin familj till Texas.

Pubcrawl

Idag har det varit en bra dag.. Vaknade upp i morse och gav mig till nedervåningen, barnen var redan vakna och satt där.. Jag hade min "speciella" stol jag skulle sitta vid. Och när jag drog ut stolen såg jag en väska som låg där, dem ville att jag skulle ha en "mamma-väska", en väska som man kan stoppa allt i. Collegeböcker, snacks till barnen, skräp, för att sen bara kunna tömma. Väskan var även fylld med dylika saker, 3 tröjor + 1 par träningsbyxor, ett fotoalbum för det kommande året, två olika sorters godis och fyra 10 centimeters-bokstäver bildandes ordet LOVE, sen fick jag även en banderoll eller vad man ska kalla det, i rött med glittriga bokstäver som säger Kiss <3 Me, tydligen ska jag ha på mig den ikväll när mamman och jag går på krogen i Annapolis, vi ska göra ett så kallat pubcrawl, där vi ska gå från bar till bar på Main Street.

Idag hade jag även college, och barnpsykologin går bra, lite tråkigt att hon bara använder sig av powerpoint, där hon går igenom kapitlen i boken. Idag handlade det on gener och kromosomer, vilket jag ändå finner intressant.
och sen var det dans, älskade, älskade dans. Det går riktigt bra verkligen. Och idag ökade vår lärare på styrkan, och jag börjar känna att gymmet plus dansen har gett resultat.

Och sen vill jag bara säga tack för alla de gratulationer jag har fått.. Det värmer(Då vääääldigt få kom ihåg min 19-årsdag, bara för att jag inte var hemma..)

Bilder från idag och ikväll kommer att komma, vågar dock inte säga när, då jag ännu inte lyckats hålla mina tidigare löften..

sista natten

Klockan är 21.40, och jag är mer än redo att sova nu. Måste dock berätta om en sak mamman sa till mig idag. Hon hade frågat barnen om dem hade några idéer för min födelsedag, och flickan hade då svarat stenallvarligt, att hon ville att dem skulle kasta vattenballonger på mig när jag kom ner för trappen.. Jag sa Tack, jag skulle gärna bli attackerad, ifall det var sommar.. Men inte nu..

Flickan försa sig lite också och gav små hintar om vad som kommer hända imorgon, dock sa hon inte allt för mycket, så jag är nyfiken vad dem verkligen har hittat på. Sen imorrn på kvällen kommer det hit åtminstone 6 andra Au Pairer som jag bjudit över, och vi ska äta tårta innan jag och mamman åker och festar vidare.. Nej nu måste jag gå, är alldeles för trött..

Taken

Vem blir inte sugen att se denna film när man ser trailern?
Ska nog schasa mig iväg och se den nu i februari då den har premiär..


visare med åren? väntar fortfarande..

Och så var man nu 21 i Sverige, känns konstigt att säga det.. Att man är 21.. jag känner mig äldre utav att bara säga det.. Vad kommer härnäst? ålderskris?

jag ska nu försöka göra min läxa ifrån barnpsykologin, den verkar inte alltför svår, men då datorn krashade så lade dem som fixade datorn inte in Words, så jag får använda mig av ett jättekrångligt program istället, sen är inte datorn anpassad till att skriva ut heller,och om jag mailar över något till någon måste då den personen skaffa detta "word-pogram" för att kunna öppna filen, så imorgon kommer jag ha kul med att få fram läxan, som måste vara skriven på datorn... hu-jeda-mej..

glädjebrev.

Brunela, Jessie and Sofie... Let me just say thank you... You have no idea how beautifully you have impacted our lives. Your love, dedication and friendship has meant the world to Justin, me and our kids... Jessie, I can't wait to see you this summer, brunela, mom, tom, the kids and I will all be at your wedding at x-mas and sofie, here's to a great couple of years!

Det här är bara en del av ett mail jag och två tidigare Au Pairer ick utav mamman. Jag tänker inte publicera hela mailet, då det står lite mer privat information. Men dessa rader blev jag väldigt glad över.

förberedelse

Nu är jag redo igen.. Gårdagen var inte bra alls, pojken och jag hamnade i ett stort bråk, och flera gånger tänkte jag,
"Oj helvete, nu får jag åka hem...". det hela fortsatte i bilen till skolan, och när jag droppat av barnen rensades heeeela ansiktet med tårar, oj så jag grät, har inte gråtit så på många år.. Det är inte lätt att ta hand om ett envist barn med ADHD, och som älskar att argumentera, och alltid vill få sin egen vilja fram..
Efter det åkte jag till colleget, och då jag hade barnpsykologin kunde jag inte tänka på annat än hans beteende, men också mitt eget. Hur passande är det då att vi pratar om utbrott, tajming? Under dansen kunde jag äntligen slappna av, då jag tycker det är så kul, så tänker jag inte på något annat. Fick beröm av läraren, som fick mig att känna mig lite gladare..

För att pigga upp mig själv lite mer, åkte jag för att fixa mina naglar, det blev ett helt nytt set, men jag passade även på att måla in en liten blå blomma på ringfingernaglarna, helt otroligt att dem kunde måla blomman så fint för hand..
Sen bar det av till skolan igen för att hämta barnen igen, i bilen på vägen hem, hade både jag och pojken lugnat ner oss litegrann, så vi kunde äntligen prata om det som hänt, utan att höja rösten, vi slutade fred och bad om ursäkt till varandra..


 
Nu ska jag fortsätta jobba lite på plakaten jag ska ha redo till på lördag. Funderade på att göra chokladbollar med flickan när hon kommer från skolan, beroende på om vi har tid, hon har nämligen dans ikväll. jag måste även fixa lite småsaker tills imorgon, då jag fyller 21, oj så man börjar känna sig gammal, vart har alla åren gått, det var ju inte så länge sen som jag trodde att vi bodde på husnummer 6 bara för att jag var 6 år.. Och att vi sen skulle flytta då jag fyllde 7.

Nej, nu måste jag gå.. Ha De!!!

blurr

orkar inte nu. berättar sen.

Våren är kommen!!

Ville bara snabbt berätta att igår när vi var i D.C var det ungefär 18 grader.. Och idag vet jag inte hur varmt det är, men man behöver ingen jacka i alla fall.. Så otroligt skönt. Snart är våren här, och sen kommer sommaren!! Ser fram emot att äntligen få se gröna träd ostället för kala.


Nej jag måste återgå i mitt arbete, jag gör olika plakat till Cultural Fair på lördag..
Bilder från D.C kommer ikväll..


D.C.

Nu är jag hemkommen igen. Åkte som sagt till D.C med Frederikke, Lisa, Nicole, Isabell och Issy.. Men denna gång var vi inte där för sightseeing direkt, förutom att vi gick och såg baksidan av Vita Huset. Vi tog lite bilder som jag kommer lägga upp i bloggen då jag har lite mer ork.
Vi åkte även till Eastern Market och hittade en mexikansk restaurang där vi åt middag.

Efter det åkte vi hem till Isabell och tittade på Super Bowl XLIII från Tampa, FL. Väldigt underhållande och jag är förvånad över de kunskaper jag fått i sporten, trots att jag inte sett så mycket av den, och det tackar jag pojken i familjen för.. Han har hård-drillat mig de senaste veckorna. Måste säga att jag höll på Arizona Cardinals, men tyvärr räckte det inte hela vägen, då Steelers gjorde en touch-down med 53 sekunder kvar av matchen och vann med fyra poäng..

Nu väntar jag på mamman och barnen som är på väg hem från Virginia, där dem såg matchen. Jag är verkligen inte exalterad över att gå upp klockan 6 imorgon, men jag har alltför många saker att göra för att inte gå upp.. Berättar mer om morgondagen i morgon.. Kram på er!

Bild-Battle

Måste även visa en bild jag fick av mamman igår kväll, bilden har inte den bästa kvalitén,  men helt klart kan man se folk som festar och dansar...



Inte vill ju jag vara sämre, så jag skickade en bild på min exalterade kväll. redo att sova..


Nattens äventyr.

Ja, det var ju lättare sagt än gjort.. Pojkarna somnade klockan 12.. Jag som trodde dem redan sov då jag inte kunde höra dem alls. Men tydligen satt dem instängda på rummet, spelandes PSP..  Sen när jag äntligen somnat kom sonen in 12.30, och frågade ifall jag också kunde höra glas som "klickade".. Nej, svarade jag och skickade tillbaka honom till sitt rum.. Klockan 1 blev jag väckt av flickan, jag kan fortfarande inte minnas vad hon ville, men jag följde henne tillbaka till sitt rum och sen tillbaka till sängs igen..

Strax efter 2 kom mamman hem och kort därefter fick jag två sms, båda ifrån Frederikke som sa att hon förlorat sin jacka, och ville att jag skulle prata med Lisa och meddela att vi ska ses klockan 1 idag istället för 12..
Sen fick jag sova ostört till klockan 7, då det var dags att väcka barnen för att bli redo att åka till söndagsskolan. Mamman kokade kaffe åt oss, men när jag hällde kaffet i våra koppar, la jag märke till att hon glömt hälla i kaffet, så det var bara vatten där, kan ni då förstå hur trötta vi var..

Nu är barnen i söndagsskolan, och jag har stor lust att sova lite extra, men jag måste göra mig iordning tills jag måste åka, så ingen sömn för mig..

Btw, Ikäll är det Super Bowl, sista fotballmatchen för i år, och det står mellan Pittsburgh Steelers mot Arizona Cardinals, varken mamman eller sonen gillar lagen, men kommer ändå kolla på matchen, för reklamens skull.. Tydligen har de häftiga reklamsnuttar i Super Bowl..
Jag får se vad jag gör ikväll, antingen har hemmakväll och tittar på matchen med familjen, eller så är jag med de andra Au Pairerna, beroende på vad de gör..

Jag Älskar Dig.

Idag har varit en sån är bra dag.. Jag har, från den stunden jag vaknade imorse, varit väldigt trött. men det vi har gjort idag har varit så avslappnande så jag kan inte klaga.
Efter det att jag vaknade imorse åkte vi till nagelsalongen, men då det börjar bli lite knapert på kontot valde jag att inte göra mina naglar förrän på onsdag, så att dem blir fina till min födelsedag på torsdag. Sen åkte vi till Mormor och Morfar och bara spenderade några timmar där. Jag fick äntligen ge dem min Hanukkah-present, en bok med sverigebilder. Den uppskattades väldigt mycket..

När väl åkte hem tänkte jag på hur enkel kvällen skulle bli, då mamman skulle ut ikväll, att jag bara behövde tänka på att lägga barnen för att sova, men fick då reda på att sonen skulle ha en kompis sova över här, lite läskigt tycker jag, för detta är första gången någon sover över här, och då ska jag vara ensam hemma, men pojken som kom är verkligen en ängel, så detta var lätt som en pannkaka.
Igår fick jag reda på att familjens tidigare svenska Au Pair alltid brukade tala lite svenska med barnen, och sa "Jag älskar dig" när dem skulle gå och sova, så jag har nu beslutat att göra detsamma, så när flickan gick och la sig, började vi säga Jag älskar dig till varandra.. Jag lade också till lite ord som jättemycket och såååå mycket. Och när flickan försöker säga det, låter det så enormt gulligt...


Nej nu måste jag sova, ska upp för att få barnen till söndagsskolan imorgon..

God Natt! Jag älskar er!