Sommar-Annapolis

Jag saknar!!






<3


Imorgon är det fredag!

Då blir det party med Sophie!!
Jag trodde inte att jag kunde längta mer!



Update

Nu har jag jobbat i över 48 timmar sträck, och det börjar kännas nu. Barnen har varit kanon, men det blir bara ett långt pass med knappt någon ledighet, för då barnen varit i skolan så har jag städat, då vi haft visningar av huset varje dag denna vecka, och vi har ytterligare en visning imorgon. Jag fick ett litet break igår då jag åkte och fikade downtown med Sophie, men det är inte tillräckligt.
Något som även kan hända imorgon är att barnens skola blir inställt. För det ska tydligen börja snöa inatt igen.. Uhuhuh.. Jag är sååå trött på snö nu.. Äntligen har vi vägarna klara för snö och allt har gått tillbaka till det normala..

Men om två dagar är det FREDAG! Mina planer är att festa till det ordentligt, som den helgen i Oktober, då Sophie's kompis Emma kom från Virgina och hälsade på. Då var vi på FedHouse, och åkte sen på efterfest, vi kom inte hem förrän klockan 10 dagen efter.. DET vill jag ha denna helg också!!

Näe, dags att sova nu.. Orkar inte vara vaken längre..

Xoxox

<3

And it's a great day to be alive
I know the sun's still shinin' when I close my eyes
There's some hard times in the neighborhood
But why can't every day be just this good?
It's a great day to be alive - Travis Tritt




Ahavah

*Fortsättning på förra inlägget:
Nu går tydligen barnen runt och berättar för alla, släktingar och vänner, att jag kommer stanna här i USA. Det är kul att man har något att säga själv om det hela.. Enligt mamman är det här första gången som de har gjort det, så det gör mig ju åtminstone något så otroligt stolt..

Men annars, så börjar en stressig vecka nu igen. Mamman åkte idag till Chicago, och ska även åka till Dallas och Detroit innan hon kommer hem någon gång på torsdag. Men jag känner ingen oro alls. Barnen är helt kanon, så denna tid kommer gå hur snabbt som helst..

 


Småsaker gör mig glad.

Måste bara berätta.
Mamman har sagt lite löst, i alla fall har jag känt det så, att det är mer ett skämt, att hon vill att jag ska stanna här. Även om mina två år som Au Pair är över, att jag ska börja studera eller liknande(gifta mig eller så haha)
Men nu kom pojken in i mitt rum och sa: "Mamma har sagt att du funderar på att stanna här i USA", och tittade på mig med ett stort leende.
Då jag sa att jag inte hade någon aning alls om vad jag kommer göra om 9 månader, så undrade han igen hur det skulle gå till IFALL jag stannade. Jag sa då att det troligen var college som var rimligaste hjälpmedlet till att stanna. Och han bara utbrast: "College, college, go to college"..

Sådana här ord är det som kan få den värsta dagen att bli den bästa någonsin!


Min dag idag har varit helt okej också. Mötte upp Sophie, Isi, Jenny, Ingrid och Malin för en lunch på Chick & Ruth's Delly. Efter det vandrade jag, Jenny, Isi och Sophie runt inne på Naval Academy en stund i värmen från solen, var riktigt mysit ute.
Strax efter klockan 3 åkte jag hem och bara slappade tills dess att familjen kom hem vid 5-tiden, efter det så har jag spenderat hela kvällen själv med barnen, då mamman har gått ut på middag. Barnen är nu i säng, och jag ska städa lite innan jag själv hoppar i bingen.. Can't Wait!!!!!

xoxox


Finally Fredag!

Veckan som gått har varit bra. Och ikväll kommer den bara bli bättre.. För då ska jag ut och festa med tjejerna, plus att en tjej, Malin, som bott här i Annapolis men förlängde sin tid här i USA med en familj i California, är här, så det ska bli kul att träffa henne igen.

Men nu ska jag hoppa in i duschen, och sen ska jag åka och träffa Sophie. Ska bli kul att se henne igen.. Vi har inte setts sedan helgen då vi var insnöade..

Härliga Fredag!

xoxox

Back to school..

Så idag hade äntligen båda barnen skola, pojken har 2 timmar försening varje dag denna vecka, och flickan är tillbaka att börja klockan 8 på morgonen. Idag hade pojken dock repetition med skol-orkestern, så han fick vara i skolan kvart över åtta imorse.

Så efter att jag kört honom till skolan, tog jag och åkte hem och städade barnens rum, och sen kom Justin över, killen jag träffade förra veckan.. Vi tog en promenad i vårat område innan vi gick hem till honom och lirade lite biljard, inte för att vara whatever, men jag spöade honom ganska hårt, jag är stolt! Sen var det dags för mig att gå hem igen för jag hade jazz och balett på colleget. det var kul att vara tillbaka, men jag kände mig inte alltför motiverad, kanske för att vi inte haft några klasser på två veckor pga snön..

Nu är jag i alla fall ensam hemma med barnen igen, när mamman är och jobbar i Boston till imorgon. Då kommer hon hem för några timmar innan hon drar till Philadelphia för ytterligare jobb..

Överdrivet(?) lycklig

Flickan hade äntligen skola igen, dock 2 timmar senare start. Så innan vi åkte för att lämna henne, åkte jag, hon och pojken och åt en varsin bagel. När vi släppt av henne frågade pojken om vi kunde åka förbi pappan en stund. Så när vi kom till pappan sa han att pojken kunde stanna där idag, och jag få lite ledig tid.. Han sa också att han kunde plocka upp flickan idag, så jag är ledig till halv 4.. Jag blev så glad att jag satt och skrattade för mig själv i bilen på vägen hem.

Så vad ska jag göra? Diska, tvätta kläder och själv ta ett bad. Mäklaren ringde precis också och frågade ifall de kunde visa huset senare idag. Så ska nog fixa det lite också, städerskorna var här imorse dock, så så mycket finns det inte att göra..

YAYYYY!!!

xoxox

Proud moment # 1

Messy Hair-bun!
allt man gör har effekt på barnen..


Sicken härlig helg!

Fredagen blev inte så mycket av. Slutade med att jag la mig i mammans säng och tittade på filmen Heartbreak Kid. Eller, jag satt med datorn i knät under mitten av filmen, missade början och sov under slutet, så jag såg inte filmen..

Lördagen spenderade jag med Isi, Pia och Svenja i mallet. Shoppade loss. Sen åkte Isi, jag och Pia hem till mig och gjorde oss i ordning, då vi beslutat oss för att äta middag med Elaine inne på Fed House, eftersom Pia inte är 21 än, och sedan stannade vi där och fortsatte parta till stängning.

Söndagen åkte jag och plockade upp Pia hemma hos henne, så åkte vi och lunchade på Cheesecake Factory. Och efter det mötte vi Elaine inne på mallet igen, och vandrade runt innan det var dags för mig att åka hem. Städade snabbt är hemma innan barnen kom hem. Nu är jag ensam med dem till imorgon kväll, då mamman kommer hem igen. Men hon stannar bara till på onsdag, då hon åker iväg på jobb igen..

Och förresten, om allt går enligt planerna, så har barnen skola imoorgon igen!!!! YAY!!

xoxox




Nere

Mina barn är heeeelt underbara, men jag är så slut. Jag orkar inget mer känns det som.. Och eftersom jag inte känner mig kanon, så kände jag att det var bäst att ställa in min movie night som jag skulle haft med Justin, en kille jag träffade igår faktiskt. Det skulle inte ha varit fair mot honom, och just nu känner jag bara för att träffa någon av mina Au Pair kompisar och prata med dem. Det är så mycket lättare då, eftersom vi alla är i samma sits, vi vet hur den andra känner.

Så jag frågade Isi om hon kunde ses, eftersom mina närmsta; Sophie åker till Lake Placid imorrn bitti och Elaine måste jobba, då hennes hostmom gifter om sig på lördag, men Isi ska eventuellt jobba, så jag får helt enkelt bara hoppas att Isi kan, för samtidigt vill jag inte sitta här själv..

Nej, är dödstrött. Vi får höras imorgon!!! 18 timmar kvar!

xoxox

24 timmar arbete kvar..

Nu börjar det faktiskt kännas.. Att ha jobbat/ varit jour i 48 timmar sträck, och jag är inte klar förrän imorgon klockan 5 på eftermddagen. Jag är redo för en ledig stund.. Barnen har varit totalt underbara, men detta tar på krafterna..

frusen

Nu snöar det som tusan igen. Och vad är då inte bättre än att gå ut och skotta och leka i snön. Jo, vad som är bättre, det är att komma in, dricka varm choklad och äta fruktsallad, DET är bättre!


Bilder från helgen..









Enligt aftonbladet, så är det här den värsta stormen sedan 1922..

Okej, då ska jag försöka mig på en uppdatering innan det blir alldeles för mycket att skriva. Satt insnöad hemma hos Elaine hela helgen tillsammans med Sophie och Isabel. Vi gjorde det bästa av situationen. Men fick också lite saker gjorde. På fredagen fick vi gå ut och vandra över en timma för att gå och handla jäst som vi glömt hemma hos Sophie. Vi bakade vår egna pizza, och sedan blev det tårta och presentöppning. Underbara vänner det är man har.

På lördagen valde Sophie och Elaine att gå hem till Sophie för att säga grattis till Sophie's pojke som fyllde år, sedan fick dem och handlade mer mat åt oss alla. Så gulligt! De kom hem efter ca 5 timmar. Vi tog alla och lagade tacos, och sedan satte vi oss och tittade på filmerna My Life In Ruins och He's Just Not That Into You. Två riktigt bra filmer.

Sedan satte det hårda jobbet igång på söndagen började det hårda jobbet. Vi fyra gick alla ut för att skotta Elaine's uppfart. Det tog oss två timmar att bli klara. Och när vi kom in lagade vi sen lunch/tidig middag. Isi som var tvungen att jobba på måndagen gick hem, och Sophie, Elaine och jag gjorde oss i ordning för Super Bowl. Vi gjorde våra egna jerseys med rosa gaffatejp, riktigt snyggt!!!!! Ingrid kom också på besök för att se matchen, men hon hejade på Colts istället för våra Saints.. Saints vann tillslut med 31-17!! YAY!

Måndagen beslutade jag mig för att försöka ta mig hemåt. Efter Elaine och Sophie hade varit hemma hos Sophie på lördagen, så sa det att min bil var TOTALT insnöad. Sophie och jag vandrade i en timma för att komma hem till henne, åt lunch, och sedan började vi gräva. Alla grannar hade sedan tidigade gjort spår i vändzonen, så det tog och drygt 20 minuter att skotta fram bilen, vi jobbade på riktigt bra, tycker jag. Tack för hjälpen Sophie!

Kommer med ett till inlägg. Detta blev för långt.. :D

Klargörelse

Jag hatar snö! Punkt slut.

Ca en meter snö sen igår kväll. Vi kan inte ta oss någonstans, och plogbilen kommer inte in på småvägarna. Usch!!!!


Fredagsplaner

Nu tror jag minsann att allt kommer lösa sig! :D
Jag åker till Sophie innan snöstormen kommer, för då kommer jag i alla fall iväg.. Och nu MÅSTE jag komma iväg, för mamman tar med barnen till hennes pojkvän i Virginia. Så om jag inte kommer iväg, blir jag sittandes här själv hela helgen..

Morgonen har startat bra i alla fall. Sovmorgon och frukost på sängen. Inte fy skam inte.. Ska nog med ett besök till gymmet, och sen en snabbis till mallet.. Vi får höras senare.. Btw, jag blev över förväntan nöjd med mitt hår. Blonda slingor, kapa det slitna och sen så tunnade hon ut håret också.. Och sen plattade hon håret! Yes, jag tycker inte om när frisörer puffar upp mina lockar, så jag kan faktiskt tänka mig att gå tillbaka till henne innan jag åker hem..

Doing some postponing here..

Nämen detta suger ju. Imorgon kommer det bli ett snöoväder igen, och vi kommer att bli insnöade, precis det sättet jag vill fira min födelsedag på.. Usch.. JAG HATAR SNÖ!


alltid

Alltid när jag är ensam hemma med barnen ska något hända. I detta fall blev det att man blir skrämd då någon knackar på dörren klockan 9 på kvällen. Javisst, det är bara i America som detta kan skrämma en. Först visste jag inte vad det var, jag trodde det var barnen. Men när dem inte heller visste var det var och blev oroliga, så sprang jag upp till mitt rum och såg genom fönstret en person vandra nerför uppfarten. Under hela tiden som jag varit här, så har vi bara vid tre tillfällen haft någon som knackat på dörren så sent. Och det var polisen, efter det att vi ringt hit dem.

Alla andra ringer på dörren, och aldrig senare än klocken 5. Såvida vi inte haft en kompis till barnen som väntar på att bli hämtad. Det är då också kusligt, eftersom vi bor ganska ensligt till, och alla de "problem" vi hade förra året. Jag sover ju liksom fortfarande med en golfklubba under sängen..

Imorgon är en sådan här härlig dag igen, med pojken som börjar skolan klockan 7 på morgonen. Men imorgon har jag också bokat tid till att fixa mitt hår. Slingor och klippning gäller, och jag hoppas innerligt på att det kommer bli bra!


Jag gillar ju fotobevis!



Detta är från i fredags, då jag blev trampad på. Dock är det ju inte enda gången jag stukat eller börjat blöda från min fot. Och allt detta bara för att jag har höga klackar med öppen tå! Men nu ska ni höra. Jag köpte ett par nya skor idag. Med höga klackar och öppen tå!!!!! Kommer ju att gå finemang.. eller?
Och jag vet inte om jag ska bli glad eller ledsen då folk visar oro för att jag köpt nya skor.. Texten nedan var vad mamman skrev på min facebook, och jag har flera kompisar som har frågat hur detta ska gå.

So listen up ya'll.. I have seen the shoes and they are HOT!! But as Shmoobies american host mom I must admit concern!! I can't handle another 1am "BLOOD" text!! Hahahaha.. So we will have rules for these shoes... In the house u can always wear them.. Out of the house if you r sober and going somewhere without stairs I'm ok with u wearing them... If u want 2 have a drink or go somewhere w stairs then u have 2 be with me!!!!!

Men jag fullkomligt ÄLSKAR mina 12 centimeters-klackar från Michael Kors, det blev en tidig födelsedagspresent till mig själv. En annan present till mig själv blir nog att jag ska gå och fixa mitt hår igen, färga det och så..

Fick just nu höra av mamman att vi mest troligt ska iväg och åka skidor över en dag nu i Februari. Hon har nämligen fått fyra biljetter från den radiostation hon nu sänder ifrån då och då. MEN, som många andra gånger kommer jag att ligga lågt med detta tills vi verkligen åker iväg. Men jag som aldrig riktigt varit skidåkar-typen, ser verkligen fram emot det här..

 


14

Helt otroligt att jag nu varit här i 14 månader.. Det är 427 dagar. Det är 10248 timmar. Det är 1 år och 2 månader. Jag har hela tiden sagt att tiden går så fort, men nu börjar det verkligen kännas som att man varit borta så länge. Börjar sakna olika saker mer och mer, väldigt passande att man då får ett paket från mamma och pappa, innehållande lakrits och en bok, Tack Så Jättemycket!!! Har redan bjussat mamman på lite lakrits för att underhålla mig själv med de ansiktsuttryck man får..

Denna dag har annars varit bra. Barnens skolor startade 2 timmar senare, på grund av den snö vi fick i helgen. Men det gav oss bara tid till att ha en slapp morgon med svenska pannkakor till frukost. Efter det skjutsade mamman barnen till skolan, och jag begav mig till mina egna lektioner. Jazzen går fortfarande för långsamt, men baletten fullkomligt älskar jag! Dock gjorde min tå ont, så jag fick ta det lite lugnare i vissa övningar..

Sen på kvällen hade vi en lugn middag framför tv'n, där vi tittade på filmen G-Force, ett gäng marsvin till special agenter. yaya..

Annars så är det nu bara 4(!!!) dagar kvar till min födelsedag, blir bara mer och mer taggad. Dock sägs det att det ska snöa då igen, jag vill inte det! jag vill bara ut och ha kul, måste komma på vad jag vill göra då också!!

Nej, dags att gå över till min bok. Hörs imorrn!

xoxox