Lyckliga Måndag

Trodde inte att jag kunde bli så glad utav att mötas av en måndag. Kanske var för att det här var den sista dagen jag skulle ta hand om gammelmormorn. Sov ut riktigt ordentligt, och vaknade inte förrän halv 10. Precis då sms'ade mamman mig och föreslog att jag kunde köra hem gammelmormorn, då alla de andra redan var hemma hos henne(hon bor nämligen hos mormor och morfar).
Skjöt upp ur sängen och ryckte på mig kläderna, sprang ner och åt frukost, och se till så att gammelmormorn var packad och klar. Sedan satte vi oss i bilen och begav oss med den timmes färd det skulle ta.

I bilen så får jag ett samtal från mamman, som säger att alla har nu lämnat huset, och jag jag bara behövde installera gammelmormorn, och sen köra till Virginia, där hon  och barnen var, så kunde vi alla äta lunch.
Väl i Virginia åt vi snabbt lite sushi med mammans pojkvän som bor där, och begav oss sedan vidare tillbaka till mormor och morfar, där gjorde vi gammelmormor sällskap under tiden som mormor och morfar var tvungna att jobba. När de var klara åkte vi alla för att äta middag, och sedan var det bara att bege sig hem igen.

Sammanfattning om denna helg.
Nästa gång de frågar om jag kan ta hand om gammelmormor ska jag ta mig en Ordentlig funderare. Jag är både mentalt och fysiskt utsliten, och har inte riktigt funnit det roliga med att ha henne här. Jag hade tur som har sådana underbara vänner som kom och höll mig sällskap och gav mig ett stort leende. Det betydde mycket.
Fick idag höra att hon frågade mamman hur det kom sig att jag - som inte tillhör familjen var med så mycket. Och hon kunde inte riktigt förstå då mamman försökte förklara för henne att jag faktiskt ÄR en del av familjen. Att mormor inte skulle låtit mig ta hand om henne såvida hon inte litade på mig 100% eller kände  mig riktigt väl.
Detta gjorde mig dock lite ledsen, för om denna gamla, dementa kvinna tycker detta, vad tycker då alla andra i vår närhet? Nä, vill inte ens tänka på det..
Nä, tänka efter ordentligt innan nästa gång..

Billy Mays R.I.P

Mammans kollega avled tidigt imorse utav en hjärnskakning, han är känd av många här i USA som en reklam-guru, vad har han inte gjort. Man behöver inte ens se reklamen utan att veta att det är han som gör den, för det hör man på rösten. Här är en av hans senaste reklamer.


Vadslagning

Hur många tror på att jag lyckas få bort den ENORMA finnen jag har på hakan tills nästa helg?
Har nu haft den i 4 dagar..

Nästa helg är det nämligen 4:e Juli, dagen då USA blev självständigt. Och varje år är det världens party. Förra året var jag ute på ett majsfält i New York State och drack vindrinkar och fyrverkeri med tre amerikaner, en spanjorska och en annan svensk.
I år jag, Lisa och Freddie bila till Ocean City(OC), där vi ska fira denna dag á la hobo-style, vi har nämligen inte lyckats få tag på något rum, så vi ska bo i min lilla Honda. Så på fredag kväll kommer vi att äta middag i Annapolis och sedan beger vi oss ut mot havet. I OC ska vi sola, bada och bara ha det kul. Utgång på kvällen såklart!

Men så har vi ju frågan om finnen..

Jag hade tur..

Freddie, Lisa och Moni kom tillslut, och med sig hade de vattenmelon och Ben&Jerry's glass. Vi badade, tog undervattensbilder, lekte och pratade, allt i ett..
Vid tre-tiden lämnade de mig för att gå på en fancy restaurang i D.C. Jag hade gärna gått med, men jag har ju gammelmormor att umgår med.. :)

Nu till kvällen fick jag dock lite tid för mig själv, hoppade nämligen i badet. Och när jag var klar, så hade gammelmormor gått och lagt sig. Satt uppe och väntade på att tjejerna skulle komma tillbaka för att göra mig lite sällskap nu på kvällen också. Besöket blev dock kort, men det var kul att de kom, de har fått mitt leende att resa sig till skyarna idag...


Nu ska jag sova, 2 dagar avklarade, 2 dagar kvar. Hur ska jag orka med det?


Nanny for the (great)Granny

Oops, tydligen hade gammelmormor suttit uppe till klockan 11 igår och väntat på mig. Det var ju inte så bra kanske.

Frukosten är avklarad, men jag vet inte hur resten av dagen kommer att gå. Igår pratade jag med Lisa, Freddie och Moni, som eventuellt kommer komma förbi för att bada i våran pool. De kan underhålla och underlätta min dag lite extra..

Uppdate

Det var skönt att komma ut litegrann. Middag med Lisa och Moni, och sedan gick vi och åt glass. Därefter försökte vi få tag på Freddie, men utan resultat. Då tog vi istället och åkte hem till henne, knackade på, och drog med henne ut på äventyr(dvs fika på 49 West Street). Kaffe, kaka och alfapet. Vuxenpoäng till oss.

Tiden drog iväg, och när jag körde hem Lisa så insåg jag att jag lämnat gammelmormor hemma i sex timmar, OJ! Tur att det i alla fall var på kvällen jag begav mig ut. Tror att hon gick till sängs strax efter jag lämnat huset..

Thrilled!

Idag har jag tagit hand om pojken, han kräktes under natten och kunde därmed inte gå till det dagsläger han varit på hela veckan. Han mådde finfint, men vi höll honom hemma i alla fall.
Jag har under hela dagen sprungit runt och städat och polerat, för att vi någongång ska få detta huset sålt. Trött som jag var, så åkte vi och hämtade flickan från hennes dagsläger och åkte hem, avslutade det sista, och sedan tog jag med barnen och bowlade under tiden som vi hade visningen.

Kom hem och relaxade innan mormor kom med gammelmormor som jag ska passa under helgen. Mormor tog barnen och åkte iväg.
Jag har nu ätit en pytteliten måltid, druckit te och ätit en liten bit sockerkaka med gammelmormorn.. Har bytt om, och ska nu åka för att äta min riktiga måltid med Moni, jag stannade och åt lite med gammelmormor för att hon inte ska känna att jag dissar henne på en gång, men jag behöver min lediga tid..

Åtekommer med all excitement som händer denna helg..

xoxox

Klar med shopping.

Har haft panik att inte ha rätt saker med mig då jag åker på min forsränning genom Grand Canyon. Så idag tog jag mig en tur förbi Old Navy, mestadels för att jag ville ha ett par shorts som finns där. Men jag hittade inte mina shorts, dock lade jag märke till att de hade rea, så hem fick jag med mig 2 par capris, 2 linnen och ett axelbandslöst linne. Även så köpte jag ett par flip-flop med häl, hur fula som helst, men VÄLDIGT praktiska till att vandra med.

I detta så sparade jag även 34 dollar. Hur glad som helst!
Nu är det bara några småsaker kvar som gäller, sen är jag nästintill klar!

Hålla gammelmormor ute med el-fält?

Mer och mer börjar jag undra om detta var en sån bra idé, att ta hand om gammelmormor jag menar. Jag blir ju så extremt slutkörd när hon är här, och det är inte alls lättare då hon ser sig själv som en börda, trots att man säger att hon är mer än välkommen här..
Idag berättade jag för mamman att senast gammelmormor var här, så försökte hon smita, hon bara gick ut genom dörren och traskade iväg. Jag och flickan sprang efter henne, och hunden(som lyckats ta sig ut) sprang efter oss. Och gammelmormor älgade på(läs: lunkade så bra hon kunde i sin 89-åriga kropp). Hon vände då hon la märke till att hunden kom efter oss utan koppel, och hon oroade sig för hunden, inte det att hon är dement och aldrig har gått i vårat område och därmed inte vet sin väg..
Flickan kom då med det smarta(?) förslaget om att ge gammelmormor ett armband, och sen aktivare elfältet, som varit borta i flera år, så att när gammelmormor lämnar tomten, så får hon en mindre stöt.. Jag är så stolt över min flicka om hur hon tänker, trots att hon röstades ner.. Dock fick jag förslaget att låsa alla dörrar.. Kanske får räcka så?

F.F. och M.J. = R.I.P

Farväl till två av 70 och 80-talets största ikoner.
Farrah Fawcett och Micheal Jackson, som båda dog under dagen den 25 Juni..
Farrah, som tidigare känt hade cancer. Micheal själv dog av en hjärtattack..





Jag själv gillade Micheal mer innan han började med alla dessa operationer. Faktum är att vi fick reda på dödsbudet när vi åt middag på en restaurang idag, och jag skämtade om att det kanske var hans näsa, som bokstavligen hade trillat av.. Jag kanske skulle ha väntat med den kommentaren..

Varför?

Varför avslöjar jag ens något här i bloggen, jag vet ju att det kan ändras på en sekund..
Vi kommer inte åka till New York nästa vecka, jag upprepar, vi kommer INTE åka till New York nästa vecka..

...

Och så var man tillbaka på jorden igen...

Schizophrenia?

Jag kommer ju garanterat bli schizo, så som mitt humör ändras här borta.. En timma sen var jag på botten, men nu är jag typ den mest överlyckliga personen någonsin, trots att inget är satt i sten än...

Jag önskar, hoppas, vill och så mycket mer, att det ska bli som jag har blivit förfrågad om.. Iiiiiiiihhhhhhhh!!!!!!!!!!

SCREAM!

Känner för att strypa något... Näraliggande gosdjur?

NYC + CT

Idag berättade mamman för mig att vi alla ska åka upp till New York och Connecticut nästa vecka. Nintendo, och Lego's huvudkontor här i USA ville att vi skulle komma förbi och titta på nyheterna inför julen 2009 och året 2010. Så på tisdag kommer vi att åka upp till New York och bo på ett fem-stjärnigt hotell, och sedan på onsdagen så är det möte, möte möte som gäller innan vi åker hem igen, så det blir bara en härlig 24 timmars resa, men jag längtar..





Något som jag dock inte längtar till är denna helg. Kommer bli skönt för att barnen inte är hemma, men det kommer bli obehagligt FÖR skönt, då jag kommer att vakta gammelmormor, och när hon är här så händer INGET. Barnen är med mormor och morfar på något nöjesfält, mamman är på klassåterträff i OHIO, och jag får då ta hand om gammelmormor, jag kan inte åka iväg för att träffa mina kompisar för lång stund, så jag får väl helt enkelt ta hit allihopa och bada i poolen istället.. Oh Well, det får lösa sig efter hand.

Vad har jag gjort idag??

Idag har jag gymmat en timma, åkt ner till Annapolis för att betala tillbaka Johanna för maten i fredags och köpt sommarkläder=en tjocktröja..

Jag blir ju bara depp när det gäller klädköp, det är så mycket jag vill köpa men måste samtidigt spara inför min resa i Augusti. Och när jag väl har en uppfattning om vad jag vill köpa så hittar jag det inte, eller så är det för dyrt i mitt tycke..

Nu ska jag slappa i en halvtimme innan det är dags att hämta barnen, efter det blir det poolparty på baksidan..


Kärlek

Blir man inte alldeles varm när man hittar dessa små lappar runtom i huset?




Midsommar-update!

Nu ska jag väl ta på mig att skriva lite om midsommar, bilderna får fortfarande vänta, men dem kommer.

I alla fall så startade min midsommar på en båt i Annapolis, båten tillhör min vän Johannas kusin och hennes pojkvän. På båten så fanns Johanna, hennes andra kusin Lisa, Malin E, Malin T, Elise, Sandra och norskan Ingrid. Sandra stannade dock bara en kort stund då hon skulle iväg för att träffa hennes tyska kompis.

Vi alla startade med att småäta utav maten som fanns, lite Djungelvrål, Zoo, Ahlgrens bilar och Marabou mjölkchoklad. Till detta så hade jag även köpt några Smirnoff Ice, som kom väl till hands. Vi tog alla och åt utav våran middag som bestod av köttbullar, prinskorvar, lax, kokt potatis, kokt ägg, sill och knäckebröd. Mycket gott och mycket snack i det hela.

Efter ett tag kom Trevor förbi och joinade oss, han fick smaka på våran mat och vårat godis, och man kan ju säga att lakritsen och sillen INTE ALLS var någon favorit. Vi satt alla och jämförde vilket land som var bäst och hade mest attraktiva personer, han höll stenhårt på America medans alla vi andra svarade Sverige. På något sätt så kom han och Malin E in på Michael Phelpes, om hur många guldmedaljer han tog i det senaste olympiska spelen, och när Malin vann över Trevor om hur många medaljer han tagit, så gick Trevor med på att hoppa i ån, som straff för deras vadslagning.

(Kvällen var över förväntan om hur jag trodde den skulle vara, med tanke på att valborg var en besvikelse. Men midsommar var mer än okej, med tanke på att inte vara i Sverige, alla tjejerna lånade min blomkrans för att ta foton, och det gör mig då glad att jag lyckats få med en sån stor sak som lit eblommor i håret...)

Uschingen

Idag är ingen bra  dag, jag mår inte bra alls..

Men jag kan inte sätta fingret på vad som är fel.. Jag känner mig bara usch..


Saturday Afternoon

Att ta ner en pojke på 11 år och en flicka på 7 år ner till källaren är väl inga problem, men att dra ner 89-åriga gammelmormor är en annan sak, och att sen sitta i en halvtimme innan vi märker på väderleksrapportens radar att tornadon åker längre och längre bort, och inte alls kommer närmre är en annan sak..

Upp kom vi i alla fall och dags att laga middag till allihopa, det är då jag är som gladast att mamman i familjen lagar all mat. Att bara behöva ta ut maten ur kylen och värma på är lyx! Speciellt då man har tre personer att mata, och alla tre har olika viljor.
Då middagen var klar så satte jag mig ner för att hjälpa sonen med att göra en present till pappan, då imorgon är fars dag. Och jag blir lika imponerad varje gång, då jag ser hur pojken är så otroligt talangfull och kreativ i vad han gör..

Nu så chillar vi lite innan läggdags och barnen tittar på tv. Och jag får nog vänta lite innan jag skriver inlägget om igår, eller i alla fall vänta med bilderna.. Datorn ville inte riktigt samarbeta med mig i går, så jag hoppas på att jag får min vilja igenom idag..

Tornado

Strålande solsken, och vad får man höra, jo det är en tornado i området.. Nepp, ner i källaren och dra täcket över huvudet med barnen och gammelmormor!

Hej!

Midsommar i Anp

Midsommarfirandet blev inte så farligt som jag trodde. Svensk mat och svenskt godis blandat med alkohol gjorde hela kvällen riktigt bra..
Jag berättar mer imorgon, och lägger då även upp lite bilder.

Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon och åka till gymmet med Lisa.
God Natt!

Glad midsommar på er, suckers!

Fick sova ut i morse, vaknade och klädde på mig. Ner för att äta frukost och sen följa med mamman då hon skulle köra pojken till bygget idag igen, och flickan till doktorn för att kolla upp så hon inte har streptokocker, jag kunde ha stannat hemma, men då jag egentligen inte orkar vara med gammelmormor, som är här denna helg, så följde även jag med.

Hos doktorn fick vi beskedet att hon inte har streptokocker, och hon har inte influensan. Utan bara feber och halsont. Hos doktorn fick vi också höra, inte till min förtjusning direkt, att hon ser 5-6 fall av influensan varje dag, några av dessa även svin-influensan, så mycket bakteriedödande medel innan vi gick ut.. 

Nu sitter jag och gör flickan sällskap och tittar på tv medans mamman är på gymmet, min tur är sen när hon kommer hem. Känner att jag måste hårdköra på gymmet nu, när flickans 7-åriga kompis brädar mig i armhävningar, men jag skyller också på att hon är elitgymnast..

Ikväll ska jag fira midsommar på eller bredvid en segelbåt i Annapolis, vad framgick inte riktigt när jag pratade med Malin, men på väg hem från gymmet ska jag i alla fall stanna och köpa blommor som jag sen kan linda till en midsommarkrans att ha i håret.. 

Over and Out!
 

Cirque Du Soleil

Har precis bokat biljett till att gå och se denna show i Las Vegas.. OjOj, jag blir bara mer och mer taggad!!!


Full rulle hela dagen!

Idag var jag då helt ensam med barnen, mamman åkte hemifrån vid fem-tiden för att göra ett jobb i New Jersey. Klockan 7 vaknade jag av åska så högljud att jag trodde huset kollapsade. Och strax innan 8 kom flickans kompis, som jag även skulle passa idag. Pojken bestämde sig för att vilja åka och hjälpa till med bygget av den nya lekplatsen vid deras skola idag, så runt 11 skjutsade jag honom dit. När jag släppt av honom tog jag med mig flickorna och spelade lite duckpin-bowling.

Skoj hade vi, och kom hem igen runt 2-tiden. Klockan 3 kom flickorna upp från källaren och flickan sa att hon hade huvudvärk.(Btw, amerikaner behandlar ALLA symtom, och skulle ALDRIG låta tiden avgöra om man bara är lite hängig eller liknande) Så jag tog och gav henne lindrande medicin. Sedan var hon bra igen, men då mamman kom hem, i takt med att medicinen började avta, så hade hon feber och ont i halsen. KANON, då jag spenderat hela(!) min dag med henne.
Halv 10 kom pojken hem, lortig, hur glad som helst, hungrig och hade värk i kroppen. Fick sig en dusch och ett mål mat innan läggdags. Där han låg i sängen så ville han ha en godnatt-kram(jag vet då att han även har en tanke bakom detta), men det slutade med att jag masserade hans axlar(läs: tryckte på några muskelknutar).

Nu ska jag sova! Jobbat i 15 timmar idag, är helt slut. Tur att man då är ledig imorgon OCH ska fira midsommar med ett annat gäng jag vanligtvis inte umgås med. Hoppas på att det blir kul, jag menar, valborg blev ju inte så lyckat..

Hotell-bokning

Har nu bokat hotell för en av nätterna som jag kommer spendera i Las Vegas.
Ifall ni är lite nyfikna kan ni ju googla det. Hotellet heter Stratosphere och är ett torn som ligger på norra delen av the Strip. Ska även kolla upp vad åkattraktionerna på taket kostar. Det är väl den närmsta upplevelsen till bungyjump jag kan komma nu på ett tag va? 

Dum idé

Kanske var en dum idé att jobba med en lekplats i 8 timmar OCH köra styrketräning för armarna på gymmet.. Ajajaj..


I'm a bad-ass..

När det gäller att borra..


Men sen började drivarn att glöda..

Men måndagen blir galen igen...

Som sagt i inlägget innan, så fick jag ett mail av mamman med info om vad komma skall. Att denna vecka blir väldigt lång, då hon har mycket jobb, och då barnen är lediga från skolan, så blir det tung belastning på mig..
Jag var lite rädd i början, men nu tycker jag nästan att det är skönare, då vi inte behöver stressa om mornarna, vi kan ringa in play-dates och bara ha det skoj.

Mamman åkte till New York tidigt i morse för en massa möten(gulliga meddelanden på facebook till henne förresten, pappa) och jag tvingades att väcka barnen då städhjälpen skulle komma förbi. Då de kom, så tog jag med mig barnen till ett frukosthak ock käkade. Hem till ett rent hus, och jakten på vänner började. Pojken hittade en vän på en gång, men flickan och jag letade som bara den, till slut fick vi tag på en kompis som hade tid att komma förbi.

Det är även så mycket lättare att ta hand om barnen då de har play-dates, för dem kan underhålla sig lite själva..
Dock fick jag vaka över flickorna som simmade i poolen som ÄNTLIGEN är ren nog att simma i, dock är det svinkallt..

Mamman kom hem, men åkte iväg igen för att fira sin mormor som fyller år idag(men hon har inget minne om att vi alla firade henne med middag och tårta i söndags), och pojkens play-date åkte hem, men en ny kom på en gång, en kompis vars föräldrar skulle bort, så han ska spendera natten här.

Jag är mer än reda att hoppa i säng, men måste troligen vara vaken och se till att pojken och hans kompis städar upp efter sig och går till sängs dem själva..

Följande dagar kommer se ut lite så här:
Onsdag: Hjälpa till att bygga lekplats på barnens skola. A.k.a Styrketräning för min del..(är egentligen ledig, men ville hjälpa till)
Torsdag: Ensam med barnen plus flickans kompis, då mamman och kompisens mamma ska åka till New Jersey för att spela in en "reklamfilm" eller vad tusan det var de skulle göra.
Fredag: Har fått ledigt, och försöker nu få ihop några kompisar att fira midsommar med..
Lördag: Har bestämt mig att jag ska till gymmet på morgonen, sedan ska jag ta hand om barnen från 12 tills läggdags.
Söndag: Den galna veckan är äntligen över.

Crazy ass week ahead.. UGHHHH‏

Alltid lika uppmuntrande att få ett mail av mamman med denna rubrik.. yay!!

Nä, ska nu dra till pojkens try-out i fotboll, med mig tar jag kubbspelet som barnen fick.. Det har blivit populärt..

Over and Out!

Söndag, Baseball och Födelsedagsfirande.

Upp alldeles för tidigt med tanke på att vi gick till sängs alldeles för sent igår. Klädde på oss och tog bilen till ett frukostställe i närheten, men då det är en tre meter lång kö till att komma in på detta ställe, så stannar jag inte ens bilen, utan fortsatte till ett ställe som säljer baglar. Snabb frukost och sedan fick vi skjutsa hem Freddie.
Hem till mig igen, för att hämta gps:en, och off till Baltimore. Hektiskt att hitta parkeringsplatsen, men nära och bra till stadion. Tyvärr var jag tvungen att vara hemma innan 5, så vi hann bara se 6 innings, men då vi gick ledde Orioles med 11-1 mot Atlanta..

Väl hemma mötte jag upp barnen, stoppade in dem i bilen, och körde till mormor och morfar i södra Maryland, där vi mötte upp mamman. Gammelmormor fyller nämligen 89 om två dagar, så vi alla gick ut och åt middag. Mätta och belåtna gick vi till Ben & Jerry's och köpte med oss en glasstårta och åkte hem och smaskade.

Nu är jag redo att slockna och sova i ett dygn framöver, men det kan jag inte, imorgon ker vi iväg till en pool, och sedan tar mamman och jag med oss barnen då vi har tid på gymmet.. Snacka om att jag har världens bästa värdmamma, som även planerar in min gym-tid, så att jag prioriteras lika mycket som henne.

Oh Well, God Natt!!

Helg

Glömde ju helt bort att rapportera om vad som hände igår.. Jag tog och träffade mina kompisar Moni, Isabell, Isi, Freddie och Lisa för middag på Applebee's, och sen åkte vi hem till Isabell och hade filmkväll med allas vår favoritfilm Fired Up, den är verkligen hur kul som helst, genom hela filmen satt vi och citerade varenda scen och skrattade och hade oss.

Tidigt imorse åkte jag till gymmet och träffade Lisa där för ett step-pass, jättekul var det, och en otrolig stämning i gruppan, så nästa lörag som jag är ledig, kommer jag att spendera där. Då vi var klara åkte vi hem för att duscha, och sedan åkte vi och hämtade Freddie och drog oss vidare downtown. Fikade och vandrade runt, innan vi åkte och shoppade lite, sedan åkte vi till en affär och köpte med oss lite kex, mashmallows och choklad, detta var vårat underbara s'mores-kit..

Åkte vidare till den pool som Lisa's familj tillhör, och passade på att ta undervattensbilder med min kamera. Åkte hem till mig och bytte om för att sedan åka och äta hibachi, mat som de tillagar och steker på ett bord framför dig. Förbi sprit-affären på vägen hem, köpte med oss en flaska vitt, och hem till mig igen, där vi grillade s'mores i vår öppna spis, drack vin och tittade på film.

Freddie och Lisa spenderar natten här hos mig, då jag är ensam hemma, och imorgon ska jag och Lisa till Baltimore för att gå på baseball-match. Orioles spelar, och Lisa får fribiljetter av sina värdföräldrar titt som tätt, så imorgon ska jag på min allra första baseball.match, ska bli enormt kul!!!

Nu är det gjort!!!!!!

Jag gjorde det!!!

Den 6-8 Augusti tar jag mitt pick och pack och åker till Las Vegas. Därefter åker jag på en 3-dagarstur med forsränning genom Grand Canyons.. Hur kul kommer inte det att bli?!?!?!?!?!

Är hur exalterad som helst!!!!! Iiiiiihhhhh!!!!!

--

Men jag vill ju också gå till Tegel och se Hoffmaestro!! Hur kul vore inte det?? Aja, jag kommer själv att göra något väldigt exalterande ikväll, något som jag tänkt länge på att göra, men ikväll blir det gjort!!!! Berättar mer senare..

Underbara dag

Som sagt så åkte vi och såg filmen Up. En helt underbar film verkligen, flickan tyckte den var lite ledsen, och jag själv fällde några tårar här och var, men den var väldigt bra..

Kom hem och lekte lite, och sedan var det dags för pojken att ha cello-lektion, så jag fick köra honom till colleget där han har sina lektioner, och medans han var upptagen tog jag och flickan och spelade ett spel.
Kom hem igen och mötte mamman som kommit tillbaka från New York, och vi städade lite snabbt, och sedan åt vi middag, nu på kvällen gav mamman mig ledigt, så då passade jag på att åk aoch gymma, grymt skönt var det.

Hemkommen och nyduschad nu, ska umgås lite med mamman och flickan innan det är dags att sova. Och även fast jag haft en lång dag, så har den varit extremt skön, ja tack till fler dagar som denna..

Morgon

Fck sova in imorse, vilket jag uppskattar enormt från barnens sida, så klockan 8 ringer väckarklockan, och det var bara att gå och sätta på tv'n för att titta på mamman live från New York.. Då det var över gick jag ner och lagade svenska pannkakor, vilket barnen önskat tidigare att jag skulle göra, nu väntar vi på playdates, men jag funderade även på att gå med barnen och se filmen Up, som går på bio..
Hörs igen senare..

Det kliar..

Det kliar som bara den i fingrarna.. Ska jag, ska jag inte? Jag tror ta mig tusan att jag gör det... Återkommer med mer info under helgen, då det troligtvis är gjort.. Iiiihhhh...

Over and Out.

Jag är stolt över mig själv!!

Har idag varit helt ensam, och i början fruktade jag att det skulle bli svårt, då jag aldrig riktigt varit själv med dem en längre stund. Men idag har gått hur bra som helst, flickan hade en playdate med en kompis som kom över med hennes lillasyster, lillasystern Lily började dock gråta hysteriskt då hennes mamma åkte till ett möte, så jag fick byta min roll till att istället för att vara lekledare, ta hand om en gråtande 3-åring, gick strålande i mitt tycke.. Pojken hade även han en playdate, och killarna skötte sig väldigt bra utan min övervakning.

Samtidigt som jag tagit hand om alla i hemmet, så har jag skött disken, städat rum OCH tvättat 11(!!!!!!!!) tvättar kläder och hängt undan all tvätt!!!

Då flickorna blev lite rastlösa, så fick jag dem att byta om till badkläder, sedan tog jag fram slangen och sprutade vatten på dem, de hade jättekul!
Klockan 7 hade pojken sin andra try-out i fotboll, men på vägen dit började det åska och regna, så det var bara för oss att vända hem, säkerheten är stor här i USA när det gäller oväder, för några dagar sedan var det två10-åriga pojkar som dog då de blev träffade av blixten, och detta var i närheten av var mormor och morfar bor..

Kom hem och åt lite glass framför tv'n istället, skickade flickan i säng, och sstrax därefter även pojken, själv är jag redo att sova jag med, även fast jag druckit 10 koppar kaffe de senaste 4 timmarna.. Ska även upp imorgon för att titta på när mamman är på TV, ska ha ett av de största inslagen för året, ska bli spännande att se..


Over and Out!


Graduation

Så jag fick ju som sagt följa med på pojkens graduation, vilket gjorde mig överlycklig.. Man känner sig ju väldigt stolt när man får se sin lilla kille där uppe och skaka hand med rektorn som delade ut ett plakat till alla, samt så fick pojken och alla hans klasskamrater komma upp till podiet och hålla ett tal, och utan att vara partisk. Men min pojk hade ju det bästa talet, OCH var den bästa talarn..

Då vi var klara åkte vi (Mamman, jag, pappan, pojken, flickan, farmor, mormmor, morfar och gammelmormor) downtown Annapolis och åt sushi, då det är pojkens favoriträtt.
På vägen hem hamnade i ett hejdundrans blixtoväder, så resten av släkten blev kvar ett tag hos oss innan de kunde åka hem.. Mamman åkte strax därefter till Philadelphia för att jobba över natten, imorgon kommer hon hem en snabbis innan hon åker till New York för att vara med på the Today Show. Så det blir jag och kidsen till torsdag kväll. Förslag på några skojiga aktiviteter? Poolen är tyvärr inte tillräckligt ren än för oss att kunna bada..

Nu ska jag diska och tvätta kläder innan jag kan hoppa i säng, men känner att jag kanske måste lämna lite saker till imorgon.. Hmm, jag som dock bara vill lämna morgondagen till att leka.. Klurigt..

Jaja, vi hörs imorgon igen!!

-

Familjen löste biljettproblemet, och köpte en till.. Så nu är jag på väg till pojkens graduation!!!!

Hej då!

Kvällsandakt

Efter att ha hämtat flickan i skolan, så åkte vi hem och spenderade lite kvalitetstid tillsammans.. Låg i hängmattan och blickade ut över poolen som vi äntligen tagit bort överdraget från, dock är vattnet bajsbrunt, då det inte blivit renat sedan september förra året..
Efter en stund gick vi in och spelade sällskapsspel, pappan kom förbi för att jobba på poolen, men kom istället ner i källaren och gjorde oss sällskap. Halv 7 kom mamman och pojken hem, och pojken bytte om och åt en skål med pasta innan det var dags för mig att skjutsa honom till sin try-outs inför höstens fotboll. Där satt jag i 1 ½ timma, men det gjorde inget, för solen sken och jag hade min bok.
Kom hem och fick i mig lite middag själv innehållande en tunn filé kyckling, en majskolv och en halv kronärtskocka.. Mums!

Redo för sängen, kom precis på att städhjälpen kommer imorgon, och huset ser för taskigt ut, så det blir till att gå upp tidigt och göra huset redo för dem, imorgon kommer även släkten förbi en snabbis innan pojkens graduation, vet ännu inte hur det kommer bli imorgon gällande biljett.. Men när det är klart så kommer vi troligen gå ut och äta, ska man vara lite somrig och ta på sig den rosablommiga klänningen som jag hade på mig på Navy-balen?

God Natt!

Upset.

I morse var det jag och flickan som gällde. Mamman åkte nämligen hemifrån tidigt med pojken, då de ska besöka nöjesfältet Hersey Park med alla femteklass-elever på barnens skola, som avslutning på skolåret och Elementary School. Så jag fick ta hand om flickan, och hela morgonen gick jättebra.

På tal om avslutning så har pojken graduation imorgon..
(I USA har man graduation från Kindergarten, Elementary=klass 5, Middle=klass 8 och High School=klass 12)
Och till detta har skolan en liten ceremoni, det är nu jag blir smått ledsen. För vi har 6 biljetter, men är 7 vuxna.. Och det står mellan mig och gammelmormor..

Jag vill jättegärna gå, men förstår helt om de låter gammelmormor följa med, då de är familj genom blodet, men samtidigt så blir jag upprörd ifall det skulle bli gammelmormor som fick gå istället för mig, då hon klagar så fort hon går utanför huset, hon har svårt att sitta på en stol alltför länge och då hon är dement, så kommer hon säkert glömma bort allt efter en kvart.. Hela helgen har mamman och jag fått gå och säga samma sak till henne tusen gånger. Och jag har nu spenderat varje dag med dem i sex månader, och jag har följt med dem på viktiga tillställningar för att de är min familj och jag vill vara med dem, jag vill inte lämna huset så fort mina jobbade timmar är klara..

Jag får bara vänta och se hur allt slutar. Jag hörde hur mamman pratade med mormor om detta i deras kök, då vi lämnade gammelmormor igår, men de kom aldrig fram till något beslut, jag hörde dock hur pojken sa att han helre ville ha mig där.. Jaja, vänta och se.. Jag får vänta och se..

Bilder från igår..

Jag älskar mitt jobb.. Behöver jag säga mer?




Have I told you that I like country..


Well, I can tell you that again...
Three of my favorites right now..



Dierks Bentley - Sideways

 Keith Urban - Kiss A Girl


 Rascal Flatts - Stand

Sailingboat, Pirate-beer, Cowboy-great-grandma..

Seglingen var underbar! Vädret var underbart med nästan 30 grader, och att då åka ut och känna brisen och bara ta det lugnt var perfekt!!
Mamman, Pojken och hans kompis, flickan, jag och gammelmormor(Som gick runt i mammans cowboyhatt för att skydda sig från solen, tror dock inte att hon visste att det var en cowboyhatt) var de som åkte ut med ca en 30 andra resenärer. Två timmar var vi ute, och i detta så bjöds vi på dricka, mamman och jag valde då att betala lite extra för att få alkohol, och ville testa på pirat-ölen, men usch så besk den var.. Jag fick rysningar då jag drack den..

Då vi var klara satt jag med en ordentlig huvudvärk pga solen, och vi åkte hem för att packa ihop gammelmormorns saker innan vi åkte för att ha middag med barnens farföräldrar. Vi åt allihopa på en härlig liten italiensk restaurang, där vi åt god mat och det var även där jag och mamman delade på en tiramisu, som jag skulle vilja säga var den godaste jag någonsin ätit.. På restaurangen satt även ett gammalt par som kallade till sig mamman för att de kände igen henne, och det tog dem inte lång stund innan de insåg att det var ifrån tv de sett henne, då hon medverkar i många nationella tv-program..

Körde sedan hem gammelmormor, och vände direkt för att köra en timme hemåt igen.. Hemma och i säng på en gång.. Tidig dag i morgon..

Over and Out!

Morgonrapport..

Upp tidigt i morse, eller ja, kanske inte av egen kraft, flickan kom nämligen in och började hoppa i min säng och brottas med mig.. Ner och fixa frukost till henne, och sedan skicka iväg henne på en play-date. Nu var det pojken på tur, fixa frukost och bara underhålla.. Har även diskat och tvättat, vikt och hängt undan.

Mamman kom precis hem och berättade att hon fixat så att vi ska ut på en segeltur med en 75-fotare.. Ska bli riktigt kul tycker jag, men frågan är vad gammelmormor kommer tycka..

Nepp, nu är det mer tvätt som står på tur.. ojojoj...

Lördag

Idag har varit en sån här riktigt bra dag, då jag inte kunnat göra annat än att gå runt och ha ett leende som går från öra till öra.. Då barnens kompisar, som spenderat natten här, åkt hem, åkte vi till pojkens fotbollsavslutning som de hade. Jag fick bara höra att de skulle spela en fotbollsmatch, men hade jag vetat att det var mot föräldrarna, så hade jag satt på mig något annat än jeans.
Då matchen var över åkte vi allihopa till en restaurang och åt pizza, innan det blev trofé-utdelning. När vi sitter på restaurangen så får både jag och mamman telefonsamtal från mäklarna som försöker sälja vårat hus, och de ville ha en visning idag, så vi fick åka hem, städa, plocka med oss gammelmormor och åka och äta glass. När vi ändå var i svängarna, så åkte vi och klippte pojkens hår, eller klippte och klippte, de snaggade honom, jag blir förvånad varje gång jag ser honom, för det ser så konstigt ut, han hade sånt fint hår, mörkt, tjockt och lockigt hår, vilken tur att han har ett väldigt vackert ansikte och vackra ögon, så han kan kompensera att håret är borta..

När vi kom hem så lekte vi ett bra tag innan det var dags för middagen. Mamman åkte för att äta middag med hennes pojkvän, så jag är hemma med ansvaret för de andra tre här hemma. Allt gick mer än bra..



Och idag har det ju varit Sveriges nationaldag, och då jag inte har något svenskt i klädes-väg, så satte jag fast gula och blå presentsnören på tröjan. Vackert? Njae. Nödvändigt? Självklart!

Jag skickade också ett sms till Freddie att vi skulle råspöa danskarna i fotboll idag. Det kommer jag att få äta upp.. Tusan också!!! Varför Sverige?


Kvällsinfo

Då jag kom hem efter att ha hämtat Lisa så hade jag inte mycket tid över innan det var dags att lämna huset igen. Pojken hade nämligen en Graduation-fest som vi skulle till. Så till en gård bar det av, och mycket dans och prat med Chesapeake-mammor.. Trevligt var det. På tal om graduation så känns det ganska så konstigt, för tisdagen är barnens sista dag i skolan, och efter det, så kommer hela min vardag bli annorlunda från vad det har varit de senaste 6 månaderna.. Hur kan det redan vara sommarlov, vi som inte ens har öppnat poolen än... Jag får ta mig ett snack med barnens pappa..

När festen var över så åkte vi hem och träffade Colette med hennes döttrar Parker och Lily, som alla tre spenderar natten hos oss. Vi satte oss ned och åt tårta med gammelmormor, visst ja, glömde berätta att hon bor hos oss denna helg, då mormor och morfar åkt till Florida för att samlas med morfars syskon nu då deras mamma gått bort.
Jag har inte riktigt varit hemma heller, nu när gammelmormor är här, jag har av någon anledning svårt att umgås med äldre. Varför vet jag inte, kan det vara för att jag lätt blir rastlös och vill få saker gjorda?

Barnen kommer mer än troligt vakna upp imorgon runt klockan 6, så jag bör nog sova nu..
God Natt!

Tillbaka till ritbordet..

Efter att ha släppt av barnen i skolan och kört mamman till bilverkstan för att hämta upp hennes bil, så åkte jag till colleget för att registrera mig till den idrottsmassage-kursen jag ville ta, men SJÄLVKLART så måste man ju då vara licensierad massör för att få ta den kursen, fan vad jag hatar finstilt text!!!!

Nu måste jag alltså hitta en ny kurs att ta, som fyller upp de 14 timmar jag har kvar att bruka, men INGEN annan kurs fyller de krav jag har, eller verkar skoj för den delen.. Får hoppas att det kommer lite roligare kurser till hösten då, annars sitter jag i klistret..

Något som jag däremot har hittat, är vad jag definitivt vill göra under min semester i Augusti, och det är en 3-dagars rafting nerför Grand Canyon. Inklusive scenisk helikoptertur, resa t/r från Las Vegas, hiking, samt ridning på en ranch norr om the Canyons.

Jonas: klart du får hänga på.. tänkte åka 6-8 Augusti..
  


Nej, nu måste jag dra, har lovat att plocka upp Lisa i Baltimore.
Bye!


Uppdatering

Nu drar jag!!!!

Ska dock bara till köpcentrat för att träffa Freddie, senare ska vi downtown för att äta lunch.. Alla sysslor jag har är gjorda och klara, vad härligt det känns att ha det gjort!!

Nej, nu drar jag!!!

Xoxox

Onsdag

Dagen blev inte så stressig som jag trodde den skulle bli. Hann med allt, och fick även lite tid över(läs; extremt lite).. Var i barnens skola med chokladbollarna som blev en hit, i alla fall bland alla vuxna. Barnen var lite smårädda för att prova.
Innan jag hjälpte till så lyckades jag ändå slänga iväg ett samtal till kusinerna, glömde  fråga morbror om han kunde posta lite mat till mig.. -men mamman min ville inte prata alls hon..

När jag var klar i skolan kunde jag åka hem och vika all tvätt och tömma diskmaskinen innan det var dags att hämta barnen igen. När vi kom hem satte vi oss ned och spelade lite Monopol City (nu började jag få kläm på det, så det var riktigt kul), och efter det hade vi middag framför tv'n. Badade och lekte sedan lite i källaren innan det var dags för sängen. Ute har nu ett oväder startat, så det blixtrar och åskar, till och med så huset skakar, men jag tycker bara det är mysigt. Nu kan jag somna in..

Imorgon får vi se hur det går på morgonen, jag lyckas ju inte ha någon större tur med pojken då jag är ensam, får hoppas att det vänder. Sedan blir det sysslor fram tills dess att jag hämtar barnen, och 17.20 ska vi åka till tåget för att plocka upp mamman som kommer hem från New Jersey.

Over and Out, God Natt!!

Snabbt inlägg.

Har en kort stund på mig här hemma innan jag ska åka till barnens skola med chokladbollarna jag gjort. Och denna stund vill jag tillägna min kusin Dick som tar studenten idag. Önskar att jag kunde vara där och fira dig(läs: se dig packad).
Kan jag få låta som en gammal tant också? Aja, jag gör det i alla fall...

 

Kan inte förstå hur tiden går så fort, det var ju inte altför länge sedan du hade hockeyfrilla och vi lekte Thundercats, och bekämpade de onda i träden ute på landet på Ljusterö. Vart har tiden tagit vägen?? Hoppas dig allt gott och att du får en kanondag, drick lite för mig också!!!


WOW!

Chafför..

 Min dag i punktform:

-
Körde efter mammans bil till barnens skola, därefter till Annapolis, till bilverkstan för att lämna in hennes bil.
- Körde mamman tillbaka till skolan, där hon fick en blomma av klassföreståndarn, för att hon hjälp till genom året.
- Körde mamman till mataffären, mindre shopping gjordes.
- Åkte och tittade på lyxiga hus med henne.
- Körde mamman till tandläkaren.
- Kom hem och la märke till att städhjälpen inte alls varit här, ringer deras chef som säger att de kommer inom en timma.
- Åt lunch och körde oss båda sedan till gymmet.
- Körde och hämtade pojken i skolan.
- Åkte hem och bakade chokladbollar med sonen och mamman, som sonen ska ha med sig till skolan imorgon som sitt slutliga projekt om studier om ett specifikt land.
- Körde tillbaka till skolan och hämtade flickan som varit på sitt sista brownie-möte för året.
- Kom hem och lekte med barnen, och åt sedan middagen som mamman stått ute och grillat.
- Badat barnen.
- God Natt till barnen och tog mig ett bad själv
..

Varit en riktigt lång dag bakom ratten, vilket jag inte har något emot, bara det att det idag var över 30 grader här. Vilket gjorde bilen kokhet så fort jag stängde av motorn..

Imorgon kommer jag vara ännu mer chafför, och hela dagen kommer att gå fram och tillbaka. Ska på ett framträdande på barnens skola, sedan köra mamman till tåget, då hon ska på jobb i New Jersey och är borta till torsdag, sedan tillbaka till skolan igen för att vara volontär då pojkens klass har deras Internationella Buffée(därav chokladbollarna), sedan är det jag och barnen, leka, middag, vad vi nu kan tänkas hitta på..

Britney Spears

För två dagar sedan fick jag lära mig en väldigt informationsrik sak, och det är att Britney Spears låt har en gömd mening.. Haha, rätt skoj om man tänker på det, nu förstår jag låten lite bättre..


If You Seek Amy = F-U-C-K Me
Hur kul är inte detta???

Confession of the day?

Morgonen som jag hade var inte alltför bra, som vilken annan morgon då jag är ensam med barnen, så var pojken väldigt svår att jobba med. Han lyssnade inte på mig, och tjafsade med sin syster. Så när vi sitter i bilen och barnen har gjort deras dagliga "god-morgon-samtal" till mamman då hon inte är med oss, så tar jag och säger åt honom att sätta sig ordentligt under säkerhetsbältet, då jag inte vill att något ska hända. Han lyssnar inte på mig alls och jag får flertaliga gånger säga åt honom vad han ska göra, och säger också att det inte var såhär jag ville fira mina 6 månader på det viset.
Det ingen av oss vet, är att pojken råkat ringa upp mamman igen av misstag, så hon hörde allt jag sa, och även att jag fick be honom om samma sak flera gånger. (Detta fick vi dock inte reda på förrän senare på eftermiddagen)

Solen sken, och jag gjorde mina sysslor här hemma, sen tog jag bilen och körde iväg och träffade Lisa för lunch, det blev en kycklingsallad, och sedan för glass. Åkte sen för att hämta barnen och åkte hem, där hemma väntade mamman med en ros och glasstårta (ungefär som marängswiss, fast med brownie istället för maräng). Detta gjorde definitivt min dag bättre.
Bättre blev den också då vi alla gick ut för att tvätta bilarna, min bil har varit så smutsig, så man skulle nästan kunna tro att mossan ska börja växa, men nu är den ren och fin. Tog samtidigt och dammsög och hade för mig.

Nu är jag redo för att sova, men så fick jag ett sms, och det är från en kille som trodde jag var familjens gamla Au Pair, första gången han sms:ade mig var på nyårsafton, och vi pratade genom hela kvällen, men har inte pratat sen dess, men just nu hör han av sig igen, kul, dock så kommer jag inte alls ihåg vad han heter..


1/2 eller 1/4, det beror på hur man ser det..

Sifferbricka "6"

Har idag varit i USA i 6 månader, det är läskigt vad tiden går fort när man har det roligt.

Hittills har jag hunnit med:
-
Två resor till Florida (Ft. Lauderdale Dec '08, Orlando  Maj '09)
- En resa till Rhode Island (Providence Jan '09)
- Fylla 21 och därmed gå lagligt på krogen
- Barbie's fashion-show under modeveckan i New York (Feb '09)
- Se President Obama lämna Vita Huset i helikopter (Apr '09)
- Närvara på Navy-balen (Apr '09)
- Se det största vattenfallet i Virginia (Maj '09)
- Gå bland grottorna i Virginia (Maj '09)

Och detta är bara början.. Mycket återstår..
Har planerat att träffa alla mina kompisar i Buffalo den 29 Juli-2 Augusti,
ska nog även hitta något litet resmål direkt efter det också.
Några förslag?

Helgen

Lördags gick bra, slutade dock inte som jag hade hoppats, men mamman och jag åkte hem ocfh på vägen så stannade vi spontant vid en liten vägpub i närheten av vart vi bor. Vanligtvis så brukar det stå motorcyklar och pick-ups utanför, och när vi kom in så möttes vi av det ena trailerpark-trashet efter det andra.. Jag blev bjuden på en shot av några killar, och bringade tur åt den ena, så han vann 120 dollar från den andra killen..
När vi kom hem så åt vi lite buffalo wings innan det var dags att sova..

På söndagen blev det till att vakna tidigt, för klockan 9 skulle jag möta Isabell, Moni, Lisa och Freddie vid köpcentrat. Vi skulle nämligen åka till Virginia för att vandra i ett par grottor som finns där. Efter 2 ½ timma kom vi fram, och gav oss ner under jorden. Riktigt häftigt var det  att få se. Vi fick även lite information genom de hörlurar vi fick bära med oss. synd bara att batteriet på min kamera gav upp efter en tredjedel av vandringen..

Visst är det coolt att det nedre bara är en spegelbild av taket.. Magiska sjön hette detta område..





Hem igen, och ta hand om barnen som precis kommit hem från pappan, städade lite, badade och åt middag. När barnen gått och lagt sig tog mamman och åkte till mormor och morfar, för att hjälpa dem med lite jobb angående morfarns mammas död. Mamman blev kvar där över natten, så i morse var det att arbeta ensam som gällde.

Nu är barnen i skolan, och jag ska städa, diska, tvätta. Och sen måste jag lägga över en massa bilder som jag tagit på ett USB-minne, så jag får lite mer utrymme på datorn..

Over and Out