musica

Har fastnat i två genrer i musik nu, svenskt och amerikansk rap/hip-hop.
Här ger jag er ett smakprov på exempel på svensk musik..




Helt underbar låt.
Kristian Anttila - Västra Frölunda

Ojojoj.

Packningen var ju inte lätt för fem öre. När man var halvvägs klar, så la jag märke till att mina två väskor inte alls kommer att räcka till. Så mamma och jag for iväg till Arninge för att se ifall vi kunde hitta en ny, det gjorde vi såklart inte, utan vi fick åka hem och omstrukturera lite i väskorna, ta ut en del för att skicka det i ett paket över till USA. Nu verkar allt vara på plats, har duschat och ska snart gå och lägga mig, en taxi kommer för att hämta mig och mamma imorrn klockan 7, för att ta oss till Arlanda.

Som utlovat kommer lite bilder från gårdagen! Njut!













Har ju även utlovat en beskrivning av familjen, men ni får vänta, är alldeles för trött, och har alldeles för mycket att ta itu med, men tro mig, det kommer...


-

Gårdagen var helt fantastisk, god mat, trevligt sällskap och en oförglömlig kväll på krogen..

Först blev det en middag hemma hos mig med lite Beerpong, en liten roligare version av ölspelet. Sen när vi väl var på väg till krogen så blev den en liten "ordfight" med en gammal kompis som inte kunde förstå varför jag inte bjöd henne på middagen, då vi för cirka ett år sen hade ett bråk och har inte pratat sen dess, varför skulle jag då bjuda henne? Men nog om det..
Fick en liten scrap-book av mina bästa, heeelt underbart fin, lite jobbigt att dem hittat så pass hemska bilder på mig som dem faktiskt gjorde..

Som utlovat så kommer det komma lite bilder från kvällen och spelet i Beerpong. Men ny kamera innebär ny usb-sladd, men den har försvunnit, så pappa ska åka och köpa en ny.. ni får ha det så bra tills dess, skriver mer senare..

Kan ni tänka er, jag flyttar till USA imorrn!!! Längtar så enormt!

Fick ett samtal av mamman igår också, får berätta lite mer om familjen jag ska till senare, så ni får en liten inblick i vad som väntar mig.


Martina kom även med ett skojigt skämt igår:
Sofie, du vet väl att vita huset har brunnit ner,
Nej det har det inte.
Jo, för kvar finns bara en svart barack..
haha

gråter

Har stått och hackat lök, och vad de får ögonen att tåras.,. Ska ha middag ikväll som ska avslutas med utgång till Tegel. Ska bli kul, enormt kul.. Håller på och laddar upp som bara den.. Nej, kan inte skriva mer idag.. Ska hoppa i duschen nu, och sen fortsätta förbereda maten och städa lite mer..
Ni får ha det så bra till imorrn, då jag kommer att ladda upp lite bilder från kvällen..
PussHej!


Idol suger.

Sitter och tittar på Idol somjag knappt följt alls det här året. Herregud vad kasst, Kevin och Robin ligger på plussidan, men Johan - Nej tack! rösten sprakar och det är pinsamt att han går vidare, bara på grund av alla 14-åringar..

Är detta vad Sverige har att erbjuda? Det är ju så man skäms ibland. Ge mig de amerikanska deltagarna Jennifer Hudson, eller David Cook. Fast nu när jag sitter och kritiserar deltagarna så måste jag ändå säga att detta Gospel-tema var riktigt skoj, speciellt nu när jag fick se min gamla gymnasielärare i kören..

Nej, förbättra Idol.

Packar.

Hemmakväll ikväll, får istället dra på stort imorrn då mina kompisar kommer på middag..
Idag har varit en fullspäckad dag. Gick upp 7 imorse för att åka till stan för att solduscha, så nu är jag brun och fräsch. Åkte sen till Arninge för att handla mat och "lektillbehör" till imorgon kväll.. Hade tänkt spela ett väldigt populärt spel i USA, Beerpong. Får dokumentera med bilder och lägga upp på söndag, berättar mer om det då..

Sen bar det av till Sollentuna för att köpa en ny kamera, är så glad över den, men glömde ju att köpa ett minneskort speciellt för den kameran, så jag får göra det imorrn oxå..

µ 850SW

Vattentät till 3 meter och stöttålig upp till 2 meter.
Denna kamera blev det, ville egentligen ha denna rosa, men då den inte fanns på lagret, så blev det en turkos istället.


Nejmen, nu ska jag ner för att tillaga desserten till imorrn, Vit Chokladmousse, Mums

Pucko..

Haha, måste berätta om en sak min mamma sa igår..

(På centralbadet)
Mamma: Var det där Sanna Nielsen som kom in i omklädningsrummet?
Jag: Ingen aning..
Mamma: För i så fall har jag sett jättemycket kändisar nu på senaste, Häromdagen såg jag killen i Se upp för dårarna, han som är pojkvän till den där tjejen.
Jag: Jaha.
(Vi konstaterade senare att det inte var Sanna Nielsen som var på Centralbadet, och när vi är påväg därifrån så går vi igenom restaurangdelen och när vi kom ut så sa mamma igen)
Mamma: Var inte han som satt där den där Torkel som är med i Kopps?
Jag: Nej det var inte han, vet du vad, jag tror du inbillar dig en massa saker, det var inte Sanna, Det var inte Torkel, och vet du vad, jag tror heller inte att du såg den där killen från Se upp för dårarna.
Mamma: Jo det var det visst!! Har gick där med sin kompis som bar på en gitarr..
Jag: HAHA, så du menar att han är en kändis bara för att hans kompis har en gitarr?? HAHAHA..


Så nu vet ni det, ifall du har en kompis med en gitarr, så betyder det att du är känd.


Okej, det var kanske inte så mamma menade, men att höra henne säga det fick mig bara att börja asgarva. En riktigt dum kommentar.. Men den bjuder hon nog på..


Leka doktor.

Denna dag har varit extremt hektisk, men ack så underbar..
Med en väldigt dålig start på dagen (lyckades försova mig) tog jag mig in till stan där min kompis tvättade och fönade mitt hår på salongen där hon jobbar, därefter ble det en liten frukoststund och avsked nu innan jag åker. Sen åkte jag och förlängde mina naglar då jag fått presentkort från dem på jobbet då jag slutade. Det var tänkt att jag skulle solduscha men jag och mamma skulle på behandling på Centralbadet, så jag ska dit imorrnbitti istället så jag inte blir fläckig..

Behandlingen på Centralbadet var jätteskönt, vi var på Ört & Kurbad, då man i en halvtimme får slappna av i ett träbadkar med undervattensmassage med tillhörande olja. Efter detta bar det av till kusinen för att sitta barnvakt åt hans två barn 8 resp 3 år. Så gulliga och underbara, var kul att se dem igen..

Prognosen på SMHI:s hemsida börjar se lovande, plusgrader, dock med eventuell risk för regn. Hoppas bara på att det skiftas lite åt det bättre hållet bara, det varmare och molnfria hållet.



Min söta lilla guddotter och jag



Tänk er att min guddotter, 3 år gammal tagit detta foto.. Fototeknisk redan nu.. 

     
Min kusins son, redo för söngdags och underhåller mig med ett tvålskägg..


Sommar

<3 Saknar sommaren något så enormt. <3





Marta, Jag och Becky



Jag och Becky


Frustrerad.

Hittar inte mina solglasögon!!! Kan inte hitta dem någonstans. Jag som älskar dem sååå otroligt. Och dem skulle vara perfekt till resan till Miami i December.. Bara huxflux borta.
Stora, fula men endå charmiga glasögon som jag hittade på landet för två år sedan, tillhörde min morfar på
50-60-70-talet någongång.. Fan att jag inte hittar dem, och jag har ju sett dem här hemma efter det att jag kom hem ifrån USA senast.. vart är dem???

Shoppingdag..

Klockan är efter 17.00 och jag har säkert kollat SMHI:S hemsida 3 gånger sedan denna tid, dem har nämligen en uppdatering i femdagarsprognosen.. Än har dem inte kommit till måndagen, men vädret ser ganska lovande ut på söndagen, +3 grader.

Idag var jag i stan och träffade Malin. Resan in var väl inte alltför skoj och jag utser mig numera till Sveriges lyckligaste person. Jag fyllde nämligen 20 i februari men har sedan dess fortfarande åkt på reducerat pris inom länstrafiken, idag var just en sån dag. Men helt plötsligt när det bara var två stationer in till sthlm östra kom 3 kontrollanter på, helvete. Räckte fram remsan och kontollanten frågade hur gammal jag var. "19" kved jag ur mig.. "Har du legitimation?", självklart har jag körkortet med mig, men för att inte sitta i skiten så svarade jag nej.. Lite misstänksamt ser hon på mig och håller kvar i remsan samtidigt som hon kollar resenärerna bredvid.. "Asså, jag fyller 20 i slutet av december", klämde jag fram lite snabbt, och fick ett "okej" till svar, sen lämnade hon tillbaka remsan och gick därifrån.. "halleluja"..

Mötet med Malin var mysigt, in på Åhlens City för att äta lunch och sen strosade vi runt, eftersom det börjar bli lite knapert på kontot med tanke på att jag inte får lön den 25:e som alla andra, så blev det ändå lite shopping, tre par trosor, ett par jättefina tumvantar från Friis, och ett bälte från Monki.. Helt suveränt..

Väntar nu på ett samtal från min amerikanska mamma, ska bli skönt att höra ifrån henne då vi inte har haft kontakt på ett tag med tanke på hennes media tour.. Kan inte längta mer nu när det bara är 5 dagar kvar!!

Uppe

Och något så extremt trött.. Har de senaste dagarna på något sätt lyckats ställa om dygnet helt och hållet, men att jag idag, då jag sovit väldigt länge enligt mig själv, ska vara så pass trött hade jag ingen aning om.. Känns rätt surt.. Menmen, idag bär det av in till stan för att träffa min kära Malin, kan inte ens komma ihåg när vi sågs senast.. tror det var i Mars någongång, ska bli enormt kul, får se vad vi hittar på bara, ska väl även försöka hitta min julklapp till pappa..

FUCK!!!!

Inte visste jag att det skulle vara såhär svårt att packa.. Hela övervåningen ser ut som en mess, och jag blir ju inte klokare.. Dessvärre..
Var påväg att föröka rensa ut lite också, men har absolut ingen lust.. Har nu kommit till den punkt att jag har ett flertal högar på golvet, en "kasta"-hög, en "jajamensan"-hög, en "vete fan"-hög, en "vill laga"-hög och till sist en "skänka bort"-hög. Är på det humöret att jag bara vill lägga allt i "kasta"-högen men det funkar ju inte riktigt så.. Dessvärre..

Uppe med tuppen.

Idag fick jag allt bära mig själv till husläkarmottagningen, har den senaste veckan känt att jag haft ont i svaljet och har inte ens kunnat tugga maten, men det har inte varit halsfluss, då jag inte har de klara symtomen för detta. Nere på husläkarmottagningen konstaterade läkaren att halsen var röd och inflammerad, inget större missöde kanske, men han skrev ändå ut en antibiotika-kur åt mig då han tycker att jag har rätt att få vara frisk när jag väl ska åka om 6 dagar. Känner mig rätt löjlig då jag går dit, då jag nu på senare tid blivit lite av en stammis där. Men man har väl inte frikort för inget.

Sen bar det av till mammas jobb där jag mötte upp henne och tre arbetskamrater till henne för att äta lunch på Syster&Bror i KTH-området. Trevligt. Sen åkte jag för att träffa pappa på en fika, och vi fördrev tiden då vi inte kunde åka hem för städerskan var där. Han handlade mitt efterlängtade SNÖ-halsband som jag ska ge till min amerikanska mamma.
Skulle gått på Poweryoga idag också, men känner att jag absolut inte har någon ork till detta, då jag inte har mycket ledig tid över tills dess att jag åker.. Får vara hemma och ta det lugnt istället.

inte så mycket till ledig dag..

Skrev i ett tidigare inlägg att morgondagen skulle bli min lediga dag från allt.. Nej men så blev det ju inte.. Måste upp i morgonbitti för att gå till husläkaren, har något så enormt ont i svaljet att jag inte ens kan tugga mat eller svälja, tror inte att det är halsfluss dom jag hade för en månad sedan utan detta är något annat, får helt enkelt se vad imorrn då. Sen bär det av till mammas jobb för en lunchdejt med några av hennes kollegor. Sen bär det av till att göra stan tills kl 17.00 då jag ska till Sophiahemmet för att testa på deras Poweryoga.

Nu håller jag även på att jobba med familjens julklappar för i år. För mig är det väldigt viktigt att fira jul med familjen, men med tanke på att jag inte kommer vara hemma över jul så skaffar jag julklappar åt familjen redan nu.. På torsdag bär det av till Centralbadet med mamma för att avnjuta behandlingar där, det blir min julklapp till henne. Senare i veckan kommer jag även att införskaffa pappas julklapp, men då återstår storebrors. Ingen aning vad jag ska hitta på. Några förslag?

Men oj, inte nog med att min tisdag blev fullspäckad. Nu blev min torsdag ännu mer fullspäckad. well well, man ska väl passa på? 

.


Älskar denna sekvens med "Lorraine" från MadTV.





 

 


Var även tvungen att lägga in denna sekvens, då killen i fråga gått på samma High School som en nära vän till mig.
Så brutalt bra!!

Gråtattack.

Inatt började jag böla som aldrig förr. Av någon anledning kom jag på att det bara är en vecka kvar till dess jag åker och jag kom överfund med hur mycket jag kommer sakna alla här hemma, vilket fick min  ögon att tåras "litegrann"..
Dagen idag höll på att starta illa, försov mig och vaknade 10 minuter innan bussen skulle gå, så jag slet på mig kläderna och sprang ut.. När jag väl kom ut kom jag på att jag glömt borsta tänderna, vilket jag hatar, den känslan av oborstade tänder uueeeääkk.. Men det visade sig att jag hade all tid i världen att kunna springa tillbaka och borsta tänderna då bussen var en kvart sen. Inte alls skoj i det väder som var i morse.. Men jag kom fram och allt gick bra.

Väderprognosen måste jag säga blir bara bättre och bättre, enligt mitt nya beroende (SMHI) så kommer stockholms län få +6 grader på fredag, och tänka sig hur det då kan se ut på måndag =D, Kanon!!!

Orolig

Då helgens snö har dragit in så har jag bara drabbats av en stor orolighet inom mig. Snökaoset har idag stängt av flera banor på Arlanda, vilket har fått mig att tro att det kommer vara lika hemskt nästa måndag då jag ska flyga. Följer numera SMHI:s diagnoser väldigt noga. Har ingen tid alls att förlora då jag ska flyga till Zurich, då jag endast har 45 minuters mellanlandning innan det bär av till NYC. Vill inte att ett snöoväder ska försvåra min resa dit.. Orkar bara inte med det..



Vill inte att det ska se ut såhär då jag ska åka..

Packad vecka..

Ojojoj, vilken fullspäckad vecka som kommer härnäst, hur ska jag ha tid? Har för tillfället bara några "lediga dagar", men ska väl fylla dem med träffar med kompisar osv. Men rent generellt ser veckan ut såhär.
Måndag: Tandläkarbesök, ska få fylla i ett litet jävla ynkligt hål.
Tisdag: En så kallad "Ledig" dag, men ska väl komma iväg för lite shopping.
Onsdag: Hämta en jacka på kemtvätten och träffa min kära kompis Malin inne i stan, ska bli så härligt att få se henne igen, det var inte igår inte.
Torsdag: Bli ompysslad!! Träffa Aina inne i stan för frukost och sen bli ompysslad i håret. Känns Great!! Sen en sväng förbi jobbet där Sandra ska fixa mina naglar, detta behövs verkligen då jag knappt har några. Sen när man ändå är på jobbet ska jag passa på att solduscha, bli lite brun till resan. Kvällen ska jag spendera hos min kusin för att sitta barnvakt till hans två barn, ska bli kul att se dem igen, trots att vi bara bor en kvart från varandra, så ses vi inte allt för ofta.
Fredag: Ska jag ägna åt att börja packa kläder och handla mat till lördagen.
Lördag: Städa huset, och ha tjejerna på middag, avsluta med utgång på Tegel.
Söndag:  Ligga och bara dra mig.. Samt packa det slutliga..

Full vecka!!!

9 dagar, avsked #1 och snökrig.

Okej, jag brukar inte gilla att snön kommer innan 1:a advent, men idag kom den faktiskt riktigt lägligt.. Japp behövde inte gå ut, utan stannade inne efter en ordentlig sovmorgon för att städa rummet.. Släkten kom på middag idag som avsked till att jag kommer åka om 9 dagar, OJ, 9 dagar...
Fick två bilder av mina kusiner som definitivt kommer att hänga med till USA, samt en laptop av pappa, så jag inte behöver anpassa mig till någon annans dator i tid och otid.. Kvällen inledde även med att min kusin Dennis introducerade mig för en flammin' Sambuca Shot. Och avslutades med ett besök ut i snön med vår Snowracer.. Många kraschar blev det.. Skoj kväll vart det..

 




11 dagar

Och jag kan inte längta mer.. Allt verkar vara klart för min del och nu är det bara packning och avsked kvar på att-göra-listan.. Åkte idag för att hämta mina byxor som har lagts upp och sen bar jag vidare till Väsby C, där jag passade på att beställa hem ett halsband från SNÖ som jag hade tänkt ge mamman i USA, detta var den första butik jag vart inne i som hade ett proffsigt bemötande och som lovade att halsbandet skulle komma hem i början på nästa vecka.. skönt säger jag.. detta är säkert tredje gången jag beställer halsbandet, men först nu går det framåt...

Har även suttit idag och försökt bestämma vad jag ska skeppa dit i förväg, 3 jackor och skor är bestämt.. men jag är rädd att det inte kommer få plats.. 

lång dag

Idag har jag retat upp mig, blivit glad, kylt ner mig ordentligt, blivit sur, blivit lättad och blivit uppretad igen..
Ojojoj, vilken dag.
Idag hade jag tre saker på schemat:
* Åka in till stan för att fixa mitt internationella körkort
* Växla pengar på Täby C
* Köpa en kartong som jag kan skicka jackor i till USA.

Skulle åka hemifrån och frågade pappa hur varmt det var ute, han sa att min vinterjacka skulle bli för varm då solen lyste och det var "varmt" ute. Mycket riktigt, så jag tog den lite tunnare jackan, fel av mig.. Snart gick solen i moln och det blev riktigt kallt, men nog om det..

Tog bilen till Galoppfältet i Täby, tog tåget in till Östra Station och bussen till Stadsbiblioteket för att gå till Motormännens Riksförbund. Efter en evighets gående kom jag fram till den adressen som jag fått där det skulle ligga, går in och ställer mig i hissen, då hissen inte har någon informationsskylt fick jag åka igenom varje våning för att sen konstatera att jag inte hittar stället. Efter ca 30 minuters åkande hit och dit hittar jag stället i källaren, det ligger alltså i ett undangömt garage.. Mannen där verkade ju inte helt snabbtänkt med att hjälpa mig med mitt körkort, men säger ändå att jag skulle komma tillbaka en timma senare. När jag sen kommer tillbaka så märker jag att det jobb han gjort skulle tagit mig 5 min. Sur och frustrerad på om detta verkligen stod rätt till ringde jag min kära vän Palm i Helsingborg för rådfrågning, men jo, detta var hur det skulle vara (ett "broshyr-liknande" häfte med bild och infolapp fasttejpat)..

Sen bar det av till Täby, Växlade pengar och köpte ett par jeans. Mötte upp med mamma och åkte hem i snörusk.
Stannade i V-tuna C, där jag köpte en kartong och inser att mina saker inte alls kommer att få plats i denna kartong, fan att det inte fanns en storlek större, nu kommer det säkert krävas ytterligare en kartong och ännu mer pengar i frakt..

Fick även mitt visum idag, När jag fyllde i alla papper så sa dem på Skandinaviska Institutet att jag bara skulle skriva att jag skulle vara borta i 12 månader, för jag skulle få en 13:e månad automatiskt.. Men nu idag så ser jag att mitt visum går ut exakt ett år efter det att jag reser, så nu är jag skitsur att dem gjort fel, för jag kan ju inte stanna kvar ifall visumet gått ut, då är jag ju där illegalt..

Skitkul.

-

Japp, visumet var ju det inga svårigheter med.. Fick stå utanför ambassaden och vänta i kylan, och fick sen vänta inomhus i en timme, för att sen vara klar på 5 minuter... Sen bar det av till Arninge Bageri för att hämta ut en tårta som  jag skulle bjuda alla på jobbet på. Fick stor beröm där, för mitt val av tårta.. Fick även en liten present av dem på jobbet, en gratis soldusch och presentkort till att fixa naglarna, såååå extremt sött av dem..

redo att åka.

Det är det minsta man kan säga att jag är.. Vill verkligen komma iväg nu..

Jobbar sista dagen på Tisdag, vilket jag ser fram emot, för efter det kan jag ägna allt till att träffa kompisar och packa.. Nu i dagarna har jag även ett par viktiga saker framför mig.
Måndag: Ska på besök till tandläkaren, hoppas allt står rätt till i käften..
Tisdag: Besök på Amerikanska Ambassaden på morgonen, av någon anledning så är jag lite nervös att jag inte skulle få visumet, förstår egentligen inte varför, jag har ju fått visum två gånger tidigare, varför skulle jag inte få det nu? Sen ska jag åka och inhandla tårta till jobbet, och till sist jobba ett antal timmar..
Onsdag: Åka till stan för att skaffa internationellt körkort..
Varför känns det som att pengarna ryker så extremt fort? Jag vet ju att jag använder dem till något vettigt, men ändå känns det som att jag går luspank i slutet av varje månad innan löning, inte skoj alls.
Menmen, nu väntar on snyggt obäddad säng som jag ska krypa till kojs i, lösa lite Sudoku, för att sen sova så sött så. Tänker inte ställa klockan på ringning, utan ska verkligen sova ut..

Vill dock även bara säga att jag blev extremt bekymrad då jag fick se snön falla ner idag, jag var glad att det var stora flingor som föll ner. Men alldeles för tidigt! Usch Fy!!!

Finns inga ord..


Polisen i Sverige.. suck.

Jag säger då det.. SUCK!
Ringde mamma idag för att förklara att jag inte alls tyckte om polisen, och hon frågar ifall jag fått böter alt. blivit stoppad. Nej det hade jag ju inte blivit, tvärtom.. Jag ville bli stoppad så jag körde förbi en och samma poliskontroll 6 gånger.. 6 GÅNGER!!! Ja,usch. och dem tog inte in mig en enda gång.. Man blir ju sur.. Jag som till och med målat läpparna..

För er som kanske inte känner mig, så är jag lite småkär i poliser, nästan alla yrken som innefattar uniform och på ett sätt är maskulina jobb, så börjar det hoppa lite extra i bröstkorgen.. Brandmän, yrkesmilitärer, poliser..
Och det gör mig upprörd att när man så desperat försöker bli stoppad, att dem då inte kan ta mig åt sidan så jag blir glad, en dagens gärning vill jag kalla det..

Menmen, mamma fick sig i alla fall ett gott skratt där hon satt på jobbet med mig i telefon.. Tänkte väl åka dit en snabbis innan jobbet så hon kan få skratta mig i ansiktet också, en dagens gärning..
Var idag också och beställde en tårta till på tisdag, som då är sista dagen på jobbet, skönt!

Må-Bra-Musik..

Ja, vad säger man.. Dessa låtar har hängt med ett tag nu, men jag lyckas alltid bli lika glad varje gång jag hör dem..

http://www.youtube.com/watch?v=EpU78IeTx_c


http://www.youtube.com/watch?v=EkHTsc9PU2A


Lyssna!

FLORIDA!!

Ja herregud.. Lycka, är det enda jag tänker säga..

Trodde jag skulle bli jättedeppig över att inte få spendera jul här hemma i Sverige med familjen.. Ack så jag hade fel.. Mamman till den familjen jag ska vara hos frågade precis ifall jag ville följa med henne och barnen till Florida för att spendera 5 dagar där.. Heeelt absolut underbart..


Bomb.

Idag var det en händelserik dag. Åkte in till stan lite tidigare idag för att hämta en DVD ifrån vårens dansshow jag var med på. Och sen bar det av till jobbet. Efter inte alltför lång stund kommer polisen ner till oss, vi blir tvungna att evakuera då någon hittat ett suspekt paket på parkeringen max 50 meter bort. Paketet visade sig vara en misstänkt bomb och vi fick vara evakuerade i nästan 2 timmar. Inte allt för bra start kanske. Speciellt inte då jag börjar känna mig risig med huvudvärk och snuva, Och att sen spendera 3 timmar i en bassäng. Jätteskoj.. Sitter nu hemma och tittar på tv:n med pappsen, ska sen kolla på filmen från dansshowen och hoppas på att det inte ser allt förjävligt ut..

Presidentvakan..

.. blev för min del bara 20 minuter lång. Hade sett fram emot att få följa racet till vita huset, då de flesta kanaler visade bilder och pratade om presidentvalet. Men då jag hade jobbat hela dagen, både på Centralbadet och på Kungsholmen i totalt 12 timmar, gjorde att jag däckade i fotöljen framför tv:n igår vid tolvslaget.. Vaknade lagom till när Barack Obama var klar med sitt segertal och McCain gav en intervju. Typiskt. Är glad över resultatet, men var aldrig helt säker på hur det skulle gå..
Skulle valet ha varit i Sverige så hade jag garanterat att Obama skulle ha vunnit, vi svenskar är så, att vi skulle ha röstat på honom bara för att det aldrig funnits någon svart president. Skulle valet stått mellan Clinton och Obama, så tror jag ändå att vi svenskar röstat på Clinton, för manliga presidenter har vi ju haft, men inte kvinnliga. Varför är vi svenskar såna? Såna som röstar på människor som är "i underläge", jag tror inte att vi skulle rösta på den med mest kompetens, näe, vi skulle rösta på en person med tanken "för det vore väl kul"..
Annars skulle det väl inte gå så bra för Lars i årets Idol, eller Lasse Brandeby i Let's Dance. Eller låt säga Christer Sjögren i Melodifestivalen. Krattor som fått folkets röster.

Sitter nu och tittar på Oskyldigt Dömd på TV4 och avnjuter en fruktsallad med granatäpple, vindruvor och kiwi. Igår till presidentvalet hade jag även i lite mango, men hade dessvärre ingen idag. Gott!




Snabbt framåt.

Ja som sagt, allt går fort framåt. Har idag, som har varit min lediga dag, ägnat åt att få saker gjorda till mitt visum, och fy! så jag blir stolt över mig själv som jag kan jobba på.. Fotat mig, hämtat pass, fyllt i alla formulär, bokat tid på ambassaden..

Har även idag sagt till min chef att jag endast kommer kunna jobba två veckor till.. Men känner jag henne rätt, så kommer inte hon leta efter ersättare förrän in i det sista, eftersom hon vet att jag åker först den 1:a December, och även kommer att resultera i att jag kommer att få hoppa in och jobba trots att hon vet att jag behöver min lediga tid innan jag åker. Det har hänt förut, och jag kommer ju inte bli förvånad ifall det kommer hända igen..

Har åkt på en snuva också, inte så kul då jag inte vill ta nässpray, då jag anser att det bara förvärrar. Öppnar upp näshålan, för att sen tjocka till den ännu mer när den slutar verka, så man fortsätter bara använda den, blir lite av en ond cirkel.

2 veckor extra.

Så länge extra får jag vänta innan jag väl får åka till USA.. Hade så gärna hoppats på att få åka den 17:e november, men agenturen har rätt, det är inte realistiskt att komma iväg på två veckor med tanke på alla visumhandlingar som ska bli klara. Stressar på med allt, jobbar och tar i. Ska prata med min chef om att jag endast kan jobba i max tre veckor till.. Behöver verkligen ledighet innan jag åker, så man kan träffa vänner och hinna packa. Måste även fundera på vad jag ska ha i väskor och vad jag ska skeppa över, lite onödigt att ha jackor i resväskan då jag endast får ha 2 väskor á 22 kg i vardera. Måste hitta väskor att packa i också. Ojojoj. 

Jaja, ska dra mig i säng nu, ska upp betydligt mycket tidigare än vad jag vill, då jag ska hoppa in och jobba på Centralbadet på morgonen, för att sen åka till Kungsholmen och fortsätta arbeta där..

 

Patetisk

Först så vill jag ju säga att jag är så extremt patetisk..
Skulle idag åka in för att få klippa mig hos Aina på Creative Headz på Odenplan. När jag sitter på Roslagbanan på vägen in faller mina ögon på en Metro-tidning, YES! lite sysselsättning. När jag bläddrat klart tidningen så kommer jag till höjdpunkten i hela tidningen, Sudoku. När jag är halvvägs klar med att lösa detta sifferspel så inser jag att jag skrivit fel på ett ställe, och lyckas heller inte rätta till felet. Som vilken annan normal person så skulle jag lagt ifrån mig tidningen, men nej, jag skäms! Så jag river ut Sudokun och låtsas om att jag kommer fortsätta med den senare. Jag är sjuk, måste jag få säga själv.. Att skämmas något så enormt att någon annan människa ska ta upp denna tidning 3 timmar senare och lägga märke till att jag gjort fel. Så nu ligger en ihopknölad tidningsbit med ett felaktigt Sudoku i min handväska.. Någon som vill lösa problemet åt mig? Högstbjudande får den!

Håret däremot blev kanon, kunde inte blivit nöjdare. Efter klippet så gick jag till Åhlens och fördrev tid, skulle träffa Aina senare för att åka till Kista C. 1 timme senare, och 3 besök till kassan med prylar jag egentligen inte behöver, beslöt jag mig för att gå tillbaka till salongen, var tvungen att blunda på vägen ut för att inte behöva stanna i kassan en 4:e gång. En mysig bilfärd till Kista och middag på Donken för att sen åka hem. Great! 





Före respektive Efter

Operation: Katrin Zytomierska?

Ja, vad ska man säga.

Jobbade idag, och då jag var klar så tog jag en dusch i omklädningsrummet där jag jobbar. Förskräckt blev jag då jag fick syn på min egen reflektion i duschkranen mittemot. Liknade de kvinnor som var med på TV3:s tv program "Generation Fett". Som har lår bredare än Verne Troyers längd. Ingen uppmuntrande syn alltså..

Så då är frågan om man skulle följa bloggerskan Katrin Zytomierska's fotspår på en jakt i viktnedgång och formning av kroppen. Men främst det andra alternativet. Men hur skulle man i så fall gå tillväga då? Skulle aldrig klara av viktväktarna, är kass på matte, så jag skulle inte stå ut med att räkna points. Atkins verkar inte heller min grej, för jag tycker om pasta. En sak som är effektiv är ju Nutrilett, det har jag ju testat på tidigare, men vägrar köra den stilen igen, tappade 4 kg på 9 dagar, men jag tappade även tankekraften i samma veva, gick omkring som en zombie, och då jag väl var klar med kuren, gick jag upp lika många kg fast på halva antalet dagar..

Jadu, detta var inte lätt.. Får kanske påbörja detta då jag kommer till USA, ett nytt liv. För då barnen kommer att vara i skolan hela dagarna, så har jag tid att plugga och gå på gymmet med mamman då jag vill.. Great!

Stress

Hur ska man hinna med allt? Så extremt mycket just nu. Eller, nej inte riktigt, jag vet inte ens vart tiden tar vägen. Kanske det är därför som det känns så mycket..

Vad gör jag? Jobbar 5-6 dagar i veckan, sover, stressar för att få komma iväg till USA så tidigt som möjligt.. jobbar.. osv..
Och med tanke på att jag jobbar så mycket så ska man även få in det viktiga i livet, som vänner t.ex. Många man ska hinna se, när jag väl vet när jag ska åka så får jag ta en vecka ledigt innan detta och bara boka in mig för vänner.. Måste börja prioitera det viktiga nu..

Jaja, får ta ett djupt andetag och börja från grunden.

Kär <3

Allt som krävdes var ett ögonkast.. ojojoj..

eller vad tror ni? Kärlek vid första ögonkast, eller attraktion vid första ögonkast..

Fast, nu har jag ju sett denna man ett flertal tillfällen, både på nära(!) och långt håll.. Är det då fortfarande attraktion, eller har man gått över till att bli kär?

Yes.

Nu äntligen har fått en placering i USA. I Millersville, MD för att vara specifik. Kommer att jobba åt en mamma med två barn. Dem bor i ett stort hus med pool, och mamman jobbar inom tv, och åker landet runt för att medverka i olika program, vissa tillfällen tar hon även med barnen och au pairen, så det kommer bli lite ut och resa, YES!

Med tanke på det späckade schema hon har så försöker vi nu skynda på hela visumprocessen, så tidigast den 17 november lämnar jag landet, underbart!

Jaja, måste slumra in nu, ska upp och jobba hela dagen imorrn, får ha lite krafter iaf, återkommer väl imorrn för mer information, då jag pratat lite mer med Elizabeth (mamman) om hur allt verkar gå.

Puss och Tack, Hockeyback!