Power out!

Och så gick strömmen, det passade ju lagom till då man skulle göra sig i ordning. Hårtork som inte funka, ev. plattång som inte funka, "hoppsan kerstin" säger jag bara. Och så fungerade heller inte internet, så jag kunde inte heller leta fram adressen till tjejen jag ska till.. Är extremt glad att strömmen kom tillbaka nu i skrivandets stund.

Har nu varit hos barnens pappa och passat dem i några timmar, inte så farligt faktiskt, ska nu göra mig i ordning. Ska först äta middag med ett par andra Au Pairer, lite blandat, dels jag och Lisa från Au Pair In America, och några andra från Cultural Care. Ska bli kul, sen ska vi down-town Annapolis för att pröva lyckan på Acme, en bar på Main Street.

Well, nu måste jag återgå till pysslandet, vill även städa lite så mamman får det fint när hon kommer hem..

NYÅR!!!!!



Förresten, vad ska ni göra idag?
Nyår och allt..

Äventyr..

Japp gårdagen var ett äventyr minsann. Tog mig en timma att ta mig till och från köpcentrat trots att det vanligtvis bara tar 20 minuter.

Åkte igår och träffade lite au pairer, dem ville se Marley & Me, vilken jag redan sett, men jag såg den gärna igen.( Mamma, du skulle nog gilla denna film, om du vill tömma tårkanalerna litegrann..) De au pairer jag träffade var Freddie, Lisa och Isabell.

När jag skulle åka hem så råkade jag missa min avfart, så jag hamnade på helt fel riksväg, och det tog ett bra tag innan jag kom till nästa avfart. Utan att vända tillbaka, lyckades jag ta mig hem, trots att jag fick stanna åtskilliga gånger för att försöka hitta min väg med kartan Då är jag glad att jag fick MVG i orientering.
Japp, så går det när man bestämmer sig för att åka någonstans för första gången. Nästa gång ska jag ta god marginal.

orkar inte

Just ja.. Pappan till barnen ringde imorse, och undrade om jag kunde passa barnen i en 2 timmar imorgon bitti. Ja självklart, svarade jag. Men jag orkar inte. Varför ska jag svara utan att tänka först?
Jag tycker jättemycket om barnen, men att behöva gå upp 6 på morgonen och åka till hans hus, det ger mig bara en olustig känsla. Det hade varit mer passande och känts bättre ifall han hade tagit barnen hit. Lillflickan ringde mig också idag och undrade ifall inte vi kunde åka till affären imorrn, hon, jag och hennes bror. När jag frågade vilken affär hon menade så svarade hon Giant, en matbutik här i området. Om det är pappan som vill att jag ska handla inför nyårmiddagen, då tänker jag ta mig tusan säga nej. Jag ställde bara upp att passa dem i två timmar så han kunde fixa lite saker till jobbet. Men jag tänker absolut inte handla åt honom, där går gränsen. Jag ska inte ens vara i hans hem. Det är mamman jag jobbar för, inte honom. Vill hon att jag ska handla lite supplement för middagen, javisst gör jag det. men inte till han.

---

Elin, Emma, Aina, Martina..m.fl.
Skaffa Skype!

LineDance Country-Style

Nu tusan ska här lära sig!!



YiiiiHaaaaa!!!!!

Saker och ting börjar lösa sig..

Nyår är i morgon, det hade jag helt glömt bort.. Kanske just för att vi inte har någon snö, och för att jag inte haft någon ordentlig jul i år. I förrgår var även den sista natten av Hanukkah. Jag glömmer verkligen bort dag och tid, nu när jag är ledig över julen.

Nu börjar det däremot klarna om vad jag kommer att göra över nyår. Har precis haft kontakt med en au pair från Danmark, och hon skulle fira nyår med tre tyska tjejer, och skulle höra med den tjejen som dem ska vara hemma hos, ifall jag och Maddy kunde komma vi med.

Ikväll ska jag troligen även möta Freddie(Danmark) och Lisa(Tyskland) för en fika, väntar nu bara på svar om när och vart vi ska ses..

HAHA!!

Finns inga ord att uttrycka mig med om hur roligt detta är.. Gotta love it!




Blogg=Tamagutchi?

Är det så?
Att bloggen är som denna japanska(?) uppfinning som var som populärast i slutet på 90-talet?
Man måste hela tiden hålla ett öga på den och mata den med nytt innehåll. Har man väl börjat så blir det lite av ett beroende att mata den mer och mer så den växer..

Lite så känner jag just nu, jag skriver mer och mer, även om jag inte har något speciellt att skriva om. Då jag kom hem från Florida så kände jag ingen lust till att skriva, men satte igång endå, och nu kan jag inte låta bli att skriva om vad jag gjort de senaste 10 minuterna. Och även om jag inte skriver, så går jag in för att checka till läsarstatus och eventuella kommentarer. Men för att få lite mer intressanta inlägg med bättre innehåll, ska jag nu försöka ta det lite lugnt.

För att inte övergöda min Tamagutchi, ska jag nu försöka dra ner lite på födan, mindre småätande och äta mer sällan, men med nyttigare och färggladare innehåll. Så kanske jag får min tamagutchi till att dra ut på livslängden.

Tillbaka igen!

Kom hem för en stund sen med en Ceasar-sallad och latte från Starbucks, awesome..
Nu ska jag städa lite snabbt innan pappan kommer hem med barnen för ett ögonblick, ska bli kul att få se skruttarna igen. Men han skulle bara fixa lite saker, och sen åker de hem till honom igen.

Aina: Du får komma när du vill, mamman skulle nog bara tycka det var roligt ifall du kom. Vi har plats i huset, och de tidigare au pairerna har haft kompisar över, så varför skulle inte jag få ha det.. Du är mer än välkommen, boka biljett right away!!! Jag vill ha dig här!!!


Jag saknar dig, spättan!!


Nu drar jag..

Ska byta om. Städa lite smått. Åka till banken för att lösa in en check (ska nog pröva på drive-thru bankomaten). Åka förbi Starbucks. Åka hem och fortsätta städa.
Vill inte att huset ska vara stökigt när mamman kommer hem från sin semester. Lika bra att börja nu, så inget kan komma emellan då det väl gäller sen. Ni får ha det så bra till senare då jag kommer tillbaka..

KRAM!!

...

Kommentera mera, tack!

Snablar också.

Väldans vilken otur jag har när det gäller att träffa nya människor här. Den engelska tjejen Maddy jag hade bestämt träff med idag avbokade, då hon blivit dålig, och måste uppsöka läkare akut.  Det går inte bra det här, de tre senaste försöken till att träffa andra au pairer har gått åt skogen.. Tusan, och jag orkar inte vänta tills nästa clustermöte för att få träffa någon igen, nej, det blir till att ta fram telefonkatalogen och ringa runt.

Dödens.

Huvudvärken har bara blivit värre, och jag liggen nu här i soffan och vill bara vila och sova, dock kan jag inte göra det, för då kommer jag inte att kunna sova ikväll. Inte skoj för fem öre..

USA är inte konstruerat för att vara ute och gå.

Vägarna här i området är inte konstruerade för att vara ute och gå på.. Det hela började bra, men när jag väl kommit en bra bit slutade trottoaren, och jag hamnade på en landsväg. Men det var ju inte så långt jag skulle gå - trodde jag.
Jag fick konstant byta sida av vägen för att kunna gå på den sida där vägrenen var som bredast. Bilar tutade och när jag nästintill var framme, kom jag fram till en park, ett stenkast ifrån vårt hus, och VARFÖR gick jag inte åt det andra hållet först??? Då skulle jag ha kunnat gå där i en timma istället.

Men nu är jag hemma och äter lite minimorötter med hummus, Namnam..  Jag ska snart slänga in kläderna i torktumlaren och sätta igång en maskin med disk.  Imorrn ska jag träffa en tjej från England på en fika. Men idag får jag bara ta det lugnt, känner att jag har en extrem huvudvärk. Hoppas det går bort med lite mat i magen! 

God Morgon!

Sovmorgon, härligt!!
Ska nu ner för att äta frukost och därefter ska jag ut på en promenad och sen hem igen för att fortsätta min träning. Ska även tvätta min tvätt idag, det behövs..

Återkommer senare!
Pussokram!

Ensamhet

Sitter nu själv här i huset, endast med hunden som sällskap, hon har alla nätter sen jag kom hit, sovit i mitt rum och följt mig vart jag än gått. Har även lite kommandon som hon lyssnar till. Pojken i familjen säger att jag gör fel och att tecknena ser annorlunda ut, men hon lyssnar mer på mig än på någon annan i familjen.
Fast hundar känner ju på sig vilka människor det är som behöver "extra hjälp". Vissa hundar är ju mer snälla till vissa människor om de till exempel skulle ha en utvecklingsskada. Får hoppas att det inte är så i mitt fall, det skulle ju inte vara så kul i så fall.

   

Lycklig.

klockan är nu kvart över ett på en fredag/lördag och jag har svepat i mig en stor 747 (en drink inkl. vodka, limejuice, tranbärsjuice och sprite) plus två sambuca-shots, och jag mår fina tiders, great! mamman och hennes pojkvän kom hem, och jag stod redo med drinkarna. imorrn åker dem ner till Miami för några dagar, så jag blir ensam här hemma.

Har lovat mig själv att börja träna på riktigt nu, kan inte ens göra en armhävning på knä sen jag slutade med dansen i våras. Det negativa är också att jag gått upp 4 kg sen jag kom hit, måste verkligen ta tag i detta nu. Ska ut på en lång promenad i området imorrn, och ska sen träna på mammans treadmill, som hon påstår är väldigt effektiv. Ska sen ringa runt till lite andra au pairer i området för att skaffa lite fler vänner, det behövs tycker jag!!

Tills imorrn, puss och kram 


Helgledigt

Barnen älskar det kubbspel jag gav dem i Hanukkah-present, dem fick spelet igår kväll och ville genast börja spela, så i mitt rum gjorde dem en spelplan á 2x1 meter, och kastade försiktigt träpinnarna, idag gjorde vi upp en lite större spelplan i källaren, och dem kan inte vänta tills att gå ut och spela det på riktigt.
Kan också säga att jag saknar snön litegrann. Har sett från Angelica och Carro att ni har snö, vad härligt!! men våran kanske kommer. Får helt enkelt vänta och se..

Barnen har nu åkt får att spendera en vecka med deras pappa. Dock så ville ingen av dem egentligen åka, det är jobbigt att se barn, som hellre vill spendera all sin tid med den ena föräldern, men tycker det är jobbigt att träffa den andra, även om det bara är för en helg/vecka. Har nu bara varit här i 3 veckor, men enligt mamman så har dem redan fråget henne ifall jag kan stanna ett år till.. jätteskoj tycker jag, för jag börjar bara få mer och mer tycke för barnen. Barnen har också sagt till mig att dem tycker mycket om mig.

och idag satt vi och åt mat, då flickan sa att hon tyckte jag skulle ta över matlagningen från mamman, kul, då jag lagat mat från ett sådant här taco-kit, där kryddningen och tillbehör följer med på köpet, haha.

Juldagen.

Idag har vi gjort det som sägs vara det mest traditionella judiska som finns. På juldagen gick vi på bio. Vi såg filmen Marley & Me, en gullig liten film om hur en hund, så hemsk, kan locka fram det bästa i människor, jag har även läst en tredjedel av boken, men vill även fortsätta med boken, då den är mer detaljerad.
Något väldigt typiskt för judar är tydligen att få och äta kinamat, det blev det dock inte för oss, vi åt vietnamesiskt istället. På vägen ut fick vi även syn på två ensamma barn i en bil, en fyra-åring och en bebis på några månader. Här i Maryland är det tydligen olagligt att lämna barn ensamma i bilen, denna bil var inte ens på tomkörning, så barnen hade ingen värme. Mamman gick in på retsaurangen ingen och hittade pappan till barnen, men han brydde sig inte alls, så min mamma blev så upprörd att hon faktiskt ringde polisen då vi åkte därifrån.

Nu har vi varit hemma en stund, och vi har hunnit med att tända menoran för femte gången, och jag liger nu, redo att gå i säng. Imorrn ska jag till banken för att lösa in ytterligare en check, och sen ska jag och mamman iväg för att fixa våra naglar, passar utmärkt då jag bröt min tumnagel idag.

Hörs mer imorrn!!

Puss

23/12 + 24/12

Gammelmormor blev verkligen väldigt överraskad då vi dök upp. Gullig tant på 88 år. Vi var hemma hos henne en stund, men sen åkte vi iväg för att äta lunch på Toojay's, där dem serverar lite judisk husmanskost, vår familj valde ändå den traditionella menyn, och fick allt möjligt att välja på. När besöket hos henne var över, åkte vi tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning och packade för att åka hem, sen eftersom det var våran sista natt där, gick vi ut och åt på en "fin" restaurang. Mamman och jag blev båda sjuka (troligen av kycklingen vi åt, den kändes inte allt för färsk), och mamman, började "kasta upp maten" medans jag bara låg illamående i sängen. Inte allt för skoj kanske.

Dagen efter, julaton, skulle vi åka hem till mammans mamma och styvpappa, för att fira jul med honom, då han är kristen. Vi skulle flyga från ft.lauderdale till atlanta, och sen till baltimore, men flyget till atlanta blev försenat, så vi missade flyget till baltimore. Så vi tvingades vänta 3 timmar tills nästa flyg, inte lika illa som den kvinna som skrek åt "biljettmannen", då hennes familj missat det enda flyget dit hon skulle.

Framme hos mormor och morfar väntade en liten julmiddag, och sen paketöppning. till och med lilla jag fick en present. ett pesentkort,(dock har jag ingen aning än vad det presenkortet går till, oops..) och efter det gick vi till bäds, däckade direkt

22/12

Idag skulle det ha regnat, så vi hade planerat att överraska gammelmormor med ett besök hos henne, men idag var det strålande solsken med över 26 grader, så vi bestämde oss för att skjuta besöket till imorgon istället.


Vi gjorde ett besök på vårt stammisställe på mornarna där vi äter vår frukost, och på vägen dit hittade vi flera kokosnötter på marken och barnen tog med sig en var, på restaurangen var dem så snälla att dem öppnade upp en åt oss, och vad gott det är med färskt kokoskött.


Dock var det väldigt blåsigt idag, så det blev bara ett kort besök på stranden, jag låg mestadels i poolen med flickan, där var det varmt och skönt, här har dem nämligen saltvatten i poolen, lite udda, men hittills har det fungerat utmärkt.


Vid klockan 1 gick vi upp på rummet igen, och tog en dusch för att sen gå ut och äta. Vi besökte en restaurang vid namn Shooters, som låg vid en kanal, i kanalen låg en polisbåt som hade dykare nere i vattnet, dem låg där och grävde efter något, vad vet jag inte, men polisen sa åt förbipasserande båtar att ta det lugnt så dem inte drog upp massa lera.


Är det någon som vet vad som påverkar munsår? Har nu fått två precis bredvid varandra på insidan av överläppen och det gör så ont, sitter nu och bedövar det med medel för bäbisar som börjar få tänder. Dock är det lite för svagt för mig. Men vad är det som påverkar detta? Går det att förhindra i förväg?


21/12

First day of Chanukkah.


Varm dag igen. 26 grader och strålande solsken. Idag har varit en full dag av judiska bröllop på stranden, tända menoror och linedance.


Det blev en dag på stranden idag igen, men däremot så gjorde vi något riktigt kul på kvällen. Vi åkte till en countrybar där vi åt middag och dansade linedance. Riktigt skoj, för mig som var äldre, men ändå "minderårig" fick en stämpel på båda händerna, ett armband runt varje handled och fick skriva på ett papper att jag förstod att jag inte fick intaga alkohol, snacka om extremt, menmen, jag fick min dos av "Captain & Diet" och piña colada tidigare under dagen.


Vill ju berätta att jag är riktigt trött på skandinavier nu. Det är extremt många här, och idag fick jag agera tolk mellan en norsk flicka och flickan i min familj. Flickan från Norge försökte gång på gång prata med flickan och mamman i familjen, trots att jag sagt att det bara var jag som förstod henne. Flera svenska ungar härjar runt i poolen här också. Funderar på att skälla ut dem på svenska, då dem faktiskt tror att jag är amerikan, då jag egentligen bara pratar engelska. Vore skoj...?


Imorrn ska vi träffa mammans mormor, för att fortsätta fira Chanukkah. Ska troligen ut och äta en judisk måltid.


20/12

Vår andra dag sov vi ut ordentligt, men det var tur det, för trots att det var 26 grader så var det väldigt molnigt. Mamman följde med sonen till stranden för att kasta lite fotball, och jag blev sittandes att vakta flickan då hon simmade i poolen, glad blev jag, då jag såg att solen kom fram ur molnen, men då hade solen istället hamnat bakom ett annat hotell, så jag såg inte solen alls den dagen. :(

På kvällen gick vi på restaurang och vi gick in på en godisaffär där vi handlade dessert, mamman och sonen tog äpplen i karamell, doppade i m&m's och flickan tog en chokladdoppad rice krispie treat, men jag föll för affärens double dark chocolate fudge, trots att biten var relativt liten så var den extremt mastig, så det blev till att spara.


19/12

Första dagen i Fort Lauderdale, när vi landade sent den 18:e klockan 10 på kvällen, så var det strax över 20 grader ute, och jag och mamman kollade väderlägsrapporten flera gånger om. Och det såg kanon ut.

Dagen den 19:e var ännu bättre. Klockan 10 på morgonen var det 24 grader och ännu varmare skulle det bli. Poolen fick sitt besök och Captain Morgan och Diet Coke började intas redan klockan 12 på dagen och fortsatte hela tiden tills vi var tvungna att gå upp på rummet igen..

På kvällen gjorde vi oss i ordning och begav oss ut för att äta middag, vi beslutade oss för att stanna på the cheesecake factory. Där blev det en väldigt lyckad kycklingmacka med pommes frites, mums..


Sen begav vi oss hem och tog det bara lugnt resten av kvällen.


Sorry

Sorry att jag inte uppdaterat. Resan till Florida var otrolig, måste säga att jag gillar Fort Lauderdale mer än Giulianova, ni som känner till det stället i Italien. Värmen fanns, stooor strand, hotellpool, plus att det lixom var en stor stad, så det fanns saker att göra på kvällen också, inte bara vara på stranden.

Dock så fungerade inte nätverksanslutningen på hotellet så värst bra för min del. Så av de 45 försök till anslutning varje dag, så fungerade bara 3 av dessa gånger, dock bara i en minut var.
Jag har därför skrivit ner varje dag i Word, så jag inte skulle missa något, plus att inläggen skulle bli för långa.. Bilder kommer under nästa vecka, då jag är ledig för att barnen åker på semester med deras pappa. Då har jag tid och ork för till att lägga in bilder.

Vilken skit.

Hade verkligen sett fram emot att träffa Lisa med hennes vän Freddie, men Lisas ena barn som hon tar hand om har blivit sjuk.. Vilken osis.. menmen, det ger mig bara mer tid att packa och förbereda mig för kvällen.. Måste i och för seig åka förbi colleget för att lämna in mitt papper om kurserna jag ska ta där..

Florida.

Yes!! idag bär det äntligen av till Florida för att sola och bada. Ska bli så skönt att komma bort en stund från vad gäller tidiga mornar, frukost, hämta/lämna samt läggdags. Att fåta det lugnt och bara ha det roligt. Ska försöka packa såmycket som möjligt innan jag åker för att träffa Lisa och Freddie i the Annapolis Mall.

Förresten, när min Community Counselor kom igår så meddelade hon att jag var tvungen att ha alla de collegetimmar som man behöver läsa  innan min 10:e månad, det betyder att jag måste ha läst alla de 80 timmar som jag måste läsa, innan september 2009, vilken press, jag som tänkt läsa 40 timmar i vår och 40 i höst..
Men jag kan ju nu meddela att jag har nu bestämt mig vilka kurser jag ska läsa i vår, vilket faktiskt kommer upp i 81 ½ timma. Och jag kommer då att läsa två veckor intensiv Barnpsykologi, och sedan Balett, som är utsträckt under hela våren. Kanon! Kan jag sen ta det lugnt i höst då jag är klar med mina timmar..


Oh Well.. Nu måste jag skynda mig att packa!! Ses snart igen!!


Många saker.

När mamman kom hem så satte vi oss genast och kollade på en serie "Leverage" på hennes dator. Grymt bra serie. Efter det åkte vi iväg till hennes telefonbutik där hon köpte sig en ny mobil. Dock blev vi kvar där i över 2 timmar, då hon var tvungen att lägga över de tusentals kontakter och mejl från hennes gamla Blackberry, till hennes nya..
Efter det åkte vi hem och på vägen köpte vi en kyckling och kycklingsoppa plus en latte från Starbucks, blev en snabbis-middag då våran Community Counselor skulle komma på tvåveckors-visit. Allt gick bara bra med henne, kontrakt om jobbet skrevs under. 

Btw, idag hittade mamman och jag en död orm i garaget. Det var bara en babyorm, men hon trodde den kom ifrån en större som funnits här tidigare, så great, vi kan ha fler.. Någon som vet hur många ungar en orm får??

Just ja, mamman och jag kollade vädret i Florida för dem närmsta dagarna, det ser ut som att det kommer att bli minst 26 plusgrader, och liten chans för moln.

Imorrn blir det en tvättdag, så jag får med mig allt jag vill ha, men jag ska också åka till köpcentrat, där jag ska träffa Lisa och en annan tjej, Freddie. Får se hur länge det blir dock, måste ju packa!!

skönt.

Har precis vaknat upp efter att ha sovit i 3 timmar, det behövdes verkligen.. Något så otroligt skönt, synd bara att hunden inte kunde låta mig sova längre, utan var tvungen att skälla då FedEx-killen kom..

Sitter nu och ska äntligen ta itu med vilka college-kurser jag ska ta, bäst att passa på nu, då jag inte har någon tid att passa, då det är pappan som ska hämta upp barnen från skolan idag.

Äntligen!!

Morgonen var en sjuhelvetes morgon, spring och skrik och låtsasgråt, btw, det var inte jag.. nog om det, det är glömt.

Nu har jag kommit hem från barnens skola där sonen haft "julkonsert". Rätt sött att se. Sitter nu och väntar på att mamman ska komma hem så vi kan leka. Äntligen är hennes jobb över för i år, och mitt jobb kommer nu att trappas ner tills februari, så jag kan samla krafter tills då hennes jobb sätter igång igen.

På tal om att samla krafter! Imorrn åker vi till FLORIDA!!!! Ska bli så underbart, kommer att bo vid kusten i Fort Lauderdale. Kameran följer med, så jag kan nog bjuda på lite bilder som julklapp åt er alla. Åker imorgon på kvällen, och kommer hem igen på dagen den 24:e. Datorn följer även den med, så jag kommer att försöka uppdatera så mycket som möjligt, så ofta jag kan. Men kommer dock inte lova något. Men ifall ni logga in på morgonen så ska ni nog få en liten uppdatering från dagen innan.




Här är en bild på Fort Lauderdale Beach.
(p.s. sorry för den blekfeta mannen på bilder, detta var den bästa strandbilden som fanns på google.)
(p.s.s. jag kan nog få fram bättre bilder utan blekfeta män på)

bitter morgon

God morgon, ville bara slänga in ettt meddelande nu innan jag väcker barnen.. Klockan är 06.10, och jag har varit vaken i 20 minuter, jag fryser som en galning och halsen har inte blivit bättre. Fan också..

Tomten och fanhelvetet.

Skrev en lång, lång rad men sen fucka datorn upp sig och allt försvann, så jag skiter i att skriva om allt det jag redan skrivit.

Kan ju berätta att jag äntligen lyckades hjälpa sonen med ett mattetal, YES!! Sen har jag även hjälp honom att plugga inför två prov SO, och spanska. Imorse kunde han knappt något om båda ämnena, men nu när vi plugade, så klarade han 99 % helt otroligt så snabbt han lär sig.
Imorrn blir det även besök till skolan igen, denna gång är det sonens klass som ska ha ett sångframträdande, så jag ska dit och titta på, mamman jobbar inatt, så vi får se om hon är hemma och pigg nog att följa med..

Idag kom även tomten förbi huset. Ledd av polis-truck och tre brandbilar kom han där på sin släde (förklädd släpkärra reds anm.) och kastade polkagris-stavar till alla som var ute.

Har även börjat känna av min hals igen, inte kul alls. Har säkert haft en version av halsfluss 6 gånger detta år, och nu när jag fick det veckan innan jag åkte hit och fick antibiotika, så trodde jag att det halsonda skulle lägga sig ett tag, helst mer än två veckor, men jag hade fel.. Vad är det som krånglar egentligen? Dock gör det mer ont på vänster sida denna gång, jämfört med att jag alltid hade ont på den högra sidan förut, fast i och för sig, jag är ju på andra sidan jordklotet, då ska väl saker vara omvända, eller?

Rundtur.

Idag har jag åkt runt, runt, runt.. Åkte till college för att höra efter om kurser och engelskaprov, men när jag kom dit ville de se mitt visum. Vilket jag hade glömt hemma så det var bara att åka hem. På vägen hem kom jag på att jag skulle öppna ett bankkonto, så jag stannade vid banken, inte smart, för dem ville också ha mitt pass. Så jag förlorade ca 30 minuter på denna tur.

När passet var hämtat åkte jag tillbaka till banken, och viiilken process det var att skaffa konto och kort och internetaccess. Men nu har jag mina pengar tryggt och säkert. Sen gick jag in på safeway för att mamman ville att jag skulle köpa ingredienser så att barnen kan baka en tårta till deras pappa som fyller år imorgon. Och sen drog jag tillbaka till colleget. Väl framme där insåg jag att jag får lägga alla mina planer i garderoben, dels kostar kurserna för mycket för oss utlänningar, och sen måst man vara uppe i college-nivå för att komma in på kurserna, vilket jag inte är.. Så nu får jag försöka bestämma mig för lite andra saker, vad vet jag inte än, då de kurserna inte varit intressanta för min del..

Men nu får ni vänta en stund tills jag skriver igen, jag och mamman ska åka och hämta barnen i skolan, sen blir det plugg med sonen, mycket med plugg, så håll ut, jag kommer tillbaka ikväll..






Jag trivs.

Ville bara meddela det. Mamman har nu åkt med barnen till skolan och jag sitter här hemma och tar det lugnt för stunden. Och jag kan inget annat säga än at jag trivs.
Trots att barnen har sina "stunder" och att jag sitter och våndas över college, så finns det ingen plats som jag hellre skulle vilja vara på nu. Självklart saknar jag er där hemma, men detta är nog det bästa jag har gjort i hela mitt liv.

Btw, Igår fick jag ÄNTLIGEN salutera kaptenen: YES!!!
(För er som inte hänger med, läs inlägg: "Salute the Captain")



Älskar texten i denna låt, så underbar, Lyssna!
http://www.youtube.com/watch?v=i2KmzFABujM
Sorry, men det gick inte att lägga upp den i bloggen, därav länken.

20 grader varmt.

Japp, idag var en varm dag, kunde gå ute i en tunn tröja, helt otroligt. Idag fick även mamman en inbjudan till att gå på en gala och träffa simmaren Michael Phelps, men tackade nej då hon inte tänkte åka till L.A för att få träffa honom.. Återigen(!!!) kom jag på att jag kunde åka och representera henne, men då jag senare under dagen fick syn på en bild på honom ångrade jag mig, han må ha snygg kropp, men ansiktet är väl inget att hurra för. Fast i och för sig, en man med 8(?) OS-guld tackar man nog inte nej till.

Idag när pojken hade cello-lektion fick jag även en syn av colleget där jag troligen kommer att gå. Då han har lektioner på campus. Dock har jag ännu ingen koll på vad jag vill göra, då jag hur som haver, säkert kommer att få lägga ut 10.000 kr. Ska åka till AACC (colleget) imorrn för att höra efter om kunskapsprov, behörighet osv.

Ville också berätta en sak till innan jag går och lägger mig. Idag när vi satt och åt middag fick vi plötsligt höra sirener från en brandbil, och mamman och barnen började springa mot infarten till tomten, vad är det som är så spännande med en brand, tänkte jag, men dem förklarade för mig att varje år såhär dags kommer "tomten" runt stan på en brandbil och delar ut polkagris-stänger till alla som står ute och hälsar på honom. Och vi väntade och väntade, och sirenerna blev svagare och svagare, vi insåg att det är imorgon som han då kommer att komma till våran gata, lite som glassbilen ungefär.. Så vi fick gå in igen och hoppa i badet.

Aja, imorrn blir en "enkel" dag för mig, dvs, jag behöver inte stressa för att få barnen till skolan, mamman ska skjutsa dem för hon ska iväg och ta blodprov och sen åka till sjukhuset i D.C. för att kolla upp en sak, just nu behöver jag inte skriva om det, då vi ännu inte vet hur allvarligt det är. Och jag har mina saker att fixa, så jag ska få ta det lugnt imorgon. Ska bli så skönt att slippa köra som en dåre.


Bye Ya'll!!

Today

Idag har varit en trevlig dag so far.. I morse så var mamman hemma för första gången tror jag, så vi skjutsade ungarna till skolan och åkte sen till Einstein Bros Bagels för att äta frukost. Efter det åkte vi tillbaka till barnens skola och deltog på flickans ena lektion. Nu innan ledigheten går barnen igenom de tre helgdagarna som firas i December, Julen, Hanukka och en tredje jag inte själv vet vilken det är. Och idag var det då Hanukkas tur. Var faktiskt väldigt intressant att se vad som sas, då jag kommer att få fira Hanukka när vi är i Florida. Sen tog vi en snabbtripp till Baltimore, men är nu hemma igen, mamman ska fixa lite räkningar etc. och jag ska fortsätta kolla i collegekatalogerna. Tror nu att jag kommer gå för mänsklig biologi, för att sen kunna ta anatomi/fysiologi ifall jag skulle utöka min vistelse med ytterligare 1 år. Just nu känner jag att det är det jag vill.

Var idag också med mamman på Kohl's, ett köpcentrum här som har lite allt möjligt, var i fart med att köpa en hårtork, då den jag har inte kommer upp i den blåsstyrka jag behöver, och mamman tvingade mig att låta henne betala, självklart ville jag inte detta, då hårtorken är min personliga, men hon gav sig inte, så jag tackade och tog emot. Hon är så härlig, vi har suttit i bilen och rockat ut till country- och rap-låtar..

Tills senare! Ha det bra!!

Sur och grinig.

Medans mamman var och jobbade så väntade jag på att barnen skulle komma hem, jag väntade och väntade. 10 över 8 kom pappan och lämnade av barnen, vilket är  en timme senare än vad jag förväntat mig och 10 minuter efter läggdags för dem, kul att nu behöva bada dem och få dem att gå i säng. Pojken gick alldeles utmärkt, men flickan fick några (observera: plural) utbrott och skrek och skrek och ville inte lyssna, och detta var för att hon var ALLDELES för trött. Alldeles för sent för henne att vara uppe till kvart över 9.
Mamman ringde för att säga godnatt, men hann inte sjunga för henne, som hon alltid brukar öra, s då var det fel, hon hade vaccinerat sig tidigare under dagen och fick inte ha på sig det plåstret hon ville ha, då var det fel, och tillslut så låg inte lakanen som dem brukade, så då var det fel.. 5 över 10 ropade hon på mig för sista gången och då var det för att släcka en lampa, och nej, den kunde hon ju inte släcka själv.

Denna gång var det lättare för mig att ta hand om hennes utbrott, jag kände att jag inte behövde ta åt mig något av vad hon sa, och denna gång hade jag pojkens stöd, vilket jag tidigare inte har haft då flickan tjafsat emot mig.

Ville bara berätta lite saker som kommer hända i veckan
- Skaffa bankkonto här i USA, plus få min första betalning, wweeiii!!!
- Åka förbi colleget för att utforska lite där, och att ta ett engelska-test, för att se mina kunskaper i skriftligt och muntligt.
- Åka till FLORIDA!!!!! Ser så enormt mycket fram till detta. Sååå kul!!



p.s. mamman ska ha ett snack med pappan så att han inte kommer för sent hem med barnen igen, då det inte är han som behöver gå igenom läggdags med dem, då dem är uppe för sent. d.s.

College

Nej, nu skiter jag i detta, vill inte behöva tas med detta just nu.
När jag väl har hittat nåt så kommer något emellan, jag måste ha förkunskaper i ett annat ämne, och när jag då funderar på att skaffa dessa förkunskaper, så kräver det ämnet vissa andra förkunskaper.. Jättekul.

Huvudet spinnar runt och snart loss ifrån halsen tror jag. Och smartare blir jag ju garanterat inte. Funderade ett ta på att ta ett TOEFL test. (Test Of English as a Foreign Language) men det testet är i februari, så det hjälper mig knappast då alla kurser börjar i januari.. Nej, får lägga detta på hyllan till senare idag. Ska gå och få mat i magen och sen fortsätta då  barnen har gått och lagt sig..

Puss på er så länge!!

Helgen

So, the weekend was pretty nice.

I huset har det strömmat runt alla möjliga olika människor, dels en kompis till Smitty, som jag hamnade med att prata med i evigheter, i pratade om allt och ingenting, om hans dotter och att han nu ska åka till irak som soldat och vara borta i ett år, så han lättade sitt hjärta lite. Var lite läskigt dock, då han påminde mig så enormt om min kompis Ed i NY. Enda skillnaden är att Ed är vit och inte Johnny.

Då de flesta av oss hade vaknat i morse, så drog vi till Breakfast Shoppe, och åt frukost, jag ville så gärna ha pannkakor, så det blev vad jag tog, addade lite chocolate chips till dem, men orkade inte med allt, då dem var så mastiga. Vid 12 kom vi hem och ja och mamman satte igång att städa huset, sen beslöt vi oss för att ta en tupplur innan hon skulle till jobbet, men för mig blev det ingen, ringde istället hem till Elin och pratade ut litegrann, det var kul att prata med dig gumman, saknar dig något så otroligt.. Och sen skypade jag med mamma och pappa, i hopp om att få råd till vad jag ska läsa för kurser på college, inte alls lätt det här. Vad ska man hitta på, det är ju så jä*la dyrt för mig som utlänning att ta collegekurser här. Har inte lust att punga ut 10.000 kr. Får se vad jag hittar på, måste bestämma mig innan vi åker till Florida på torsdag.. Paniiik!!!!




Var skoj att få prata med dig igen gumman!

Handikappad

Jajamänsan, då sitter man själv här i huset igen. Inte skoj för fem öre. Alla de andra har åkt till en klubb för att dansa LineDance, jag hade helt klart ställt in mig på att få parta på riktigt idag, men kan inte ha kul då jag ändå vet att jag kommer få stanna hemma..

Tidigare idag fick vi även en tråkig nyhet, mamman fick ett mejl från en granne som berättade att dem hade haft inbrott på natten medans barnen och dem själva låg och sov. Tjuvarna hade tagit allt som låg under julgranen, så dem meddelade hela grannskapet att sätta på larmet varje gång dem inte var i närheten. Helt otroligt, men ganska förståeligt att tjuvarna slår till mot dessa miljoner-dollars villorna. Då dem även ligger ganska så avsides, måste säga att jag också känner mi lite rädd faktiskt, att veta att detta har hänt och att sen vara helt själv. 



Hade igår ett prat med mamman då hon kom hem från New York, på tisdag ska vi ha ett  tvåveckors-möte med våran Community Counselor, då vi ska prata om hur det gått så här långt. 
Jag nämnde för mamman om hur det gått på morgonen, och hon bad så mycket om ursäkt för att barnen fått mig att gråta. Och vi skulle båda ha ett snack med barnen också. Hon uttryckte väldigt starkt hur barnen sagt till henne att dem tycker jättemycket om mig, att jag är precis som Brunella och Jessica, två av deras tidigare Au Pairer som var utav den "bättre" kategorin. Jag nämnde att jag kände att känslan varierade så snabbt, att ibland kändes det som att dem tycker det är kul att jag är här, och ibland är det mer som "vafan är du här för?", och så berättade jag om när pappan varit här och när han precis gått så byttes humöret direkt på barnen och blev deras glada jag igen, detta tyckte mamman var lustigt, då hon haft tidigare Au Pairer som sagt precis samma sak. Sen hämtade vi barnen i skolan och på vägen hem så stannade mamman för att solduscha en snabbis, så jag och pojken satt kvar i bilen och pratade ut och kom överens om lite saker. Så jag hoppas innerligen på att all ska bli bättre!



Btw, sorry, blev inga bilder igår eller idag, får bjuda på lite bilder då vi åker till Florida.

Jag hade fel..

Och så satt man här igen. Trots att jag sa att det skulle dröja ett tag..
Gårdagen var helt okej, fram tills klockan 9, då de andra drog ut på krogen och man satt ensam kvar här hemma, inte allt för skoj. En kompis till Smitty, mammans pojkvän, sa dock att han hade ett flertal falskleg hemma, som jag kunde få nästa helg, och kul, eftersom han jobbar som dörrvakt.

Nej, får väl se, är så extremt rädd att jag skulle åka fast och bli tvingad att åka hem. Får se likheten med personen åp bilden, samt magkänsla och mod.. Skulle bli sååå kul att gå ut, men vågar jag riskera praktiskt taget allt?


Part-A

Vet ej när jag kommer att skriva igen, mammans pojkvän fyller år idag, så det kommer att bli konstant party tills på söndag.. får se om jag hinner skriva något imorrn.

Btw, det suger att jag inte är 21, ikväll kommer nämligen de andra att dra ut till krogen i Annapolis, men gissa vem som får stanna hemma...
Jag tror ni fattar vinken..

Ha de, ska dra ner nu, bjuder nog på några bilder efter helgens gång..
Puss

<3<3<3<3<3<3


Vem tänker inte på "Roliga Timmen" på fredagarna på lågstadiet när dem hör denna låt???


1 vecka

Kom precis hem från att ha fixat naglarna, och jag blev helnöjd, tänka sig att man bara betalar 25 dollar (inklusive dricks) för att fylla på akrylen. Rena himmelriket.

Tog också en sväng förbi Starbucks och sitter nu och njuter av en Choklad Frappino. Kom då även på att jag har varit hos familjen i en vecka, oj, det känns verkligen som en månad. Känns konstigt då man tänker att jag minst har 51 veckor +4 kvar. OJ!

Nej nu ska jag gå och göra lite nytta, bädda barnens sängar och äta lunch, vad ska jag ta idag?

The Talk- The Twist

Ajoj. hade ingen aning att det skulle bli såhär. (Läs inlägg: Omvändning)

I morse när vi vakna var vi på ruta 1 igen. Det tog dem 40 minuter att ta sig ner till köket, trots att dem lagt fram kläder dagen innan. Det hela slutade med att jag hotade med att ta bort jordgubbarna från lunchen och fick bara skrik och utskällning tillbaka. (p.s. ta bort jordgubbarna hade jag inte tänkt göra, detta var bara ett försök till att få dem att skynda på).

Då brast det, jag började gråta, eller ja, storböla. Och sa gång på gång att jag inte har någon lust att stanna här ifall det ska fortsätta på det här viset, att varför ska jag göra så mycket, när jag inte ens får ett tack tilbaka. Jag ska inte behöva hoppa upp i en 10-årings våningssäng för att få honom att vakna. Jag ska inte behöva köra som en galning för att dem ska hinna till skolan.

Efter detta så lyssnade dem riktigt bra på mig, båda sa förlåt som jag bett dem göra och vi kom iväg väldigt tidigt, ja, vi var till och med en kvart tidiga till skolan, vi som annars kommit prick 8.



Sen skulle jag vilja säga förlåt. Förlåt till mamma, pappa, jonas, ja alla som jag någongång varit pain in the ass mot. Det är först nu jag förstår hur jobbigt det varit, och detta har gett mig en bra läxa till hur jag,och mina framtida barn, ska bete oss i fortsättningen. Älskar er som varit där för mig.

Omvändning.

Idag har det varit en seg dag. Jag har haft lite problem med barnen tidigare, och idag var en sån dag. När jag hämtade barnen så var det en helt okej stämning, men när vi kom hem förvärrades den, inte blev det bättre då pappan kom förbi för att pyssla lite med sitt jobb, fråga mig inte vad han gör, för det vet jag inte. Men så fort pappan gick ut genom dörren så tvärvände alltihop. Men jag tror inte att något av detta beror på honom, han är jättetrevlig, värnar om barnen och dem har alltid kul i hans sällskap. Dem var glada och pratade på, och tog snabba bad, så vi var till och med redo för att gå och lägga oss 45 minuter innan det är dags, och självklart ville dem inte lägga sig, så vi lekte, läste och brottades inne i deras rum. Eller så kanske detta beror på att jag har lättare för att umgås med barn på egen hand än tillsammans med en annan vuxen.. hmm..

Imorrn blir det till att gå upp tidigt, men sen för jag sova då barnen ska bo hos pappan i helgen. Ska bli skönt att få sova ut. Fast i och för sig. Mammans pojkvän fyller år i morgon, så hela helgen kommer det att bli massa festligheter här hemma, lät på mamman att vi även ska åka iväg någonstans på lördag, får se hur det blir med den saken..

Ska sova nu, God Natt!!!



Bjuder på en bild från flickans föreställning.

Geometri-mästare?

The Wife and The Husband is going by car thru Washington D.C. when the wife says:

W: What building is this?
H: That is the Pentagon.
W: Yeah, isn't that the octogon-shaped building?

Denna berättelse hörde jag av en av papporna när flickan hade sin danslektion. Han och hans fru hade åkt förbi pentagon då hon frågat ifall byggnaden var formad som en oktogon.. HAHAHA!!! Japp, det är den byggnaden.

Har precis tagit en lång dusch och ska nu göra mig iordning tills det är dags att hämta barnen i skolan. Ska sätta mi i bilen lite tidigare så att jag kanske lyckas fatta hur sladden till mp3'n fungerar i bilen..


Country Style

Är inte så mycket för Country, men den här låten har jag lyckats fatta tycke för.




Artisten är Zach Brown, och låten heter Chicken Fried, en låt där han beskriver allt som han tycker om.
Någon som håller med honom?

Singing Performance

Idag har jag varit i barnens skola, för flickan hade en singing performance som alla klasser i ettan var med i. Så jag och mamman satt där tillsammans med barnens pappa och familjens vän Collette som jag skrivit om, och hennes blivande före-detta man. Collette hade också med sig sin två-åriga dotter Lily, som genast hamnade i mitt knä, och alla fyra föräldrar tyckte det var läskigt, för hon skulle kunna vara min dotter, hon är mer lik mig än hennes egna föräldrar. spooky.

Efter flickans sånguppvisning gick vi alla till barnens klassrum där dem fick visa upp vad de gjort under hösten. Så söta saker de får ägna sig åt. När vi varit där ett tag var mamman och jag tvungna att åka hem, hon ska till New York för ett tv-jobb och jag skulle hämta sonens stavningsbok och ta tillbaka den till skolan, då han glömt den hemma.

Nu sitter jag hemma och funderar vad jag ska hitta på, känner för att ta en promenad i området, fast har ingen större lust nu när det är 6 grader varmt ute och spöregnar. Oh Well, I'll get back to you before I pick the kids up from school.

Salute the captain.

Dagen har bara gått bra så bra. Idag hade vi ca 70 grader Fahrenheit här, det motsvarar ca 20 grader celsius. Men tro inte att vi hade sol inte, kvavt och regnigt heeela dagen. Men konstigt att ha denna värme i december.

Var i Annapolis Mall med Lisa, och det var så skönt att bara komma bort en stund, vi skulle träffat lite andra au pairer också, men dem fick förhinder. Men vi åkte dit och jag köpte en sladd till min mp3-spelare, så jag kan lyssna på musik i bilen.

Sen hämtade jag barnen i skolan och mamman kom hem tidigare än väntat och körde mig och flickan till hennes danslektion, och pojken till hebreiska-lektion. På danslektionen tog dem in alla föräldrar och vi fick vara med på styrkepasset för armarna, det var då jag insåg att jag MÅSTE komma igång med min träning igen, ojojoj, så mycket muskelmassa jag tappat.

Nu har barnen gått och lagt sig, och tidigare idag kommenterade jag mammans skafferi med Captain Morgan's Rum, och hon föreslog att vi skulle salutera kaptenen ikväll, men har nu fastnat i jobb, hon ska skriva en tidningsartikel till "The Today Show"'s hemsida. Hon ska på fredag med verka i det programmet, och dem ville att hon skulle skriva en artikel tills imorrn, som dem då kan lägga ut på hemsidan. Så jag tror att vi får bekanta oss med kaptenen i helgen i stället.

Nu ska jag sova! Ha det bra!!

Som dag/natt

Oj, vilken helomvändning. Imorse gick det hur bra som helst, eller ja, iaf tills vi skulle sätta oss i bilen, menmen. Vi kom fram till skolan i tid.

Vaknade upp och la märke till att hunden, som sovit inne hos mig de senaste nätterna, spytt upp maten som mamman gett henne två dagar tidigare, så på heltäckningsmattan(!!!!) låg det en klump med vattenkastanjer, som var det som återstod av kinamaten. Mysigt.

Nu ska jag gå och plocka upp lite saker från pojkens rum, och sen ska jag starta en tvätt. Klockan 11 ska Lisa komma och hämta upp mig, vi ska till Annapolis Mall och träffa några andra där, ska bli kul att komma bort lite grann. Ikväll har pojken hebreiska efter skolan och flickan har hip-hop dans. Ska bli roligt att få se den "amerikanska" versionen av hip-hop jämfört med den "svenska". Fast i Sverige är det ju mer känt som Street.''

Måste gå nu. Har saker att göra tills klockan 11. Wiiee

Kulturchock.

Denna tomhet som jag har gått runt med hela dagen har nu släppt och jag hoppas verkligen att vi går mot ljusare tider jag och ungarna. När jag hämtade barnen från skolan så kände jag att jag inte ville bygga negativt med mer negativt, så jag tog med dem till 7eleven och köpte varsin slurpee till oss tre. Slurpee är som en frusen drink, typ is med smaktillsatser. Och när vi kom hem satte vi oss med läxor men flickan väntade med att göra sin läxa för hon ville ha mammas hjälp. 
Barnen har, trots att dem är 10 och 7 år, inte hjälp till så mycket hemma, men idag så hjälpte flickan mig med att vika lakan och skrattade då jag fånade mig och höll på med den som en fallskärm och hon hjälpte mig till och med att ta bort tallrikar från matbordet. Äntligen har dem också börjat säga "snälla" och "tack". Det känns riktigt bra.

Det känns också bra att hela helgen kommer att bli full med fest, kalas och party. Mammans pojkvän fyller nämligen 28, japp han är 10 år yngre än vad hon är, och det ska bli massa festligheter här hemma. Kul att få träffa massa släkt och vänner till dem båda. Btw, mamman berättade i går innan hon åkte till jobbet att hon planerar på att omvandla mig till Cowgirl, med boots och hatt. Ska bli kul att se vem som ger med sig först, hon eller jag..

oh well. Need to go to bed now, getting up early tomorrow.. around 5.45 am. awesome!

Safeway

Var idag och utforskade Safeway, en liten mataffär i området. När jag går och virrar runt så kommer det en man fram till mig och frågar ifall jag behövde hjälp att hitta något. nej svarade jag och jag sa också att jag ville bekanta mig med affären, 5 minuter senare stöttes vi på igen och då undrade jag vart jag kom ifrån, och jag svarade "sverige", "jaha, pluggar du eller?", "nej, jag jobbar som au pair/nanny", "okej, men du, jag har en vän som behöver hjälp, känner du någon vän här som är bra?" "nej, jag har bara varit här en vecka, så jag har inte riktigt lärt känna andra au pairer" "Okej, eller vadå? Du är inte hos Elizabeth, är du?" "Haha, jo, det är jag" 
Och sen berättade han om hur bra han tyckte om barnen, så jag hoppas verkligen att det stämmer, så det bara är lite stelt mellan oss för att jag är den nya au pairen. Fast jag tycker ändå att det inte borde var aden känslan, då dem två sista var katastrofala..

Mamman ringde mig idag också och berättade för mig att hon och denna Hollywood-skådespelare/hunk suttit uppe hela natten och pratat på Skype.. L.A. Here we come!!!!
Sitter nu och tittar på QVC, en tv-kanal i här i Maryland, väntar på att ev. få se mamman nu då hon jobbar. Sitter samtidigt och färglägger en målarbok med Dora the Explorer. Oj så skoj jag har det..

what the..?

sitter ensam i huset, städerskorna har precis gått och på något sett känner jag mig helt tom..

Jag är helt lost, vet inte vad jag gör eller vad jag ska göra. Måste ju hitta på något. kan inte sitta här tills jag måste hämta barnen. Och hoppas på att jag nu går in i denna kulturchocks-kris som vi blev varnade för när vi hade orientation-training i CT.. Saknar alla där hemma och det känns konstigt att inte alltid ha mina vänner i närheten.

Nej, nu måste jag ta mig i kragen och gå ut, men vart ska jag? jag vet, jag åker till affären.. eller?


Tuesday morning fight

Har lämnat av barnen i skolan och är nu hemma igen, har bokat tid för att fixa mina naglar, och hade tänkt åka till Annapolis Mall, men känner inte för att bege mig ut och vandra på vägarna ännu, ska hitta ett närmre ställe för lite småsaker. Får åka till Annapolis Mall imorrn med Lisa, min buddy här i usa, och hennes vänner.

Tiden i morse gick väl inge vidare direkt, jag gick och väckte sonen, det tog honom en kvart att komma ur sängen, men det har lite med hans ADHD att göra. varje morgon tar han en tablett för att få lättare att konsentrera sig, men detta gör även att han får svårare att somna, och med det, svårare att vakna.
Så när han väl kommit upp var det dags att väcka flickan, Båda kom ner till frukostbordet samtidigt och jag skulle fixa flingor till pojken, koka ägg, skala och ta bort gulan till fllickan plus förhöra dem båda på stavning. Kanske verkar lätt, men inte för mig då detta var min första dag. plus att dem sprang omkring och gjorde allt annat än vad jag sa åt dem att göra, slogi dörrar och skrek, nöps och var dryga mot mig. pojken skulle även träna på att spela cello nu på morgonen, det hade vi ju inte tid med, så det kommer han sen få göra efter skolan. ojojoj. så ska jag gå igenom detta med dem imorgon också.. Näe, det tänker jag inte göra, får helt enkelt ta ett snack med dem när jag hämtar dem från skolan.

har förresten fått min telefon nu, så ifall ni vill ha numret är det bara att höra av er på något sett, så ser jag till att mejla det till er..

Uppe med tuppen.

Klockan är 5.33 nu när jag skriver detta, gick och la mig klockan 10 igår kväll men har knappt sovit alls. Jag har varit rädd...
Rädd att jag skulle försova mig, Rädd att glömma stänga av larmet till huset, Rädd att köra fel när vi åker till skolan, Rädd för att helt enkelt göra fel. Sitter och rå-pluggar vägbeskrivningen nu för att minimera en av mina rädslor.

Idag är jag helt ensam på många plan, ska idag försöka hitta till Annapolis Mall och fixa lite shopping och sen ska jag beställa tid för att fylla på mina naglar, tur att jag har ett antal timmar på mig innan jag måste hämta barnen i skolan.. Sen ska jag försöka hjälpa dem med läxor, men eftersom ingen av dem har aktiviteter efter skolan, så kommer vi att tillbringa mesta tiden med läxor.


Nej, nu ska jag göra lite jobb här hemma. Ska väcka pojken om 30 minuter och ska slänga igång en maskin med tvätt..


Ha de!


Hectic Hysterical

Oj.
dagens eftermiddag idag har varit såååååå stressfull. Mamman kom hem från Detroit tidigare än väntat, så hon och jag har bara suttit och haft kvalitetstid. Hon är såå extremt generös och rolig som person. Idag har hon gett mig ett par jättefina skor som var för stora för henne och knappt användna. Hon lovade även mig att vi ska hitta en helg då barnen inte är hemma för att åka till L.A. och umgås med hennes kompisar som är inom tv-branschen och dem som är skådespelare. Awesome! Den skådespelaren jag nämnt tidigare fortsätter att mejla henne och vill att hon ska komma över till västkusten. Och även nu - igen, har jag erbjudit mig att prata med honom eftersom hon är så upptagen.

sen tog vi och hämtade barnen i skolan och åkte hem och gjorde läxorna, Det är helt sjukt så mycket läxor dem har. Och pojken har sååååå extremt svåra läxor. Men han är ju så smart. Häromdagen fick han ett quiz av som pappa som löd lite såhär:
Något går på i 10 timmar om dagen, 5 dagar i veckan, i 5 år. hur länge har det då gått på?
Pojken räknade ut det här i huvudet på mindre än 1 ½ minut, helt otroligt. 
Efter läxläsningen så lekte vi med massor av leksaker som mamman ska sälja i tv imorrn, och hon ville veta hur dem fungerade, det var då jag insåg hur stressigt hon har det, medans vi lekte så svarade hon på det ena mejlet efter det andra, hon får ca +200 mejl om dagen, OM DAGEN!!
Nu har mamman åkt iväg till sitt jobb igen, och jag är helt in charge tills på onsdag eftermiddag/kväll, då hon kommer hem igen.

Måste gå och lägga mig nu, jag går och lägger mig tidigare och tidigare för varje dag. Känns konstigt men samtidigt sååå skönt..
Bye!!

Lycka

Så Glad. På denna lilla tid jag har varit borta så har jag fått så mycket uträttat, men det bästa av allt!!! Lyckades sätta igång kaffemaskinen, med mina speciellt egna Starbucksbönor.. Snacka om total lycka!!! Beroende? Ja Självklart!!

AJAJAJ!!!!

Okej, barnen är i skolan och jag är nu ledig fram till klockan 3 då jag ska hämta dem och köra pojken till cello-lektionen. Det var ganska så lätt att ta sig fram faktiskt.. man lär sig lätt de olika reglerna, fast jag som utlänning känner mig som att jag har stulit bilen då jag åker fram, är hur rädd som helst att jag ska råka åka för fort och polisen ta mig.. här ser heller inte de civila bilarna ut som i sverige, här är det helt random bilar som kör runt, och bilarna står också bakom knutar och buskar och hörn, precis som i filmer..

Har precis också städat barnens rum, och ska snart gå för att sätta igång en tvätt.. tvättar säkert tre maskiner varje dag. Jag har även fått min telefon nu, dock är jag inte helt hundra på numret, ska försöka få fram det ikväll. Något mindre kul är att jag klämde handen i ett linneskåp för en stund sen, hela handen pulserar och jag kan knappt röra den utan att det gör ont..

Fick även idag ett meddelande från min Buddy här i usa, Lisa kommer från Tyskland och är Au pair i en annan familj en bit ifrån mig.. hon undrade ifall jag ville följa med henne till Annapolis Mall för att träffa lite kompisar, och självklart ville jag det. Ska bli kul att träffa lite folk som är i samma position som jag själv. Min bästis just nu är familjens hund som befinner sig i samma rum som jag vart jag än går. Min andra kompis är Collette's två-åriga dotter Lily. Hon må vara extremt liten, men hennes språk är väldigt utvecklat och hon är väldigt smart. Collette och jag skulle shoppa lite saker idag, och när Lily inte fick fram ordet "mini-shopping", så sa hon: "You know the girl that is a mouse" haha, så sött..
På tal om shopping, så tankade jag bilen idag, 13.29 dollar, kan ni tänka er??!!! och detta var en full tank, just nu står bensinen här på 1.56 dollar och det är för drygt 3 liter!!!

Ska gå och sätta igång tvätten, för att sen äta lunch, det är helt otroligt mycket mat i detta hus, mamman handlar mat för säkert 500 dollar i veckan, och det är helt späckat i kylen och skafferiet. Bara att välja och vraka.. mums. fast missförtå mig inte, trots att det finns så mycket mat och jag kan äta så mycket som jag vill, så gör jag det inte, äter tre måltider om dagen, men äter heller inte stora måltider, weird.

Are you 21? no your not!

Middagen ikväll med barnens farföräldrar och morföräldrar gick bra. Det blev inte som beräknat utan i stället hamnade vi på en kinarestaurang i närheten. Allihopa var jättetrevliga. Sen åkte vi hem och morföräldrarna bytte av med en vän till familjen, Collette och hennes två döttrar bor nu här för att jag ska få det ännu lättare att komma igång, men jag tycker att jag så gott som är helt klar nu, det ända som behövs är att hitta runt med bilen, angående den förresten, imorrn kommer vara första gången jag sätter mig i en bil och ska köra här i USA, men det kommer nog gå bra, till skillnad från många bilar i Amerika så kommer jag att köra en manuell bil. Men jag är okej, tycker till och med att det är roligare än att köra automat.. Barnens pappa Justin försåg mig idag med nycklar till hus och bil, han erbjöd sig även att följa med om jag skulle ut och köra, så att jag skulle lära mig lättare, får ta och sitta och rå-studera en karta imorrn då ungarna är i skolan..

Kan ju också ta och berätta att jag fått en ny vän, Familjens hund Cesna, har förtrott sig helt åt mig. Har de senaste två nätterna sovit inne på mitt rum precis nedanför sängen, och jag har lyckats få henne att sluta tigga från matbordet, ja, jag har till och med lyckats få henne att göra high-five, haha..

Ville bara ta och berätta om sonen i familjen, han är 10 år, men liten som en sticka, hans stora dröm är att bli football-spelare, men vet då att han måste växa och gå upp i vikt, menmen i alla fall.. jag har lagt märke till att han är extremt överbeskyddande. Igår tog mormor och morfar och bjöd mig på ett glas vin, och genast började han sätta igång och fråga ut mig om ålder och rättigheter att dricka alkohol. Och även fast vi diskuterade det med honom igår, så satte han igång igen idag när vi var på restauranen när dem bjöd mig på ett glas vin igen. Sött, men ändå så extremt frustrerande, ska han hålla på så tills dess att jag fyller 21?

Oh well, måste lägga mig nu, way too tired to be awake.. ska även upp klockan 6 imorrn för att väcka barnen och hjälpa till med frukost.

Kram! 


Sunday school.

Har ett litet break just nu, barnen är i synagogan för söndagsskola och jag och morföräldrarna har varit och ätit frukost på en diner, och sitter nu hemma och väntar på att åka och hämta barnen.
I morse fick jag en försmak på hur mina mornar kommer att bli, ojojoj, det kommer inte bli lätt, kommer att få gå efter dem med blåslampa, speciellt flickan, mormor* tröstade mig med att säga att dem brukar vara snabbare.

Snart ska vi hämta barnen, och sen ska vi hem för att äta en mindre lunch, efter det kommer vi troligen att åka till Annapolis, huvudstaden i Maryland, för att ikväll träffa farföräldrarna för att äta middag, det kommer att bli vietnamesiskt, spännande, då jag aldrig ätit det förut.

Nej, nu måste jag gå, catchar upp med er senare!

Puss

Scottish Walk.

Idag har jag varit ensam med barnen och deras morföräldrar, mamma* är och jobbar och kommer först hem på tisdag, känns lite tråkigt att jag endast sett henne 5 timmar sen jag kom hit, men samtidigt förstår jag, då hon har så mycket jobb, hon berättade för mig att ifall hon skulle ha tre av sig själv, och jobba mer än heltid, så skulle det ändå inte räcka med tanke på så mycket jobb som hon har.

Mamma*s pappa (vilket jag har fått vinkar av,inte är hennes biologiska) är i ursprunget skotsk, och som alla amerikaner, så är han väldigt stolt och inriktad på sitt ursprung. Så idag åkte vi till Alexandria, VA, där de höll i en parad för skottar. På vägen dit åkte vi genom D.C och jag såg Vita Huset, the Washington Monument och Pentagon, lyckades dock inte få några bilder, då vi åkte en bra bit därifrån och jag hade kameran hemma, men eftersom det är så nära och så turistigt så kommer jag deff åka dit igen.

Imorrn ska vi upp i ottan för att åka iväg till synaogan för söndagsskola, och barnen kommer att ha ett litet test om judism, ska bli spännande. Imorrn eller på måndag så kommer morföräldrarna att byta plats gentemot en vän till familjen som heter Collette, hon jobbar som dansare, och var vän med en modell i Sverige som hette Jessica Schene(?), ringer det en klocka någon??
Känns lite tryggt att jag hela tiden kommer ha någon att jobba med fram till januari, men jag arbetar för fullt för att komma in i alla rutiner, idag har jag lärt mig alla elektroniska produkter i hemmet, som tvättmaskin, diskmaskin, mikro, kaffekokare samt spis(som jag för det första inte kommer att behöva använda då mamman lagar all mat för hela veckan, och att jag inte hänger med tekniken på den alls), för jag känner att jag vill vara 100% redo då den dagen väl kommer, då jag kommer att vara ensam. Maten kommer bli dn krångligaste delen också. Mamman sa att barnen inte är kräsna när det gäller mat, och det har jag sett, men däremot vill dem ha maten på ett visst sett, och jag ska bara lära mig på vilket sett.

Aja, sängen väntar, börjar känna att jag måste gå och lägga mig tidigare och tidigare för varje dag, och jag ska vara tillräckligt pigg dagen efter.

Kram!

Hemma*

Tåget till BWI Airport gick bara bra. Tycker själv att det var ganska kul att vi åkte förbi Baltimore, och jag såg gatan där filmen Hairspray tar plats, väldigt söt gata, må staden vara en av de mest kriminella, men den gatan var söt..
När jag kom till BWI 30 min försenat, stod inte min familj* där. Utan där stod en helt annan kvinna, Collette, som skulle plocka upp mig för min mamma* hade jobb i Philadelphia och skulle vara borta över natten.

När vi kom till huset kl 22.45, var barnen fortfarande vakna, dem hade bakat en kaka till mig, så vi tog en liten fika. Barnen är helt underbara och dem visade mig runt. Huset är stort och jättefint, och hur stökigt som helst med barnleksaker pga mammans jobb.. landade i sängen väldigt snabbt och sov hur skönt som helst, mamman hade skrivit på en lapp som låg på sängen att hon skulle komma hem 7 på morgonen, men att jag INTE skulle ställa klockan utan sova ut ordentligt, vilket jag gjorde, men när jag klockan 9 vaknade så var det ingen hemma, utan dem hade skrivit en jättesöt lapp, där det stod att dem skulle komma tillbaka vid 11, så jag tog min tid att plugga lite om bilkörning här i USA och om de collegekurser som finns här, funderar lite på dans, tåspets-teknik och amerikanskt teckenspråk.. men är ännu inte helt säker, det fanns en kurs i sjukgymnastik, men då måste man vara tvungen att läsa ett antal kurser innan det.

Så, första mötet med mamman blev då i morse vid 11, dem hade varit på möte i barnens skola. när dem kom hem tog vi och satte oss i bilen för att äta lunch med hennes vän/pojkvän i Virginia, vi gick och åt sushi. helt okej tycker jag för att ha varit första gången, men är ännu inte så förtjust i konsistensen. Därefter åkte vi till hennes mamma och plockade upp henne då hon tillsammans med mig skulle ta hand om barnen då mamman åkte och gjorde ett tv-jobb i Pliladelphia ikväll igen, hon frågade ifall jag ville följa med, men barnen ville att jag skulle stanna kvar hemma, så vi fick titta på henne på tv:n istället.

Nej nu måste jag gå och lägga mig.. Men först, lite skvaller:

mamman berättade för mig att hon gjort att tv-jobb med en amerikansk skådespelare. Som frågat ifall hon ville följa med på lanseringen av hans nya serie i helgen som hans dejt. Hon var tyvärr tvungen att säga nej då hon ska vara med barnen denna helg då hon knappt sett dem på senaste. Men nu är han på henne jättemycket och mailar. Han är bl.a. med i Heroes(!!!) men har också figurerat i Dawson's Creek och Friday Night Lights. Jag sa åt henne att jag kunde följa med honom men fick "Oh No", för tydligen ville hon ha honom för sig själv, trots att hon har pojkvän..

Surt, sa Sofie när hon inte fick hunken.

Kan också säga nu när jag ändå håller på, är att jag älskar denna familj, jag kunde inte valt någon bättre. Så gullig och generös som alla är, lilltjejen sa t.o.m "I Love You" när vi höll på och lekte idag.. såå härligt!


New York m. bilder

Har tänkt skriva några inlägg på rad nu, bara för att det inte ska bli så mycket text och för att man kan då välja vad man vill läsa..
Har tänkt börja med Intro-dagarna plus resan till New York.

Alla dagar i Stamford, CT var väldigt givande, ibland var det lite jobbigt att behöva sitta ner så pass länge men samtidigt väldigt intressant. Kände att det jobbigaste passet var då röda korset var här, jag har ju gått så många HLR kurser inom min linje på gymnasiet, mitt jobb plus att jag hade olycksfallsvård som individuella val i trean på gymnasiet. Men samtidigt lyssnade jag väldigt noga på han som pratade, då det var en del som skillde sig från det svenska.

Alla vi som var med på Intro-dagarna kom från väldigt olika länder. Vissa kunde lite mer engelska än de andra, och en del kunde betydligt mer engelska än de andra, blev lite orolig ett tag då jag undrade hur det sen skulle gå för dem i deras familj, och hur de lyckats komma hit med deras knackliga engelska. Under Intro-dagarna blev jag även väldigt frustrerad och arg över att sååå många satt och pratade med varande och kom sent då vi hade föreläsning. Det var helt enkelt svårt för vissa att visa respekt.

New York

På Onsdagkvällen bar det med buss in till New York. Vi var 48  personer som skulle in dit och förväntningarna var många. Hela dagen hade dem noggrant informerat om att ifall man kom sent och missade bussen så skulle man få ta sig tillbaka på egen hand och kunde då vara tvingad att betala upp till150 dollar för taxin.
När vi väl kom in till New York åkte vi genom ställen som Harlem, där jag såg ett gatuslagsmål precis där vi åkte förbi, Vi åkte förbi Madison Square Garden där New York Rangers spelar, och vi åkte även genom området där Sarah Jessica Parker bor, för oss SATC-fans så åkte vi förbi flera platser där filmen utspelats.

Först åkte vi till hamnen och tittade på Frihetsgudinnan på lååångt avstånd, sen åkte vi förbi och såg World Trade Sight, där tornen en gång stått, det var hemskt att få se "minnesmärken" där folk hoppat från fönstren.

Sen åkte vi till Time Square, och jag äger bara WOW!! Därefter åkte vi till Top Of The Rock, toppen på Rockefeller Center, till sist såg vi den stora julgran som dem tänder inne i New York varje år. Stor och färgfull.

Jag har dessvärre utlämnat mycket, då jag helt enkelt inte orkar skriva mer, plus att det är sent och plus att jag ska skriva ett till inlägg, så hejhopp..

Puss



Julskyltning i Stamford Mall











Tågstation.

Då sitter man här på tågstationen i Stamford, CT. Om lite mer än en timme går mitt tåg mot Washington DC. Sen ska man sitta på det tåget i 4 timmar tills dess att jag kommer fram till BWI Airport Rail Station.. Har ganska så mycket dötid att ta igen, ska försöka hitta ett ställe att handla middag på, då jag senast åt vid 12 och jag kommer fram efter 21. Men här på tågstationen finns det bara Dunkin' Donuts, och det är kanske inte det första man vill sätta i sig.
Just precis gick det en man förbi mig och stirrade på datorskärmen, det kan han gärna få göra, då han ändå inte kan förstå något. Någon som kunde förstå lite svenska var en skoputsare jag hade en pratstund med för ett litet tag sedan.. Han pratade med mig och frågade hur hans kompis "Karlsson på taket" hade det. Då han även började prata om "Rasmus på luffen" och hur han som liten lyssnade på svensk radio där dem varnade om ryska u-båtar.

Känner just nu att jag skriver så väldans lite, men det är svårt då så mycket intryck kommer in i huvudet. Det är helt enkelt inte så lätt att komma på vad man ska skriva. Men som jag sa, ikväll ska jag berätta lite om resan in till NYC och lägga upp lite bilder.

Ses i Millersville, MD! Nu drar jag!!

Kort paus

Har bara en kort paus i alla föreläsningar. Ska nu bara in på en föreläsning till innan jag ska bege mig till mig familj. Tänka sig, Bara en timma. Jga har gått i flera veckor och väntat på att få åka iväg till USA, och hela denna vecka jag har varit i USA, så har jag gått och väntat på att få åka till min familj, och nu är det bara en timma kvar. Jag kommer att ta tåget ner till Baltimore, där jag kommer att bli upplockad på plattformen där.

Som jag nämnt tidigare, så var jag i New York City igår.. Vilken Underbar stad!!! Först tyckte jag att det skulle var tråkigt att få åka på kvällen, men när jag väl kom dit så var det så otroligt. Allt ljus från alla byggnader. Vi åkte till och med upp i Rockefeller Center, där man kunde se hela stan. I början svek min kamera mig litegrann, men bilderna blev riktigt bra, då jag sen hittat rätt inställning.

Ska snart röra mig neråt i den varma föreläsnings-salen igen, loggar in igen senare ikväll då jag kommit hem, kommer även då lägga upp bilder från New York, plus en liten sightseeing-story för er!

Tills dess, pusshej..


Julstämning.

Idag har varit en lång dag.. och tro mig, då var det en låååång dag. Föreläsning hit och föreläsning dit. Idag fick vi även reda på hur vi skulle ta oss till våra familjer. Jag kommer att åka tåg runt femtiden, och komma fram vid nio på kvällen. (Ja pappa, jag kan ta en bild på ett AmTrack-tåg och skicka till dig..)

Sen så gick vi även till Macy's och tittade runt lite grann, där kan man prata om julstämning så det heter duga. Stooora julskyltar och man kunde även ta bild med tomten, dock blev det ingen för mig.
Sitter i hallen på hotellet för att få bra mottagning på nätverksanslutningen, och har planerat att gå till sängs tidigt idag, de jag bor med dröjde så med duschen imorse att jag inte hann, så jag tänkt eställa klockan extra tidigt imorrn så jag kommer upp och kan ta den tid jag behöver.

Imorrn blir det en resa in till Manhattan, ska bli så enormt kul. Dock åker vi först 17.30, så det hinner bli för mörkt för några riktigt bra bilder, men kommer bli så häftigt att få se allt ljus, men som min host-mom sa, så kommer vi troligen åka till NYC inom de närmsta två veckorna, så då kan jag nog ta lite bättre bilder..

Ni får ha det så bra till imorrn!

God Natt!!!!!

Javisst ja.

Nar jag anda sitter vid datorn kan jag ju ta och beratta lite om familjen och omradet jag ska till.

Jag kommer att bo i en liten stad pa 20.000 invanare i Millersville, MD(Maryland) dar jag kommer att bo tillsammans med en ensamstaende mamma, Elizabeth, med tva barn. En pojke pa 10 ar, Gabriel, och en flicka pa 7 ar, Simone. Dar kommer jag att bo i en villa med pool, dar jag kommer att fa mitt eget rum med tillhorande badrum.
Elizabeth jobbar som "Childrens toy expert" och medverkar i olika tv-program, berattar om de senaste nyheterna inom barnleksaker. Simone och Gabriel gar i skolan hela dagarna, sa jag kommer att ha mycket tid till att ga pa gym eller ta collegekurser om jag skulle kanna for det. Jag kommer att jobba fran 6-8 pa morgonen, och fran 3-8 pa kvallen.

Mina tva forsta veckor dar kommer att vara inlarningsperioden for mig, elizabeth kommer att jobba valdigt mycket sa hennes foraldrar kommer att komma och gora allt, och jag kommer att ga med dem, framst for att lara mig kanna barnen, men ocksa att lara mig rutiner.
Sen efter tva veckor sa kommer vi att aka till Miami,FL pa semester och kommer hem den 24/12, familjen ar judar, men da Elizabeths pappa ar kristen, sa kommer vi att fira jul hemma hos hennes foraldrar, den 26/12 aker barnen pa en veckas semester med deras pappa, sa jag star i valet och kvalet ifall jag ska hitta en billig flygbiljett till Buffalo for att traffa mina vanner dar..

Maste ga tillbaka till hotellet nu, men vi hors senare!!
Pusshej


Framme.

Hej.
Resan gick bra utan nagra missoden, sitter nu pa ett bibliotek for bloggen ville inte riktigt fungera pa hotellets natverk. Ar nu i Stamford, CT for en orientation training och gar pa lite forelasningar osv, hon som vi har ar valdigt inspirerande och berattar de mest galna historierna, idag har jag dels lart mig varfor dem har 21 som aldergrans for att dricka alkohol, och hur man gar tillvaga da man ska ringa ett somtal som har bokstaver istallet for siffror..

Ska forsoka halla mig kort nu, och far forsoka senare ikvall igen pa hotellet, Har tva rumskamrater, en fran Brasilien och en fran Tyskland, det ar val inget storre fel pa dem, men jag umgas hellre med de tre andra svenskarna har, vi har mer gemensamt. Vi bor pa ett stort fint hotell, det enda som det ar fel pa ar hissarna, jattestort fel. Sa det blir som en overraskning varje gang man aker, idag fick vi vanta i 5 minuter for att en av de fyra hissar som finns skulle hitta till var vaning, och ikvall har jag tankt att gymma lite, ska bli skont att fa rora pa sig, da man suttit stilla sa mycket de senaste dagarna..

Hej då.

Då har jag bara hej då kvar att säga.. Är uppe nu och avslutar det sista.. Klockan 7 kommer taxin som ska ta mig till Arlanda, pappa som är på jobbet  har redan ringt 2 gånger på 5 minuter..
Är fortfarande någorlunda trött då jag hade lite svårigheter att somna igår, men jag har fått 5 timmars sömnb iaf..
Aja, måste gå vidare nu.. Äta frukost. Ni får höra mer sen när jag kommer fram till NYC..

PussHej