Tsunami

Vi skulle ha varit ett helt gäng som skulle gått ut, men några fick förhinder, så det blev jag, Lisa, Nicole och Frederikke som gav oss iväg till down-town Annapolis. Väl där hamnade vi på en restaurang vid namn Tsunami, där vi åt sushi, måste säga att jag för första gången ätit sushi och tyckt att det var väldigt gott, tidigare har sushi inte gjort ett sånt stort intryck på mig, kan nog även bero på att jag nu hittat min variant av sushi.

Servitören vi hade var väldigt trevlig(och såg bra ut), och när han fick reda på att jag kom från Sverige så var han tvungen att visa mig undersidan på sin överarm, där hade han låtit tatuera in svenska flaggan med regalskeppet Vasa framför. Jag trodde genast att han hade svenskt påbrå, men det hade han inte, han bodde temporärt i Frankrike för två år sedan, och hans svenska kompisar där tyckte att han skulle åka upp till Stockholm, och tydligen hade det satt ett stort intryck hos honom. Jag försökte få honom att dela med sig lite av sina svenska-kunskaper, men jag fick inte allt för mycket ur honom.

Efter Tsunami gick vi vidare och beställde en varsin milkshake, och åkte hem till Isabell, som var tvungen att jobba ikväll, och satt hos henne och pratade, vi alla pratade även om att åka in till D.C på söndag igen, för att spendera dagen där.. Självklart vill jag följa med, men då åker mina sneakers på!

2

Kom på att idag är det exakt två år sedan jag tog mitt körkort.. jippppppiiiiiieeeeee!!!!!

6 dagar kvar

Kom just på att det bara är sex dagar kvar tills dess jag fyller 21, den ålder då man kan dricka lagligt i USA.
Måste ju säga att det känns väldigt konstigt, lite som då jag var 15 och skulle fylla 16 och få övningsköra bil för första gången. För jag personligen var inte alls var lika exalterad när jag skulle fylla 18 eller 20 som jag var då.
Jag och mamman har redan planerat att skaffa barnvakt och sen åka och parta natten lång, hoppas bara att vi lyckas hitta en barnvakt också..

Kanske var ett smart drag att komma hit när man skulle fylla 21, för i Sverige är det ju ingen större deal, men det är det här.
Men då är ju frågan, vart ska man åka när man fyller 22?

Spysjuk.

Jag hämtade barnen i skolan, åkte hem och satte oss för att göra läxor, pojken hade säkert fått en 10-12 uppgifter som skulle vara klara tills imorgon, med tanke på att dem inte var i skolan de senaste två dagarna. När klockan var fem kom pappan för att ta med barnen ut på middag, trots att pojken inte ville gå ut pga hans läxor. De tre gick ut men fem minuter senare kom dem tillbaka in igen, flickan hade då tydligen spytt rakt ut, kan man kalla det att ställa upp för sin bror, så han kan göra sina läxor?

Middagen fick istället bli hemma, och istället för en ledig stund för mig själv, fick jag nu ta hand om en magsjuk 7-åring. Är dock även glad över att dem stannade hemma, för nu behöver inte sonen flippa ut, för att han inte fick sina läxor gjorda och vi hinner även sova ett antal timmar. Imorgon kommer flickan att stanna hemma, så jag kommer jobba hela morgondagen också, har inte jag jobbar tillräckligt många heldagar denna vecka?
Nej, men jag ska fråga mamman om inte jag kan få några timmar ledigt på kvällen för att träffa andra Au Pairer, det snackades om att gå ut och äta sushi.


Nej Men God Natt Alle Sammans


Halka

Vaknade i morse och kollade mailen om uppdatering för barnens skola, och skolan var flyttad till klockan 10, fan ock, psykologin startar 9.30, jahopp, det är väl bara för mig att missa den lektionen, då jag var den enda hemma idag.

Att komma till skolan var lite av ett nöje däremot.. Utanför är det BARA is.. så när vi äntigen lyckats ta oss till bilen, kom jag på att vi glömt bilsätena i huset, så det var bara att pallra sig tillbaka igen, men då vi äntligen kommit utanför vår infart, så hade vi inga problem med halka.
Sen när barnen var lämnade i skolan bar det iväg till min egen, och dansen väntade, idag var det svårt, men det är ju så jag vill ha det, vi går i ett väldigt snabbt tempo, och det är jätteskoj..

Nu är jag hemma igen, men ska snart iväg för att hämta barnen i skolan, ikväll kommer jag att vara ledig i några timmar, då pappan(förvånansvärt nog) har bestämt att han vill ta med barnen och äta middag.. yikes..

Bildbevis

Okej, jag ville bara visa er där hemma, hur mycket snö det ska vara här för att barnen ska få ledigt från skolan,
håll er i hatten!



Här kommer även lite bilder från de senaste två veckorna, R.I., skridskor + bak-dag..

  
  


Ledigt pga snö.. igen..

Vaknade tidigt imorse, och passade på att kolla min mail, och hade då fått ett mail om att barnens skola var stängd idag med, skoj..

Mamman åkte även upp till New York idag för att medverka på the Today Show imorgon. barnen ville ha en playdate här hemma och mamman skickade ett mail till en grannes blackberry, men det visste inte pojken om, så han ringde en annan kompis, så nu har jag 6 barn springande omkring här hemma, men glad är jag, då ingen av barnen vill ha mig med sig när dem leker, så jag har då tid att sitta i köket och göra lite läxor.  (och lite blogg, såklart)

Hoppas innerligt på att barnens skola inte är inställd imorgon, för jag vill verkligen inte missa mina egna klasser, men har samtidigt mailat mina lärare och förvarnat dem om detta.. Men jag måste också kurera mig, mamman lagade kycklingsoppa from scratch igår, så jag ska dra i mig det lite då och då..

Måste gå, ska laga chicken nuggets till flickan och hennes kompisar..

Jan 27 - 2009

Här hemma snörvlar vi på för fullt.. Mamman väckte mig i morse och sa att barnen inte har någon skola dag, för det är snö ute. Okej, idag har vi haft 1 ½ cm snö, och barnen behöver inte gå till skolan! Vad är detta? när jag gick i lågstadiet, fick jag vada i snö för att komma till skolan, medans här vet dem inte alls hur man kör när det är snö ute.

Så jag tog och somnade om, klockan 8.30 vaknade jag igen, och trodde inte alls att jag hade skola, då barnen och min skola är i samma län, så det bukar vara samma, men jag ville samidigt vara säker och ringde till skolans väder/stängningsinformation, och fick reda på att jag visst hade skola idag. Det gjorde mig glad, för jag ville verkligen inte missa dansen idag, det är riktigt roligt och tempot är precis som jag vill ha det, det är snabbt tempo, men jag hinner fortfarande göra allt och jag komer inte av mig.

När jag kom hem öppnade mamman, barnen och jag massa paket som mamman fått av diverse leksaksföretag, och satte oss och lekte med dem direkt, eller lekte och lekte, vi ingår i en "testgrupp" som får tycka till om de olika leksakerna. Pojken satte sig för att bygga modeller av Lego, och flickan och jag bakade kakor i en leksaksugn, som värmer kakorna man bakar med en glödlampa.
Allt har gått jättebra idag, men näsan min är fortfarande extremt täppt, och jag hostar slem hela tiden, varsågod! jag bjuder på den informationen. Har nu tagit Benedryl, som är lite utav allergimedicin för att få bort den rinniga näsan, men mamman i familjen sa att det även fungerade lite som sömnmedel, och nu är jag redo att sova tungt. Ses Imorgon!!

blankt

Vad ska jag skriva?
Jag har ingen aning.
Jag återkommer senare...

Kinesiskt nyår.

Och så blev man sjuk igen. Hade verkligen hoppats på att jag bara var lite småkrasslig, men nu har även min berömda hosta kommit tillbaka. Jag hostar och jag snörvlar, men samtidigt känner jag mig inte sjuk. Dock så blir jag mentalt "starkare" då kroppen börjar ge med sig.
Har sedan tidiga tonåren haft en väldigt klok persons ord i bakhuvudet, "Man gör sig bara sjukare än vad man är ifall man tänker på det.." Dessa orden kommer ifrån min kära bror.
Och sedan jag hörde dessa ord har jag alltid förnekat att jag är sjuk och kämpar på endå, och har på så sätt aldrig legat sönderslagen av ett virus.

Idag har jag haft en bra dag tycker jag dock. Skjutsade barnen till skolan och sen åkte jag till gymmet(det var först då jag kom hem jag kände mig värre). Städade barnens plus mitt eget rum, startade några maskiner tvätt, och småpratade lite med mamman som precis kommit hem från L.A. sen tog jag en liten vilopaus, då mamman tog en tupplur då hon inte sovit på hela flygresan. Sen åkte vi och hämtade barnen i skolan, körde sonen till cello-lektionen och när han var klar åkte vi hem och gjorde läxor. Medans vi gjorde läxorna åkte mamman iväg för att handla, och kom hem med kinamat då det är kinesiskt nyår idag(inte för att vi har någon som helst koppling till Kina).

När vi var klara blev det kallabalik igen, sonen fick ett vredesutbrott, för han har läxor och prov tills imorgon och han har inte pluggat alls(inte första gången detta har hänt, börjar bli riktigt trött på det..), och skyller på alla andra för att han inte tar ansvar och gör det han ska göra, så nu ska han eventuellt upp halv sex imorgon bitti för att plugga, tur att mamman är hemma, så jag får lite mer sömn, känner att jag behöver det.


Ska tillbaka till skolan imorgon igen, får återkomma med en uppdatering då, Ha De!!!


Washington D.C.

Här kommer lite bilder från D.C. som utlovat..
Här ser ni bl.a. Lincoln Memorial, Washington Monument, National Library, The Capitol, World War II Memorial samt mitt framtida hem, Vita Huset

   
    
   


Söndag

Förlåt för att jag inte har uppdaterat idag, men jag har inte mått bra på många plan. Vaknade i morse, ännu sämre än vad jag har mått tidigare, och just nu har jag ingen lust att bli sjuk.  Jag ville inte alls gå upp ur sängen klockan 7 på morgonen för att få barnen till söndagsskolan. Egentligen var ju detta farföräldrarnas jobb denna helg, men jag kände att de inte hade gjort så mycket hittills, så jag ville inte chansa. Och mycket riktigt, dem gjorde inte så mycket denna morgon heller..

Men då jag lyckades ta en liten tupplur medans barnen var borta så fick det mig att känna mig mycket bättre, jag tror nog att jag jobbat så intensivt de senaste dagarna, att det faktiskt var kroppen som började säga ifrån.

När barnen kom hem, åkte sonen iväg på en playdate, och då flickan och jag inte lyckades hitta en playdate till henne tog vi och bakade en kaka som välkomst present till mamman då hon kommer hem imorgon, vi bakade och vi bakade, blev allt från mufffins, till tårta, till småkakor. Oj, det blev mer än vi väntat. Vi hade riktigt kul och vi dansade till musik samtidigt, jag har fått henne att fastna för låten Feelgood med Ola.
När pojken kom hem var det dags för middag och då satte det igång igen. pojken, vars största intresse är att hitta småsaker, och sedan argumentera om detta, började genast hitta småfel och sedan klaga på det. Och han vägrade göra som jag sa, för att sedan ifrågasätta mig, men jag kände att jag bara inte orkade mer, så för första gången hittills har jag gett med mig. Det tog en timme för oss att sluta fred helt och hållet...

...Men då satte flickan igång, återigen är hon för trött för att stanna uppe, men då jag sa åt henne att gå och lägga sig, så vägrade hon göra det, efter mycket hopp, skrik, stamp, andnöd, springande, och gnällande, fick jag henne att sluta, gå oh borsta tänderna och hoppa i säng, även vi hade slutat fred innan hon somnade.

Imorgon måste jag förbi colleget igen, måste skaffa en mailadress och böcker till barnpsykologin. Ska nog försöka hinna med en sväng till gymmet också, vill gå på en styrkeklass. Känner att det var ett tag sedan, det var ju trots allt i onsdags.. oj, ja då måste jag verkligen tillbaka!!!


Halleluja!

Hade precis slumrat in då larmet gick. Springer ner och stänger av det. Det var farfarn som hade satt igång det för att han ville ha en läsk och skulle gå ut i garaget och hämta en burk. Ibland klarar man sig faktiskt utan läsk. Och man bör inte öppna en dörr ifall larmet redan lyser rött.
Fick inte ens ett "oj förlåt, jag hade ingen aning om att larmet var på" utan ett "well sorry" i arrogant tonläge. Just nu längtar jag så enormt till imorgon då barnen kommer hem ifrån söndagsskolan, för då är det jag som tar över helt och hållet, och farföräldrarna har åkt hem. Jag orkar inte mer.

Skulle gärna skriva ner vad jag stör mig på hos dem, men jag orkar inte sitta uppe hela natten. Tyvärr!

Älskar denna låt


Heldag i D.C

Ja, nu var man hemma igen. Trippen till D.C. gick jättebra, lite kyligt bara, och dum i huvudet som jag är, satte jag på mig mina högklackade skor, vet inte alls vad jag tänkte med, om jag ens tänkte alls.

Först åkte jag och plockade upp Basia och Maddy och vi åkte till tågstationen, tog tåget till centrala D.C och gick in en snabbis och tittade i National Library, det biblioteket där National Treasures med Nicholas Cage utspelar sig. Efter det gick vi till the Capitol, och vi ville gå en rundtur där inne, men då alla vi hade vätskor av olika sort, så bestämde vi oss för att gå den turen någon annan gång. Sen gick vi jättelångt för att komma till Washington Monument, hit kom vi för sent för att få åka upp i tornet, så vi bestämde oss för att gå vidare till Lincoln Memorial, och på vägen passerade vi massa av "minneslunder" t.ex. Andra Världkriget, Pearl Harbor och Vietnam Veterans Memorial.
När vi kom dit kände vi att vi alla behövde värma oss och få mat i magen, så vi gick tillbaka, fast denna gång gick vi en annan väg, så vi passerade Vita Huset.
Gick och åt och sen bar det hemåt, en dag att minnas, men vi kommer att åka tillbaka, för detta var bara en bråkdel av allt som finns att se, men när vi åker tillbaka, måste det vara varmare ute, och jag måste ha på mig låga skor!

Jag försökte även lägga upp lite bilder, men bloggen ville inte arbeta med mig, så det får bli imorgon, då barnen är på söndagsskola. Nu ska jag gå och lägga mig. Är extremt trött, och jag tror att det som pojken hade, har smittat av sig på mig.. usch om jag skulle bli sjuk nu..

Ledig?

Ja hur var det med den här ledigheten egentligen??
Klockan 6.40 väckte sonen mig och undrade om han fick spela Wii. Först försökte jag få honom att gå och lägga sig igen, men han var pigg, så jag sa okej då..
Nu måste jag göra mig i ordning för att åka till D.C, ska först åka och plocka upp Basia, sen åka till Maddy, sen vet jag inte riktigt än om jag ska köra till tågstationen eller om vi ska ta buss, vi får helt enkelt se.
Nej, nu måste jag skynda mig, men bara för det så har farmorn och farfarn ockuperat mitt badrum.. Jag som trodde dem redan var vakna.. shit!

shopping

Nu är jag hemma igen, var tvungen att gå i terapi, en snabb shoppingrunda. köpte en top från Forever21, en "dagbok" som jag måste ha inom dansen och jag sprang lös inne på Victoria's Secret, hann även med en stor latte från Starbucks.

När jag kom hem frågade farmorn och farfarn ifall jag skulle följa med dem imorgon, dem hade tydligen ingen aning om att jag skulle till D.C med Maddy och Basia. Det var ju lixom därför de kom hit för att passa barnen, för att jag hade planer på annat håll. Barnen har även sagt till dem att det är jag som bestämmer nu när mamman är borta, men jag har förklarat för barnen att jag egentligen är ledig och därmed inte kan bestämma.

Måste även få berätta om en produkt jag bara älskar! Jag har under tiden jag har varit här, inte använt någon handlotion, vilket har gjort att mina händer blivit jättetorra och rynkiga(!) men sen berättade mamman om en handkur från
Crabtree & Evelyn och produkten heter Gardeners, där man först använder en handscrub och efter det en lotion, jag älskar den!!!!!
Jag köpte ett kit med scrub och lotion, men jag köpte även en mindre tub, för att ha i handväskan.

Gardeners - Hand Recovery CreamGardeners - Hand Therapy Cream
scrub                           handlotion 


Äntligen Fri!

Nu har jag stökat och stånkat i flera dagar, men nu är jag äntligen "ledig" till på söndag. Det om kommer vara konstigt är att barnen fortfarande kommer att vara i huset, så hur mycket fri jag kommer vara, det vet jag inte.
Men bara för att få komma bort lite nu så har jag sagt att jag måste "uträtta" lit eärenden i köpcentrat, som ligger en halvtimma bort. Jag måste verkligen få komma ut och rensa huvudet lite.

Känner samtidigt att jag inte vill lämna barnen med deras farföräldrar det första jag gör, hej svejs, nu drar jag lixom.. Nu när jag vet att barnen inte är helt nöjda att få spendera helgen med dem. Men jag lovade att åka till köpcentrat tidigt så jag kunde komma hem tidigt, dock tar jag lång tid på mig att göra mig i ording för att åka, tusan också, behöver tanka också kom jag på.. Hoppas bara att jag inte kör vilse denna gång..


"Welcome to the motherhood"

Det var precis de orden jag fick utav mamman då jag berättade att jag knappt fått någon sömn de senaste nätterna, för det finns så mycket att göra, och att barnen väckt mig mitt i natten, med diverse problem: Kan inte sova, öppna vattenflaska, finns inget toalettpapper, sjuk och vill ta smärtlindrande m.m.
Just nu känner jag för att sova resten av dagen, men jag måste städa tills ikväll, och jag måste även vaka över sonen, då han är hemma från skolan idag. Undrar vad vi ska hitta på till lunch? hmmm..

Vabba

Okej, morgondagen hade jag tänkt uträtta många ärenden, men sonen i familjen har bara blivit värre, så mamman och jag kom gemensamt överrens om att han inte kommer gå till skolan imorgon. Men jag ska ändå försöka flika in ett eller två på vägen hem, då vi skjutsat flickan till skolan.

Imorgon kväll kommer även barnens farföräldrar och tar över efter mig. Vet dock inte hur det kommer gå, då dem aldrig tagit hand om barnen ensamma en längre stund. Det är därför barnen vill bo här hemma, för att dem vill ha mig i närheten. Men jag kommer eventuellt åka till Annapolis Mall,då jag blivit avbytt på fredag, och kommer att åka till D.C på lördag, så jag kommer inte vara här endå..
Jag vill däremot vara hemma, för just nu har jag kommit så pass nära barnen att jag blir orolig då jag inte kan vaka över dem. Pojken och pappan skulle ikväll gå ut med källsorteringen och soporna, då pojken kom in, då hade pappan lämnat honom ensam ute i mörkret och försvunnit runt huset, vilket pojken har haft oändliga samtal med honom att han inte vill att han gör så. Så jag gick ut med pojken och stod utanför tills alla sopor var ute på gatan, pappan kom och sa åt mig att gå in igen, men jag vägrade. Jag vill inte att pojken ska känna sig rädd och lämnad. Detta är en av de anledningar varför barnen inte vill åka och hälsa på pappan varannan helg. Att han inte lyssnar på dem, och att han lämnar dem ensamma, då de båda är rädda av sig.
Men jag kommer att lämna mina kontaktuppgifter hemma, så det bara är att ringa ifall dem behöver hjälp.

Nej nu måste jag sova.. Måste spara krafter till imorgon, då jag kommer jobba praktiskt taget hela dagen.. Fick även ett uppmuntrande samtal från mamman som sa att hon hälsat på en vän som bor på en enormt gård i Malibu, med sjöutsikt, och dem hade sett valar simma förbi, då hon kom att tänka på att vi skulle kunnat följa med henne, då det är över helgen.. Hoppsan Kerstin vilken otur man har..
Och förresten har Daniel och jag en väldigt intressant konversation på facebook angående mjölk, måste tyvärr avsluta den - typiskt..


Första dagen i skolan.

Idag vaknade jag klockan 05.25. Inte alls okej. Jag behöver min sömn, annars är jag död på kvällarna.. Och det är ju inte bra, då kommer jag ju inte upp på mornarna. Längtar till helgen då jag kommer få sova ut åtminståne litegrann.

Sonen i familjen hade inatt blivit värre, så mamman sa att han kunde få vara hemma, pappan skulle ta över från mig eftersom mina klasser började. Och när jag pratade med honom sa han att han skulle komma klockan 9. Kanon, för 9.30 började barnpsykologin. Men han kom inte klockan 9, han kom kvart över.. så arg som jag är rusar jag ut och sätter mig i bilen (För er som inte vet, så tar det åtminstone 15 minuter att åka till colleget). Snabb, som jag endå är, rullade in på parkeringen då det var 5 minuter kvar till klassen började, men det fanns INGA parkeringsplatser, 15 minuter tog det att hitta en plats, så jag blev 10 minuter sen, ingen bra start alls.
Efter det hade jag dans med 15 minuters rast emellan, men psykologiläraren ville prata med mig då jag tar en noncredit kurs i en creditklass, (för mycket att berätta om nu..) Så jag fick rusa till dansen, byta om och kom in precis då närvaron togs, vår lärare Tommy är hhelt underbar, extremt rolig.. Kursen gick väldigt bra, det var hur kul som helst. Alla är väldigt fokuserade och ingen pratar unter lektionstid, precis som jag vill ha det, lite annorlunda från min grupp på Kühlers.

Två tjejer i gruppen hade lite för bred dialekt när dem presenterade sig, så när vi hade drickpaus var jag tvungen att fråga ifall de var svenskar, och visst, det var dem, så kul att få träffa på lite svenskar här också.


Nej nu måste jag hoppa i duschen, ska snart hämta barnen och efter det ska vi åka och handla ingredienser till att baka till deras skola imorgon..

Hej då!!


Sjukling, Smärta och mer Smärta.

Skoj, nu lagom till att college ska börja så har sonen blivit sjuk, jag som vanligtvis inte blir sjuk kommer väl bli enormt sjuk bara för att.. Var rädd att bli tvungen att stanna hemma ifall hen hade feber, men mamman har nu sagt till pappan att han får komma förbi och passa sonen då jag är iväg på mina kurser. Sen har jag inget emot att vabba, men inte då kurserna börjar.

Var även som sagt och gymmade tidigare idag, och nu har jag världens smärta i vaderna, armarna tog inte lika mycket stryk, men det blev värre, då flickans danslärare idag kallade in alla på lektionen och vi fick köra ännu mer armövningar..

Annars så har jag väl inte gjort så mycket mera, tvättat fem omgångar med tvätt, helt otroligt hur mycket vi tvättar, med tanke på att vi bara är fyra i huset.. Imorgon kommer jag att var ensam med barnen till på måndag, eventuellt tisdag. Mamman åker till L.A. för att jobba, och funderar på att även åka till Seattle, för att klämma in lite extra jobb. Skönt kommer att vara att barnens farföräldrar flyttar in hos oss och tar hand om barnen, så jag kan göra som jag vill från fredag kväll till söndag eftermiddag.

Längtar även till oika saker, till imorrn då college börjar, till på lördag då jag och Maddy ska på sightseeing i D.C.
Jon (JoB) från det camp jag jobbat på tidigare mailade mig idag också med förfrågan o jag skulle komma och jobba i sommar, och det känns då konstigt att tacka nej, men skrev dock att jag eventuellt ville komma och vara volontär i en vecka, då jag har semester. skulle vara så kul att få träffa mina kompisar där igen.

Nepp. Måste sova nu, Vi hörs!

Bra!

Natten var inte så rolig, vaknade klarvaken, och började klä på mig dagens kläder, men undrade helt plötsligt varför jag inte kunde minnas att klockan ringt, och den visade sig vara 23.45. Efter detta vaknade jag ca 13 gånger. När klockan var 05.35 orkade jag inte mer, jag gick upp och började förbereda barnens lunchlådor.

Väckte dem och skjutsade iväg dem till skolan. Efter det bar jag iväg till gymmet och tog en klass med step och vikter, hade hoppats på att få mer magträning, men fick nu nöja mig med ben och armar. Kom hem och städade barnen och mitt eget rum, städade rent köket, satte igång en tvätt, vek tvätt som redan var färdig, och nu ska jag hoppa i duschen. Så denna morgon mår jag bra, har fått mycket gjort.



Måste säga samtidigt nu att jag är väldigt nervös över att starta college imorgon.. 9.30 väntar barnpsykologi och 11.00 väntar jazzdansen. Spännande, men nervöst..

Sitter här med en salmiak-balk i munnen.

Först och främst:
Troll??? Va?? Tack pappa, tack Aina, jag ska komma ihåg det här.. Hämnden är ljuv, brukar man säga. Jag ska nog hitta på något..
Vem är jag?


Och tack, tack, tack, tack, tack mamma och pappa för paketet ni skickade!!!!! Såg ett grönt vadderat kuvert i brevlådan idag då mamman och jag åkte till gymmet. Och längtade som bara den till att få komma hem och öppna det.. Saltlakritsen satt som handen i handsken, och ville inget hellre att barnen skull gå och lägga sig så jag kunde påbörja den. Men pojken hade ett ton med läxor som jag försökte hjälpa honom med, han blev nog lite förvånad över mina kunskaper i matte, det blev iallfall jag..
Så nu, två timmar efter det att flickan somnade, och pojken har gått till sängs, kan jag påbörja mitt paket. Mumma!!!!!!!

The Inauguration

Vem kan ha undgått att Obama verkställer som president idag.
Jag sitter nu och kollar på hans tal på tv. Jag är glad å Amerikas sida, att äntligen få den förändring som landet behöver. När man såg alla "viktiga" inbjudna personer, så var det bara vita män i övre medelåldern, med deras fruar, som ser exakt likadana ut, rör sig, talar och beteende.



Om en stund ska vi till gymmet och jag kan inte vänta längre känns det som, vill röra på mig. gaaahhh

Ingen förändring

Svanskotan vägrar ge med sig.. Nu har jag haft ont i en vecka, och det blir bara värre och värre.. Nu kan jag knappt sitta utan att stötvis få smärta i ryggslutet.
Ska försöka ta det lugnt på gymmet, inge mer spinning på ett tag för min del. För ta en tur på löpbandet istället, och ta styrkeklasser. Tycker själv att jag ser lite resultat från att ha varit på gymmet, men behöver mer träning tycker jag själv. Ganska skönt att avreagera sig lite på gymmet..

Nu sitter jag och mamman i vardagsrummet och tittar på The Inauguration på tv. Klockan två åker vi till gymmet, då hon har tid med sin personliga tränare och jag ska köra pulsträning,
Hon skulle ha åkt till NYC tidigt imorgon, men finns inga biljetter till tåg eller bussar, så det verkar som att hon får ställa in sitt jobb imorgon istället, vi får helt enkelt se..


Måndag

Morgonen startade med att jag fick vara ensam en stund, mamman skulle åka för att ta blodprov och tog med sig barnen, så jag fick vara hemma själv.. Mamman vill väl helst att jag ska ta så mycket som möjligt ledigt nu då jag kommer jobba som en tok de närmsta dagarna, fast jag känner inte för att gå omkring utan att hjälpa till, varför ska jag inte hjälpa till för? när jag ändå är här..

Sen kom dem hem och jag blev själv med barnen då mamman hade tid med sin personliga tränare. Men när hon kom hem åkte vi för att se filmen "Mall Cop", filmen var helt okej, vissa roliga inslag, men samtidigt en del där man inte alls förstod det roliga. Åkte hem och lagade mat och hoppade i badet. När barnen gått och lagt sig satt jag och mamman oss ner i soffan med en varsin drink och tittade på "My Name Is Earl" och nu är det läggdags för våran del..

Imogon får barnen ha på sig röd-blå-vita kläder på sig till skolan då det officiella presidentbytet sker. Får se vad jag själv hittar på, gymmet är ett måste i alla fall..

Jag saknar..

Filmjölk, Saltlakrits, pappas spaghetti m. köttfärssås,
Elin, Martina, Emma, Aina, Mamma, Pappa, Jonas, kanelbullar,
jul/påskmust, snö, min tjocka kudde, lantchips, dans.




En veckas träning åt skogen!

Som jag skrev tidigare, så var vi idag och lyssnade på sonens cello-konsert, det var nio barn/ungdomar där och spelade. Sonen i familjen var den som var yngst skulle jag tro, och han är rejält duktig, dock kom han av sig på några ställen, då han spelade ur minnet utan noter.. 
Efteråt blev han väldigt upprörd utav detta, han har enorm prestationsångest och vill alltid göra det bästa till 110%. Och då det inte går som han vill blir han upprörd. Men allt gick bra tillslut ändå.

Efter det åkte vi till barnens farföräldrar som anordnade öppet hus, maten var otroligt god, och jag tror sökert jag gick upp 5 pounds av att äta den maten, blir till att springa till gymmet varje dag nästa vecka då, och jobba ännu hårdare.. vojjnevojjne..

Imorgon är även barnen lediga från skolan, då det är Martin Luther King Day, får se vad vi hittar på, jag måste köpa mig en ryggsäck tills skolan börjar för min del på torsdag, oj så spännande det kommer bli, är dock jättenervös över att det kommer att vara sjukt svårt, men får hoppas på det bästa..


Onödig morgon?

Gick upp klockan sju imorse för att hjälpa till att väcka barnen. Men mamman skickade tillbaka mig till sängen för hon påstod att jag inte ska jobba idag.. Tro mig, jag jobbar idag, men hon vill väl bara att jag ska få sova ut ordentligt.
Fast ute är det ljust så för min del går det inte att somna om..

Nu har familjen åkt till söndagsskolan, men senare idag ska vi iväg för att lyssna på pojkens cellokonsert. Sen ska vi tillbaka till barnens farföräldrar, då dem har öppet hus för att komma och hälsa på fastern som är hemma från Israel.

Ni får ha det så bra till senare!!

Shabbat

Svanskotan värker fortfarande och jag har ingen aning om vad som kan vara problemet. Har nu haft ont i fyra dagar och inte blir det bättre minsann. Hoppas innerligt på att det går över snart.

Idag var vi och hälsade på barnens farmor och farfar (aka "Daba" & Steve) då barnens faster har kommit från Israel för att hälsa på med deras sexmånaders. Jag höll på och göra bort mig rejält då jag ville ta en bild på sonen då han höll sin kusin, mamman sa snabbt till mig att vi får vänta till imorgon, då vi ska hälsa på igen, jaha tänkte jag snabbt, men stoppade ner kameran igen, jag som ville ha en bild då dem satt så sött i soffan.. Men kom snabbt på att idag var shabbat, och det skulle nog varit respektlöst att ta en bild på deras son, då de är riktigt religösa..

Imorgon blir det igen till att gå upp tidigt för att hjälpa till att göra barnen redo för söndagsskola, men sen på måndag och tisdag, kan jag eventuellt ta det lite lugnare med jobb, men detta är för att spara krafter till ons-tors-fre-lör-sön..

Barnen skulle ha varit hos deras pappa i helgen, men som nu inte tänker vara med dem, för att han väljer att jobba istället, vilket gjorde att hans föräldrar ska ta hand om dem, farföräldrarna är väl inte de mest pedagogiska när det kommer till barn.. Så båda två ville stanna hemma med mig, men då jag ska till D.C hela lördagen, så är det ingen bra idé att jag ska ta hand om dem, och jag behöver lite ledighet. Med tanke på hur hektiskt det är som det är.

--

Då var man vaken igen, har varit nere och ätit pannkakor och är nu på mitt rum för att byta om. Idag ska vi åka till mammans fd. svärföräldrar för att hälsa på mammans svägerska som kommit hem från Israel där hon bor med make och nyfödd.

Måste skynda mig, tar en uppdatering senare.

Skridskoåkning

Fick idag ledigt på eftermiddagen, då jag kommer jobba väääldigt mycket nästa vecka. Och för att mamman ville gå ut imorgon, och vi får skifta, då barnen spenderar denna helg hos mamman.

Pratade med Isabell, och hon hade lust att åka skridskor, jag kände mig väl sådär intresserad, då jag knappt åkt de senaste 9 åren pga mina fötter som börjat krampa efter 3 minuter. Satte på mig skridskorna och bar av ner mot utomhusrinken. Måste säga att det var väldigt kul att åka, och jag spenderade 2 timmar på raken utan paus på isen, äntligen har jag fått känna på glädjen med att åka skridskor, och behöver numer inte förknippa ordet skridskor med smärta och obehag. Fast, en och annan blåsa och skavsår har jag nu samlat på mig, men det gör absolut ingenting!
Känns även lovande, då mamman pratade i förrgår om att vi eventuellt skulle hitta på en skidsemester, kanske har jag samma tur då. 

Efter åkningen bar det iväg till biografen där vi mötte upp Nicole och kollade på film. Men inne på biografen var det så fruktansvärt kallt, att jag satt med både dunjacka och vantar på mig. Sitter nu i sängen hemma med tjocktröja och tjockbyxor. Och ska snar lägga mig och sova, då jag nu har varit vaken i 19 timmar, upp imorrn och ta hand om barn! 


OJ!!

Kollade precis min statistik här på bloggen.

Okej, hittills har jag inte haft så många läsare, men det senaste dygnet har det skjutit i höjden. Blev positivt överraskad. Verkligen skoj!!

Rhode Island

Då sitter man här, nybadad efter en sväng på gymmet. Tog idag bara en timmes promenad i snabbt tempo, musklerna gör fortfarande för ont, för att göra något annat. Utomhus är det nu -12 grader celsius, och iiiiiiiskallt, när vi kom hem igår, så hade pappan varit över i vårat hus, och sänkt värmen till 14 grader celsius, vilket även innebar att jag inte kunde somna, då mina lakan nästintill var fastfrusna i madrassen. Han gör såna saker trots att han inte bor i huset..  

Igår kväll kom jag, mamman och barnen hem från Rhode Island, där vi spenderat 24 timmar. Mamman hade ett jobbmöte på leksaksföretaget Hasbro (Monopol, Risk, My Little Pony samt Mr. Potatohead). Och jag och barnen följde med för att träffa mammans bror och hans fru.
Till skillnad från mamman, så är brodern och hans fru ortodoxa judar. Vilket även innebar kosher-måltider, dem fick inte visa håret utanför huset, så dem fick bära hatt/mössa. Dem har två olika set av porslin, ett set för kött och ett för mjölkprodukter. Två olika dukar med samma anledning av det jag nämnde tidigare, och diskhon var delad i två, en för kött-disken och en för mjölk-disken. Jag frågade även hur dem gjorde med disken då dem använde diskmaskin, och dem förklarade då att de körde en tom disk emellan varje omgång.
Jag vågade även inte erbjuda min hjälp i köket, av rädsla att råka göra fel. Använda fel köksmaterial.
Dock måste jag säga att det var väldigt intressant att se hur dem levde.

Igår när mamman var klar med sitt möte, fick vi även en liten privatguidad tur av Hasbro, fick se nyheter för 2009, kan tyvärr dock inte säga vad, tog en liten smygbild, men kan heller inte lägga upp den, av rättsliga skäl.
Många bilder med Mr. Potatohead togs, trots att det var iskallt ute, skolbarnen i R.I. fick ledigt den dagen p.g.a kyla. Men jag vill inte säga att det var kallare än en vinterdag i Sverige.

                                      

Hemkommen

Har precis kommit hem från Rhode Island, men får tyvärr vänta till imorgon med uppdatering.. Ska upp igen om sex timmar och måste få sömn, då jag vaknade väldigt tidigt imorse.

Ha de!

Ensam.

Och nu var man ensam i huset med barnen igen, lika bra att passa på, då jag i stort sett kommer vara helt ensam under februari månad då mamman ska iväg på sin Media-Tour.

Mamman åkte vid middagstid till Philadelphia som ligger 3 timmar bort, för att jobba på QVC, en nationell tv-station som sänder därifrån. Och jag är nu ensam med barnen, mycket lättare nu tycker jag, dels för att dem har lärt känna mig lite mer, men också för att jag inte är lika up tight som tidigare, då allt var tvunget att ske samtidigt. Flickan somnade väldigt snabbt idag, och sonen och jag satt uppe och jag hjälpte honom med två av hans hundra miljoner läxor. Ska nu sova för att gå upp kvart i sex imorgon, ska även traska mig iväg till gymmet efter att jag skjutsat dem till skolan, vet dock inte om jag ska springa eller spinna.

Imorgon plockar vi upp barnen tidigare än vanligt och åker till Rhode Island, där vi ska hälsa på mammans bror och hans fru, vi har precis fått reda på att de väntar sitt första barn. Vi ska också åka förbi mammans universitet där hon gick. Så det kommer att bli lite sightseeing.

Idag skickade vi också iväg ansökningarna till barnens camp, så jag vet nu vilka veckor det är jag har ledigt i sommar..

Och förresten, det var bra att vi inte gick på den där VIP-tillställningen idag.
För den var nämligen igår, haha!!! Oj, vad fel man kan ta på dag och tid.

Datorjävel

Jag är jätteglad att min dator är fixad, men det kostade mer än jag beräknade, ville betala från mitt svenska konto, men från det att jag fick min sista lön innan jag åkte, har resulterat i att jag har lite mindre än 2.000 kronor, och datorn kostade strax över 2.000 kronor, så jag fick använda mitt amerikanska konto, vilket nu har resulterat i att jag bara har 33 dollar kvar där.. inte kul alls, inte nu när dollarn står på mer än 8 kronor/dollarn.
Besvikelse.

Höjden av lycka

Äntligen har jag fått tillbaka min egen dator!!! Nu ska jag bara lära mig att skriva å, ä och ö istället för a, a och o.. Kommer nog ta ett tag innan jag lär mig igen..

Kom precis hem från gymmet där spenderat 1½ timma på löpbandet, nu sitter jag och njuter av en egenkomponerad fruktallad innehållande banan, ananas, vindruvor, jordgubbar och björnbär.. MUMS!!!!

Mamman är och byter olja på bilen, men när hon kommer hem har i alla fall jag bestämt att vi ska packa barnens väskor till Rhode Island.

R.I.P

Daniel.
Jag beklagar djupt bortgangen av din mamma, jag fick just reda pa det, jag har mina tankar pa dig och din familj, och ifall du nagonsin kanner for att komma bort, star dorrarna alltid oppna for dig har.



I morse var det kaotiskt igen, denna gang var jag glad att mamman var hemma sa aven hon kunde se hur jag har det de flesta mornarna. Denna gang foljde jag inte med dem i bilen till skolan, mamman maste skriva en artikel som det ar deadline pa idag, och ville jobba ostort direkt efterat, och det gar inte da vi ar tillsammans, vi snackar for mycket med varandra. Sa hon skulle aka till ett bibliotek och vi skulle traffas pa gymmet efterat, idag ska jag bara gora pulstraning, da kroppen fortfarande ar for om fran gardagen.
Innan jag aker maste jag bara stada barnens rum, eller maste och maste, jag vill det, sa att mamman kan fokusera pa annat an stadning nar vi kommer hem, vi maste aven starta packa for var resa till Rhode Island imorgon..


Hit ska jag!
Kanske inte lika soligt nu kanske..


Btw, nu fungerar lanken i ett tidigare inlagg!

Korslaget

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.800117

Ar det nagon mer an jag som tycker det har ar fullkomligt ratt??
I love it!!
Forsta framtradandet nagonsin i denna show som jag gillar!
Bra gjort!!

Tupplur

Har spenderat den senaste timmen med att sova, och sa skont det var!!!
Har tidigare inte velat sova, for att jag varit radd att jag inte skulle kunna sova pa kvallen sen, men idag kunde jag inte lata bli, mamman satt och betalade rakningar och skickade ut x antal mail, sa jag tyckte det var battre ifall jag lat henne jobba, sa att hon far lite gjort. Sa jag la mig pa min sang, och somnade in..
Underskatta aldrig somn, det som ar sa otroligt harligt..

3 veckor och 3 dagar kvar till min 21-arsdag nu!! Nedrakning pagar!!

Traningsvark.

Kom for en stund sen hem ifran gymmet tillsammans med mamman, vi var pa ett pass som hette TMC, dar man jobbar med step-brada, hantlar, stanger och pilatesboll.. Extremt jobbigt, men samtidigt kul, ska fortsatta ga den klassen tror jag. Vi fick gora armhavningar med vara fotter pa bollen, och oj sa mina armar ar svaga! Mina armhavningar bestod mest av att jag bojde 5 cm pa armarna, for att sen stracka pa dem igen..

Kom hem och lagade omelett med sauterade morotter, broccoli och lok, tillsammans med kanadensiskt bacon.

Vi jobbade aven hart med magen pa gymmet idag, sa nu nar jag tog ett bad, kunde jag inte komma upp igen for magmusklerna orkade helt enkelt inte mer, och armarna var ocksa for trotta for att kunna dra mig upp. Det ar ett under att jag sitter har nu..

Langtar till pa onsdag, da vi kommer bort fran vardagen igen, for att aka till Providence, Rhode Island..


Inget VIP, men R.I.

Okej, det blev inget med den VIP-tillstallningen i New York som jag namnde i ett tidigare inlagg. Istallet ska vi aka till Rhode Island pa onsdag tillsammans med mamman som ska gora ett jobb dar uppe, och samtidigt ska vi halsa pa hennes bror som bor dar, 30 minuter fran Boston.
Barnen tyckte ocksa det var en bra ide, "family before famous" var nagot de sa.. Sa pa onsdag eftermiddag kommer vi att flyga dit upp, och komma hem igen sent pa torsdag kvall. Det ar ko-lugnt for mig, da mamman sa att vi mest troligen kommer att aka till New York i februari igen da hon har mycket jobb dar, far helt enkelt se.

Karlek






cleansersmoisturizersmini peel padsreplenishing cream lip plump


Har verkligen foralskat mig i denna serie skonhetsprodukter, de fem som ar ovan har jag sjalv kopt och ar helt besatt i dem. De fungerar verkligen!! Jag sag resultat efter bara en dags anvandande..
Fr. Vanster: Rengoring, Dagkram, Peeling-pads, Nattkram och Lip-plumber..


Circus Tour

Har nu bestamt mig for att ga och se Britney Spears konsert den 24 Mars 2009 i Verizon Center, D.C.. Nu galler det bara att hitta folk som vill ga med mig. Jag far florta med de andra Au Pairerna. Konserten sags ju vara riktigt bra..



Land dag.

Hula-dansen gick bra. Dock blev det valdigt mycket prat och lite dans fran tanten som tog hand om oss, men det lilla vi faktiskt gjorde var valdigt... intressant....... 

Efter det akte ett gang till Annapolis Mall for lunch och mini-shopping, efter det akte jag hem till Maddy, da jag just nu helt enkelt ar for radd for att spendera mycket tid hemma helt sjalv. Nar jag akte till dansen i morse la jag marke till att grinden till baksidan var oppen, sa det var definitivt nagon dar igar, da bade barnen, pappan och mamman lamnade huset genom garaget igar, sa ingen av dem gick gebom grinden... Yikes.. Golfklubban ar fortfarande mitt basta skydd som jag har bredvid sangen och jag sover numer med mobilen pa mig.

Nar jag och Maddy varit hemma ett tag akte vi till Annapolis Harbour, ett mini-kopcentrum, dar vi skulle mota Basia fran Polen och nagra av hennes kompisar for att se filmen The Curious Case Of Benjamin Button. Mamma, det har ar verkligen en film i din genre, du skulle verkligen gilla den.. Det gjorde jag..
Under hela filmen messade mamman till mig och ville att jag skulle komma till Virginia for att parta med henne, hon traffade ett flertal yngre killar som hon skickade kort pa, och sa att dem ville traffa mig. Dock hade jag inte min egen bil, sa det kunde jag inte..

Imorgon hade jag tankt aka till gymmet en snabbis, kanner att jag behover det. Men vill enda stada lite at mamman som kommer hem imorgon runt 16.00.. Imorgon kommer vi att ha ett litet football-party har hemma, sa om vi ska ha folk over. Kanske det ar bra om det ser fint ut har hemma.

Nej nu ska jag sova, ifall jag ska hinna bade stadning och gym imorgon.
God Natt!!

Nu ar jag radd igen..

Sov ensam hemma inatt, och har nu en vana att lata alla ljus i huset vara tanda. Men klockan 12 i natt satte hunden igen att skalla igen.. Yikes!!

Messade mamman som snabbt skickade numret till polisen till mig.. Jag utnyttjade dock inte det numret, for sa fort hunden borjade skalla, sprang jag till fonstret pa bada sidorna av huset, utan att se nagot..



Nu maste jag gora mig i ordning for klockan 10 ska jag ivag for att dansa Hula-dans. Haha, sa skoj!!

Gym.

Maste ocksa saga nu nar jag har datorn framme, ar att jag skrev upp mig till gymmet igar. Jag och mamman gick dit for att spinna, och passade da pa att skriva upp mig. Medlemsskapet ar ca 100 dollar i manaden, men mamman sa att hon kunde betala det sa lange jag verkligen gick, sa nu tusan ska har tranas, annars maste jag betala det sjalv.

Och spinningen gick bra, men jag maste fa battre kondition, var totalt dod efter bara nagra minuter, men vagrade sakta ner, sa igar kvall hade jag varldens traningsvark, inte skoj alls. Dock tonades den ner efter tva Captain Morgan med Diet Coke.

Mamman och jag har nu kollat in ett flertal pass som vi kanner for att ga, och jag borjar college kl 9.30 pa tisdagar och torsdagar, sa da kan jag alltid aka till gymmet forst, da det ligger i narheten av barnens skola, och alldeles bredvid colleget.

Underbart!

Mucho News!

Min dator har kraschat, skriver nu fran familjens dator, sa ni far klara er utan a, a och o. De som nu fixar min dator ringde och sa idag att det var harddisken som var paj och dem ska nu losa det. Yippie!

Inatt hade vi tva extra barn har hemma, en kompis till familjen behovde hjalp da hon skulle upp och jobba klockan 4 imorse, hennes 3-aring Lily, ar helt sald pa mig maste jag saga, igar ville hon inte slappa mig och hon kom aven in till mig i natt, da hon inte kunde sove, lite svart att ta stallning till ifall jag skulle lata henne sova i min sang, da man inte vet hur andra familjer skulle reagera pa det, men samtidigt sa ar hon ju bara 3..
Jag och mamman tog med oss henne da vi fick varsin manikyr och pedikyr(som forovrigt ar himmelen pa jorden) och Lily blev sa glad for hon fick ocksa mala sina naglar, har nog aldrig sett ett barn vara sa koncentrerat pa vad hon har gjort.

Sen akte vi och hamtade barnen, akte till kopcentrat i Annapolis, handlade lite hudprodukter, sasom rengoringskram, nattkram och handscrub med tillhoande lotion, fick en necessar pa kopet som jag bara alskar!

Imorgon ska jag aka ivag pa ett Clustermote, dar alla vi Au Pairer i detta omrade traffas for att gora saker tillsammans, imorrn ska vi dansa Hula-dans, ska bli jattekul och spannande. Fick idagocksa reda pa att det kommer vara tva svenska tjejer till pa detta Cultural Fair, jag namnt tidigare, sa forhoppningsvis kanske vi kan komma pa ideer tillsammans.

Och forresten, idag fick vi 4 V.I.P-pass till en tillstallning i New York med David Archuleta, tvaan i forra omgangen av American Idol. Jag och barnen vill verkligen aka, men mamman tycker det blir lite for mycket resande, for att bara vara i New York i nagra timmar, hon vill inte att dem ska missa for mycket fran skolan, och jag kan forsta henne, men anda, jag vill aka!! iiihhhh!!


David Archuleta - Skulle vara sa skoj sa!!!

Cultural Fair.

Fick idag ett mail från min Community Counselor. Hon meddelade att den 7:e Februari var det dags för the Cultural Fair, där Au Pairer från olika länder kommer att göra en presentation om sitt eget land, och undrade om jag ville vara med i detta.. Självklart svarade jag ja. Frågan är bara nu vad jag ska hitta på i min presentation, hade i alla fall tänkt göra små köttbullar och sätta tandpetare i dem, så folk kan ta ifall dem vill, men vad mer ska man hitta på?? Spela svensk musik?

Förslag någon?

Äntligen!

Nu äntligen är allt klart med colleget. Nu fanns jag äntligen med i registret, så nu är jag redo för min jazzkurs och barn psykologin.

Sitter nu hemma och bara softar, dricker en latte från starbucks och äter körsbär.. mums! Hade tänkt åka och få en massage idag, men jag hade inte några pengar på mig, och dem tog inte kort. Så jag får göra det någon annan dag, eventuellt får barnen trampa runt på min rygg när de kommer hem.

Sitter också och tittar på olika resor runt här i usa, har lust att någongång åka på en resa runt i usa i nio veckor, fast det får bli när jag har pengarna och nä jag kommer hem till Sverige, då jag bara har fyra veckor på mig att resa runt, då jag avslutar min vistelse här.



Vore en dröm. $5112.

Morgon

Flickan väckte mig klockan 4 i morse, tusan, jag har försovit mig, tänkte jag, då jag inte visste vad klockan var. Men hon ville bara ha hjälp med att fixa lakanen och täcket, som ihoptvistat fallit ner på golvet.

Om tio minuter ska jag in för att väcka sonen i familjen, sen drar det hela igång igen. huvaligen.


ensam hemma

Efter mitt utbrott tidigare idag så har jag lyckats lugna ner mig. Jag åkte hem och mamman och jag åkte för att hämta barnen, sen bar det hemåt för läxläsning och middag, bad och läggdags. Mamman åkte vid sextiden till Philadelphia, där hon vanligen brukar sända ifrån. Allt gick bra tills halv 8, då flickan började bli för trött, och bar sig illa åt, nåväl, från låtsasgråt och springande till riktiga tårar och massa "förlåt" med kramar till mig och brodern, så fick jag henne äntligen i säng. 8.40 kom hon ner till mig för att hon inte kunde sova, jag gjorde en lång förklaring att man måste försöka så gott man kan, men om hon fortfarande inte kunde sova när ja väl kom upp, så kunde jag lägga mig ner bredvid henne.
10 minuter senare när jag kom upp, så var hon i djup sömn.

Förresten, efter alla inbrottsförsök och faktiska inbrott i området, så funderade jag på att låsa hundluckan inatt, men jag är helt enkelt FÖR trött, för att orka gå upp i natt för att låsa upp luckan, och den var alldeles för trög för att orka göra det inatt, så jag låste upp den, men sover numera med en järn-nia under sängen. Väldigt bra!

Imorgon efter det att jag lämnat barnen i skolan, ska jag åka till colleget för att hoppas att de fixat allt med registreringen, har dem inte gjort det, väntar en rejäl utskällning nu när jag försökt göra mitt bästa så många gånger och inte fått ett skit tillbaka. När jag är klar med det, måste jag åka och få mig en massage, har så ont i ryggen, min vänstra axel har låst sig totalt och jag kan inte göra ett dugg med den sidan av kroppen, jättejobbigt verkligen.

Trivia.
Fick idag reda på att om man kommer försent till upphämtningen på barnens skola, så får man böta 20 dollar -
i minuten..

Mamman berättade också, att de gånger jag kommer att följa med henne till jobbet, och träffa diverse kändisar, så får jag inte röra en min, man får låtsas att dem inte ens är i samma rum, hur tusan ska jag klara det?

Jag är stolt, inte en enda gång hittills har jag besökt: Någon snabbmatsrestaurang, Wal-Mart eller Target. Credd till mig.

HATA AACC!!!

Colleget var såååå tröööögt.. Först åker jag för att få mitt tillstånd för att börja dans där, gick hur smidigt som helst. Sen kommer jag till de totalt inkompetenta, sega, trögfattade, töntarna på administrationen. usch!

Gick för att kopiera mitt pass för andra gången, det gick bra, men sen när jag gick för att registrera mig så gick inte det, nehe, då fick jag gå tillbaka till administrationen, dem svarar att jag inte fyllt i min application, jojo, det gjorde jag två veckor innan jul, då fick jag sitta och fylla i en ny application, snabbt tyckte hon som tog hand om mig, men inte så konstigt när jag gjort det tidigare svarade jag. Gick tillbaka till registreringen, då kunde inte dem få tillgång till min profil, för att administrationen var inne på min sida, väntade 10 minuter, gick fortfarande inte, kom tillbaka 15 minuter senare, nej då har datrn kraschat!

Vad jag Hatar AACC!! Får åka tillbaka imorgon bitti och spendera hela dagen där då. 

USCH!! 

College.

Nu har jag och mamman varit iväg och lämnat barnen i skolan, sen åkte vi till mataffären Giant för att handla 10 saker.
1 ½ timme senare, 13 kassar och 3 500 kronor fattigare kom vi därifrån. OJ!

Har precis hört av colleget där jag ska gå, dem har nu gett mig tillstånd att ta en danskurs där, med tanke på min erfarenhet, oj, nu kan jag inte slacka inte..
Ska snart åka dit för att få det skriftligt, och sen registrera mig, så allt blir klart med barnpsykologin och dansen, men först måste jag äta, har inte gjort det idag, vilket har resulterat i att jag skakar av blodsockerfall, btw heter det så?


   


Här ovan ser ni tre bilder från nyår, en på Nicole, som försöker visa att hon är nykter, en på Frederikke och Nicole, och den sista på mig.

Här under ser ni en bild från familjens Hobo-meal. Familjen till vänster, S'mores till höger.


 




blurb

Btw, pappa, det var en hackare som tagit över mammans hemsida. Så nu vet vi det.
Det ska snart ha löst sig hoppas jag..

Puh, måste skicka ut hunden från mitt rum nu, hon ligger och fiser något så förfärligt..

Inbrottsförsök.

Ytterligare en granne på vår gata har nu haft inbrottsförsök emot sig. Familjen är på resa till Tyskland, och tjuvarna hade försökt bryta sig in runt ett på dagen(!!!). Snacka om olycksdrabbat område jag hamnat i. Nu måste vi till och med ha på larmet då vi är hemma. Mamman har till och med haft tanken att skaffa en elpistol att ha som skydd ifall något skulle hända, men förhoppningsvis så är vi säkra med larmet och hunden.

Var idag med mamman då hon var i hennes telefonbutik, hon skulle rätta till en sak med sin Blackberry, och den är så extremt härlig att jag är jättesugen på att skaffa en egen, men killen i affären sa att det skulle bli svårt för de svenska konstributörerna att fixa mjukvaran, han rekommenderade att jag skulle skaffa den i det land, jag planerade att använda den längst i. Så tyvärr till mig, jag får vänta tills jag kommer hem till Sverige.

Var idag också på colleget där jag äntligen blev klok, dock har jag ännu inte registrerat mig till kurserna än, men det får bli ett heldagsprojekt imorgon.

Ett år

Idag är det ett år sedan en nyfunnen vän, Viktor, omkom i en bilolycka på väg hem från Sälen.
Du finns fortfarande i våra tankar.
Vill även minnas Åke och Harald, som befann sig i samma bil. Hoppas ni har det bra.



Full morgondag.

Jag vet, jag vet, jag vet.. Jag är för slö med att lägga upp bilder. Men just nu är det för sent då jag ska upp tidigt imorgon bitti igen. Jag hade lagt upp bilder ifall inte middagen med farföräldrarna hade blivit så pass utdragen som den faktiskt blev. Och imorgon blir en lång dag, upp klockan 6, köra barnen till skolan, åka förbi college för att äntligen skriva upp mig på kurser, hämta kemtvätt, hem, städa, hämta barn från skolan, köra hem, läxor, middag, bad och sängdags. S<å ni får helt enkelt vänta.

Btw, mamman mailade idag fram och tillbaka med våran närmsta granne, och hon sa att det verkat som att någon gått runt deras hus och känt på dörrhandtag, samma natt som hunden skällde(läs: spooky!), och att något satt av rörelsedetektorerna till utomhusbelysningen, och detta var 10(!!!) minuter innan våran hund börjat skälla. Så det kan inte ha varit polisen, för dem gick omkring på våra tomter 30 minuter senare. Vad tusan kan det ha varit??? Jag är skrämd, för samma natt såg jag även någon gå omkring framför våra hus med en ficklampa, eller, jag såg ljuset från en ficklampa vackla fram och tillbaka i ett kort ögonblick, ca en timma innan detta. Tänk ifall det var denna person. Snacka om att nu sitta och skrämma upp sig själv, ojojoj..

Måste sova nu, en lång dag väntar imorgon.

Söndagsskolan inställd.

Oj, vad kul det är att gå upp 7 på morgonen, väcka barnen, få dem redo till att bli upphämtade, börja hänga tavlor med mamman, för att sen få ett samtal hem från barnen, som säger att söndagsskolan är inställd. Mamman och jag som försökt spendera våra tre lediga timmar med att gör något konstruktivt hemma.

Istället åkte vi iväg och åt frukost på Bob Evans där det för min del blev fattiga riddare, och sen en fruktsallad med fat-free yoghurt på sidan om.

Nu ska vi åka ner till Virginia för att träffa mammans pojkvän, och sen ska vi äta middag tillsammans med barnens farföräldrar.

Senare ikväll kommer jag lägga upp bilder som jag lovat i tidigare inlägg, men ikväll kommer dem!!

tills dess. Pussokram!

Dagens skratt.


                                Do you think, that someone's ever been walking on the moon, when it wasn't full?

Haha, detta frågade flickan i familjen då vi var på väg hem från Tysons. Då vi satt i bilen och pratade om rymden. Och vi fick sen försöka berätta att månen alltid är rund, och att det bara är skuggan från jorden som gör att den blir halv. jag tror ändå inte att det sjönk in, så imorrn hade jag tänkt göra en modell med henne, för att få henne att försöka förstå lite bättre. 

Dagen på Tysons var ganska så bra, medans mamman och flickan klippte håret så gck jag och pojken runt och kollade, dock var vi i fel byggnad(det finns två, på varsin sida om en stor väg), och de butiker i byggnaden vi var i, innehöll mestadels fancy märkesbutiker, och inte något i hans utbud. Men vi två satte oss på cheesecake factory för att äta glass, inte bra, då vi skulle äta middag där 30 minuter senare. På vägen hem passerade vi en bil som börjat brinna, men som nu var släckt, och bilen var totalt förstörd. Hoppas verkligen att ingen skadat sig i olyckan.

Imorgon blir det till att gå upp tidigt igen, barnen ska på söndagsskola, och mamman har sagt att jag kan sova ut, men det vill jag inte göra, dels vill jag inte att hon ska göra allt, när jag endå finns i huset som hjälp, och dels så måste jag få tilbaka rätt dygnsrytm, då skolan börjar på måndag, och jag ska då klara att gå upp tio i sex på mornarna.


Spooky!

Aina: 112 kan tyvärr inte hjälpa dig med skype, men om du går in på www.skype.com och sen Download. Så är hemsidan ganska så bra på att beskriva själva.


Nu vidare.

Som jag skrev i inlägget innan, så hade jag problem att somna igår, det hela blev inte bättre då mamman väckte mig halv 3 då hunden Cessna fått tok-ryck och börjat skälla som en galning. Och hon skällde inte någon enstaka gång, som när brevbäraren kommer, utan bara höjt volymen då hon sprungit ner på nedervåningen. Mamman berättade då att hon bara gjort detta en gång tidigare, och det var en natt då ett flertal hus i området hade haft inbrott. Rädda som vi blev, ringde vi till polisen och snart hade vi tre polisbilar här med 6 poliser som vandrade igenom hela våran tomt.
Då dem inte kunde hitta något så åkte dem härifrån, men mamman tog och mailade två familjer i området om denna incident, och fick svar från den ena familjen som bor två gator ifrån oss, som berättade att deras hund också börjat skälla som en galning vid 2 på natten. Spooky.

Det gör mig lite rädd att då berätta att samma sak hände mig då jag var ensam hemma, att Cessna börjat skälla som en galning och springa upp och ner i huset. Larmet har vi på om nätterna, men hundluckan som går till baksidan av huset är inte larmad. What if??

Nog om det nu, man ska inte sitta och skrämma upp sig själv.. Idag ska vi åka till Tyson's vilket är det största köpcentrat i D.C-området. Ska bli skoj, jag och pojken kommer att få gå runt lite på egen hand, då mamman och flickan ska klippa sig..

Måste gå nu! Adjöss!!

trött


Vill Sova, Men Kan Inte.. usch! 

Friday night dinner.

Middagen var riktigt god, en som vi lagade i öppna spisen. Vi hade strimlat kalkonkött, som vi blandade med sauterade morötter, selleri och gul lök, detta lade vi i små foliepaket. Och om man sen hade på lite hot sauce, så blev det alldeles utmärkt.. Efterrätten blev s'mores, oj så gott, s'mores är grillad mashmallows med grahamkex och chokladbit. Tyvärr får bilderna vänta till imorgon, då jag nu är alldeles för trött för att föra över bilderna på datorn.

Pappa: Du behöver inte godkänna någon för mig. För senast jag kollade så fyllde jag 18 för snart 3 år sedan, vilket gör att jag kan bestämma själv!

Elin: 1) Vem menar du? Killen i telefon, ingen aning.. Killen vars pappa försökte så gott han kunde, ja ganska så.. 2) Killen som jag kysste har jag bara ett vagt minne om hur han såg ut, både negativt och positivt. Menmen..

Btw, har nu skaffat kamera till skypen, mamman hade en kamera liggandes, oj herregud, nu måste man tänka på hur man ser ut när man vill prata med någon på andra sidan atlanten också..

Hobo-food.

Idag kommer inte att bli en sååå händelserik dag..
Barnen kommer hem från deras pappa, men innan dess så ska jag och mamman åka och handla för den kommande veckan.. Ikväll ska vi laga Hobo-mat, dvs, laga mat i öppna spisen i små foliepaket.. Lite kött och grönsaker, för att sen grilla mashmallows. Det ska bli riktigt kul, och ja kan nog bjuda på lite bilder, både från middagen och från nyår, dock blev det inte så många bra bilder från nyår..

Hanukkah Party.

Middagen med släkten på pappans sida gick bara bra, middagen bestod av kyckling, rostbiff, sallader och latkas vilket är som en blandning mellan raggmunk och rösti. riktigt gott.

Sen när mamman och jag skulle gå så fick jag en Hanukkah present av farmor och farfar, fick en stickad kofta i ljusblå färg med en krage, där insidan är av fårull. Kanske inte den vackraste, men oj så varm och skön den var. Blir till att ha på sig när man är hemma.

Nyår.

Börjades redan klockan 16.00 då jag kom till Nicole, en tjej från Tyskland. Där var även Freddie från Danmark. Och vi var de tre som skulle äta middag hos Nicole. Förbi kom även Isabell, men hon var tvungen att lämna oss, då hon skulle jobba.

När klockan var 18.00 kläckte vi champagnen, för det var ju då nyår firades i våra länder. Och vi kollade på Dinner for One som tydligen är väldigt populärt att se på nyår, dock har jag då aldrig sett den förut.

Klockan 21.00 skulle våran taxi komma, men när klockan var kvart över, ringde hon som körde taxin och sa att hon inte visste vägen, jag fick då ta över luren och vägleda henne med hjälp av gula sidornas karta. Halv kom hon fram och in mot Annapolis bar det..

In på klubben Acme kom vi, och där spenderades hela kvällen fram till klockan 1 ungefär. Då gick vi för att pröva lyckan på en annan klubb. Men där var man tvungen att ha pass för att komma in, inte ens Nicole, som är 26, kom in..
Utanför träffade vi två killar som undrade ifall vi ville följa med till ett annat ställe, och de andra tjejerna sa ja, men när vi började gå in på mörka bakgator, där den ena människan såg mer mysko ut än den andra, så fick jag nog, och lämnade de andra, ute på gatan blev jag då stående, och försökte ringa till min hostmom, men hennes mobil hade lagt av, men efter en stund kom de andra tjejerna igen och vi beslöt oss för att åka hem. Sov hos Nicole, och vaknade klockan 12, men en väldigt härlig bakfylla.

Notiser:
-Känslan vid tolvslaget var något av det bästa tolvslag jag någonsin varit med om. Alla som skrek "Happy New Year" och baren som bjöd på champagne.

-En killes pappa försökte fixa ihop oss två.

-Hade under kvällen en blind date på telefon, en kille som träffat en av de tidigare Au Pairerna i familjen(ny au pair-samma telefon) och vi textade varandra under hela kvällen.

-jag fick min kyss vid tolvslaget






Nu ska jag gå, ska på ett Hanukkah-Party hos barnens faster.
Hej hopp.